banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Sporcu Fabrikası Olmaya Devam Ediyor

Gümüşhane Üniversitesi Spor Teknik Direktörü Adem Altunbaş Bölgesel Amatör Lig (BAL) Yükseliş Hikayesini Anlattı.

Spor 26.04.2024, 10:33 29.04.2024, 09:21
Gümüşhane Üniversitesi Sporcu Fabrikası Olmaya Devam Ediyor
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Spor Teknik Direktörü Adem Altunbaş Bölgesel Amatör Lig (BAL) yükseliş hikayesini anlattı.

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olan Adem Altunbaş, 3 yıllık bir çalışmanın ardından Gümüşhane Üniversitespor'u Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükseltmeyi başardı.

Gümüşhane Üniversitesi Sporu Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon yapan Adem Altunbaş, 3 yıllık bir proje sonucunda bu sonuca ulaştıklarını söyleyen teknik adam “Hedefimiz Üniversiteye Gelen Öğrencilerin Futbol Oynayıp Eğitimden Geri Kalmamalarıydı. Bu projeyi hayata geçirmek istedim. Çünkü üniversitemizin bu anlamda imkânları var. Hemen yanımızda sahamız ve soyunma odalarımız var. Oyuncuların dersten çıktıktan sonra zaman kaybetmeden sporunu yapabileceği imkânlar mevcut. Biz de öğrencilere kolaylık sunmak adına böyle bir projeyi hayata geçirmek istedik" ifadelerini kullandı.

“3 Yıllık planlama ve doğru transferlerle başarı geldi”

Kendisine 3 yıl süre şartı koyan ve bu süreçte planlamalar yapan Altunbaş, ilk yıl hedeflerinin sadece müsabakalara katılmak olduğunu söylerken ikinci yılda hedeflerini şampiyonluk yarışlarına yükselttiklerini söyledi. Doğru transferlerle takımı geliştirdiklerini anlatan Altunbaş, hem yetenekli hem de tecrübeli oyuncularla birlikte yola çıktıklarını ve takımın adı gereği oyuncuların da öğrenci olmasına, temsil ettikleri kurumun doğrudan içerisinde bulunuyor oluşlarına dikkat ettiklerini söyledi.

“Zorluklara rağmen şampiyonluk geldi”

Altunbaş, "Sezon planlaması yaparken Gümüşhane amatöründeki takım sayısının az olmasından dolayı 1. devre ile 2. devre arasında çok fazla zaman farkı vardı. Bu da oyuncularımızın antrenmansız kalmasına sebep oluyordu. 2. yarıda sadece bir mağlubiyet alarak şampiyon olduk. 2023-2024 futbol sezonunu lider bir şekilde tamamlayıp Bölgesel Amatör Lig'e çıktık" dedi.

Şampiyonluk yolunun zorluklarla dolu olduğuna vurgu yapan Altunbaş, “Şampiyonluk zorluklarla dolu bir yol. Başarıdan bahsedeceksek eğer zorluklardan da bahsetmemiz gerekiyor. Geçmiş yıllardan edindiğim tecrübelerden dolayı şunu söyleyebilirim ki, maç kazanmak için, sezonu kazanmak için tecrübeye ihtiyaç var. Bu nedenle sezon başında doğru transferlerle yola çıktık. Bir önceki yıl şampiyonluğu bu şekilde kaçırmıştık ama bu yıl tecrübeyi de takıma monte ederek şampiyon olduk" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin kendilerini kanıtlamaları için doğru adres

Kalıcı başarılar elde etmek istediklerini belirten Altunbaş, “Takımın hedefleri benim bu takımı kurma amaçlarımla birebir bağlantılı. Bölgesel amatör ligde burada öğrenci hem Gümüşhane Üniversitesi'ni tercih etsin hem de tercih ettiği yerde bir bölgesel amatör lig takımının olması ve hem eğitiminin hem de futbolunu burada icra etmesi kolaylığını sağlamak istedim. Yani buraya gelen sporcuların bölgesel amatör lig seviyesinde oynayabilecek öğrenci arkadaşların gelmesi benim açımdan hem de kendileri açısından bir avantaj teşkil eder diye düşündüm. Bölgesel amatörlükte kalıcı olup burada öğrencilerin buraya gelen öğrencilerin amatörde değil ama bölgesel amatörlükte hem oynayıp hem buradan kendilerini göstermeleri dışarıya diğer takımlara transfer yapmaları" ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.

 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03