banner333

banner309

20 Milyonluk Hamam 2 Ayda Buhar Oldu

Restorasyonu 2 Yılda Tamamlanan Tarihi Paşa Hamamı 2 Ayda Kullanılamaz Hale Geldi

Gündem 23.04.2024, 10:37
20 Milyonluk Hamam 2 Ayda Buhar Oldu
banner400

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıldönümünde dualar eşliğinde açılan Paşa Hamamı, aradan geçen 2 aylık süre zarfında kullanılamaz hale geldi. Tarihi hamamı  Başkan Başer’in talimatıyla kapatıldı.

Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde Belediye Başkanlığı tarafından yaklaşık 20 milyon lira bedelle restore edilen Zeki Kadirbeyoğlu Konağı ve yeniden yapılan Paşa Hamamı, kurtuluş gününde düzenlenen törenle hizmete açılmıştı.

Zeki Kadirbeyoğlu konağı önünde kazı sırasında ortaya çıkan Tarihi Paşa Hamamı, Gümüşhane Belediyesi tarafından şehrin ihtiyacını giderme noktasında yüzyıllar önce olduğu gibi bugün de aynı işlevle vatandaşların hizmetine sunulması amacıyla yenilendi. Açılış törenine Paşa Hamamını görmek için çok sayıda vatandaş gelirken, dönemin Belediye Başkanı Ercan Çimen, tarihi hamam sayesinde vatandaşların artık başka illere gitmeyeceğini söylemişti.

Aradan geçen 2 aylık süreçte hamamı kullanmak isteyen vatandaşlara haftalar ve aylar sonrasına randevu oluşturulurken, hizmet eksikliği patlak verdi. Hiçbir yerine havalandırma konulmayan hamam, nemden ve buhardan boyaları dökülmeye, çürümeye ve akmaya başladı. 

Hamamı kullanmaya gelen vatandaşların üzerlerine tavandan akan boyaların döküldüğünü ve Belediye bütçesiyle alınan sıfır mobilyaların çürümeye başladığını kaydeden Hamam işletmecisi Ali Osman Ölmez, yaşadıkları manzara karşısında şoke olduklarını ve hamamın kullanılamaz halde olmasından dolayı biriken randevuları iptal ettiklerini söyledi. Sorunların, seçilen Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’e aktarılmasının ardından Başkanın talimatıyla hamam bir gecede kapatıldı.

İki ayda kullanılamaz hale gelen hamam, açılış töreninde konuşma yapan bir önceki dönem Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in, “Tarihi Paşa Hamamını da eskisini aratmayacak şekilde yeniden yaptık, imar ettik. Çevre düzenlemesiyle yazın buraya gelecek vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği hamam, sauna, konak ve güzel bir çay bahçesiyle hizmet edeceğiz.   Gümüşhane Belediyesi tarafından çalıştırılacak hem hamam hem sauna hem konak. Bundan sonra hamam için Bayburt’a, Köse’ye giden vatandaşlarımız olmayacak. Vatandaşlarımızın büyük bir ihtiyacı olan hamamı bize yakışır şekilde yaptık” ifadelerini akıllara getirdi.

“BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”
Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, yaşanılan sıkıntılardan haberdar olur olmaz hamamı ziyaret etti. Gördükleri karşısında duyduğu şaşkınlığı Gümüşkoza’ya anlatan Başkan Başer, “Bu gün Belediyemize ait eski Gümüşhane’de bulunan Paşa Hamamına bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretimizde gördüğüm manzara karşısında şoke oldum. Yaklaşık 2 ay önce 15 Şubat’ta büyük şovlarla açılan Paşa Hamamımız maalesef artık kullanılamaz hale geldi. Tavanlarından yağmur suları ve hamamın içinde biriken buhardan kaynaklı rutubet bütün mobilyaları artık kullanılamaz hale getirdi. Havalandırması olmayan bir hamamla karşı karşıya kaldık. Yine hamamın depo olarak kullanılan küçücük bir odasına konulan küçücük bir pencere dışında hamamın herhangi bir yerinde asla havalandırması yok. Yine aynı zamanda yağan yağmur ve kar suları hamamın içine ve bahsettiğimiz depoya akmaktaydı” diye konuştu.

Belediyenin bütçesi kullanılarak yapılan ancak kısa sürede kullanılamaz duruma gelen hamamın nasıl bu hale geldiğini, kimin hatalı olduğunu araştıracaklarını belirten Başkan Başer, “Biz; bu hamam nasıl yapılmış? Proje hatası mı var? Yüklenici firmanın mı hatası var? Tüm bu konulara henüz hâkim değiliz. Bunları araştırıyoruz. Bu araştırmalar sonucunda kanuni yükümlülük kimdeyse, biz bunu onlara fatura edeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hamamın tekrardan tadilat edilip hizmete sokulması için de hamamın bir müddet kapalı kalıp yaş alanların kuruması gerekiyor. Bundan dolayı maalesef hamamı bakım için bir müddet kapatmak durumundayız. Bu akşam ben talimatı verdim, Hamamımız Pazartesi günü itibariyle tadilat amaçlı kapatıldı. Bütün Gümüşhane halkının bunu bilmesini isterim ki, konunun tamamına vakıf olduğumuz zaman basın aracılığıyla detaylı bilgileri aktaracağım” dedi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:10
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:27
Yatsı 21:00