banner333

banner309

Şiran'ın turizm potansiyeli ortaya çıkarılacak

Şiran ilçesinin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için hazırlanan "Şiran Kuzey-Güney Koridoru Yaratıcı Turizm Konsept Master Planı" tanıtıldı.

Şiran 07.12.2023, 17:53
Şiran'ın turizm potansiyeli ortaya çıkarılacak
banner400

DOKA tarafından hazırlanan plan, ilçenin kuzey ve güney akslarında turizm odaklı yapılabilecek çalışmaları sıralıyor. Baraj göllerinin de kullanılması planlanan projede zayıf spor alanları, su spor alanları ve iskeleler, balon, atv parkurları, kafeteryalar, yürüyüş yolları, konaklama tesisleri, otoparklar, şarj alanları, aromaterapi kompleksi, müze, yamaç paraşütü alanı, seyir terası, macera parkuru, uzay gözlemevi, at çiftlikleri yer alıyor.

Toplantıda konuşan DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, bölgedeki potansiyellerin değerlendirilmesi ve nitelikli yatırımların harekete geçirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever ise toplantının bölgenin turizm potansiyelini arttırma noktasında önemli olduğunu belirterek, "Her şey bir hayalle başlayacak" dedi.

Vali Tanrısever ve beraberindeki heyet, projenin hayata geçeceği sahalardan birisi olan Günyüzü köyüne giderek iş insanı Metin Gül tarafından yapılan çalışmalar ve planla ilgili sahada incelemelerde bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49