banner333

banner309

Şiran'da Teröre Lanet Yürüyüşü

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde ülke genelinde son günlerde meydana gelen terör olaylarını lanetleme ve şehitleri anmak için yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Şiran 28.08.2015, 12:01 28.08.2015, 12:02
Şiran'da Teröre Lanet Yürüyüşü
banner400
Şiran ülkü ocaklarının gerçekleştirdiği yürüyüşe, katılan vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atarak Şiran meydanında bulunan Atatürk anıtına geldi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.


Yapılan basın açıklamasında Şiran ülkü ocakları başkanı Murat Taştan; “Teröre lanet ve şehitleri anma konulu açık hava toplantımıza katılarak göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı teşekkür eder,

Birlik ve beraberliğin daha sağlam olması gerektiği bu günde siz değerli Şiran halkının sergilemiş olduğu bu tepki ve cesaretten dolayı hepini kutlarım. Analar ağlamayacak diye terör ile aynı masaya oturanlar bugünkü manzaranın mimarı olmaktan gururlu mudur?

Bu yaşanan olaylarla neticesinde, hesap günü geldiğinde sorumlular elbet yaptıklarının vebalini ödeyeceklerdir. Yapılan kalleşliklerin faturası muhakkak ki sahiplerine ödetilecektir. Türk milleti son 1 aydır hergün acılı bir güne uyanmaktadır. Elleri kınalı olarak ana kucağından asker ocağına gönderilen koç yiğitler al kanlar içerisinde baba ocağına dönmektedir. Şehit haberinin gelmediği anaların ağlamadığı bir güne milletçe hasretiz. Bölücüler her yanı zehirli ağlarıyla örerken güvenlik güçlerinin hareket alanları kısıtlanıyor ve görevlerini yapmak isteyenlere soruşturma açılıyor. Ocağına ateş düşmeyen evladını veya kardeşini şehit vermeyen birileri babanın ve abinin yaptığı feryadı siyaset olarak görmektedirler ve bu acılı aileleri vatan haini ilan etmek hadsizliğine ve şuursuzluğuna düşmektedirler. Türk milletinin başına gelen en büyük felaket, ruh hastası kişilik ise pişkince siyasi hesaplar yapmaktan, kendi nefsini tatmin etmeye çalışmaktan geri durmuyor.

Asıl siyaset Şehit babası acılar içinde feryat ederken birilerinin, cenaze törenini bir mitinge çevirmesi şehit cenazesinden nemalanarak siyaset yapmak değil de nedir?

Güzel şeyler olacak diyerek memleketi yangın yerine çevirenler yaşanan bu olaylardan dolayı mutlumudur? Analar ağlamayacak diye terör ile masaya oturanlar bugünkü manzaranın mimarı olmaktan gururlu mudur?

Oslo da pkk ile yapılan görüşmeler Dolmabahçe sarayında terörist başı öcalanın 10 maddesini kabul edenler, doğuda koridor açıp peşmergenin geçmesine müsaade edenler, teröristleri davulla karşılayanlar, şehide kelle diyenler ve çapsızlara sayın diyenlerin bugün yaptıkları milliyetçilik lafları manidardır. Halkımız bunları unutmadı ve unutmayacaktır.

Bu hassas süreçte birçok sahte hesap kullanılarak, internet ortamında bazı kişi ve kişilerin sosyal ortamda ülkücülerin sokağa çıkmasına dair çağrılar yaptığı görülmektedir. Bu kişiler eğer böyle bir yöntemin sonuç getireceğine inanıyorsa kimse kendilerini engellememektedir. Buyursunlar ne yapmak istediklerini yapsınlar.

Kefenlerini giyip mısır için sokaklarda şov yapan küçük enişteleri kimse tutmuyor. Hodri meydan buyursun çıksınlar.Ülkücü hareketin hiç kimsenin aklına ihtiyacı yoktur. Hareketimiz yarım asra ulaşan bir tecrübeye kendi yöntem ve ilkeleri olan bir duruşa sahiptir.Türkiye cumhuriyetinin bir hukuk devleti olmasından mütevellit, ülkücü hareket düşünce ve eylemlerini yasal yollardan sürdürmeye kararlıdır. Terörle mücadele etmek güvenlik kuvvetlerinin asli vazifesidir.

Ülkücüler ancak bu vazifenin yerine getirilemediği bir ortamda üzerine düşen sorumluluğu ifa eder. Teşkilatımız bu disiplinle çalışmalarını sürdürmektedir. Bu disiplini bozacak tüm çağrı ve yönlendirmeler art niyetlidir.

Hiç kimse oturduğu yerden ülkücülere misyon biçme hadsizliğine düşmemelidir. Ülkü ocakları eğitim ve kültür vakfı terörün ve terörün arkasında duran her türlü anlayışın karşısında, terörle mücadele noktasında atılacak her türlü adımın da yanındadır.Türk gençliğinin ve Türk milletinin terör karşısında bilinçlenmesi için her türlü faaliyeti yürütmektedir. Türk milliyetçileri canları tende olduğu müddetçe hainlerin maskelerini düşürmeye devam edecektir.Vatanımızın ve milletimizin huzuru ve güveliği için can veren yiğitlerimize ALLAH’tan rahmet kederli ailelerine ve yüce Türk milletine sabırlar diliyoruz. “ dedi.

Grup 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', şeklinde sloganlar atarak yürüyüşünü ve basın açıklamasını olaysız şekilde sonlandırdı. 

Kaynak: Şiran Gündem Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49