banner333

banner309

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI

Çay ülkemizde en koyu sohbetlerin en samimi sırdaşıdır. Siyah çayın yanında yeşil çayda içerdiği yüksek faydalar ile tercih edilen bitki çayları arasında yer almaktadır. Bu iki çayda aynı bitkiden elde edilse bile işleme tekniği olarak farklılıklar oluşması bu alanda farklı faydalar ortaya çıkarmaktadır. Özellikle güçlü antioksidan etkisi ile bilinen bu çayı diyet listeleri içerisinde çok sık görebiliriz.

Güncel 04.04.2016, 10:59 22.04.2016, 11:37
YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
banner400

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir bitki olmasının yanında kateşin, polifenol, kafein, florür gibi içerikleri ile de sağlıklı bir içecek olmaktadır. Ancak demleme aşamasında yeşil çayın tamamen kaynar su yerine kaynadıktan sonra birkaç dakika bekletilen suyun içerisinde demlenmesi içerdiği faydaların elde edilmesinde gerekli olacaktır. Organik özelliklerdeki bu çayın içeriğinde limon bulunması daha da keyifli bir için ortaya çıkaracaktır. Soğuk ya da sıcak olarak içilmesi mümkün olmaktadır. Bunun yanında ekinezya çayı da önemli bitki çayları arasında yer almaktadır. Özellikle mevsim geçişlerinde sıkça rastlanan hastalıkların önlenmesinde çok önemli olan bu çayın içerisinde kuşburnu özü bulunmaktadır.

Bunun yanında kırmızı çay olarak adlandırılabilen rooibos bitkisinin de çayı bulunmaktadır. Kafein içermeyen bu ürün içerisinde demir, C vitamini, magnezyum, flor gibi bileşenlere rastlanmaktadır. Bu faydaların lezzetle birleştirilmesi adına Beste’n Tea Organic Rooibos çayı tercih edilebilir ve http://www.gnc.com.tr/bitkisel-caylar adresi üzerinde tüm bitki çayları incelenerek uygun fiyatlı araştırmalar yapılabilir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48