banner333

banner309

GÜMÜP sakin şehir fikrine destek çıktı

Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) Başkanı Yasin Kadakal, Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ'ın Gümüşhane'ye sakin şehir patenti alınması gerektiğini savunan basın açıklamasına destek verdiklerini açıkladı.

Dernek 22.04.2024, 14:18
GÜMÜP sakin şehir fikrine destek çıktı
banner400

Demirağ'ın Sakin Şehir patenti önerisini desteklediklerini belirten Kadakal, “Gümüşhane Merkez İlçemizin Cittaslow (Sakin Şehir) patenti alması durumunda şehrimizin yaşanılabilirlik düzeyi yükselecek, hemşerilerimiz daha yüksek standartlarda hizmet alabilecek ve özellikle turizm alanında şehrimiz ivme kazanacaktır. Sakin Şehirlere yönelik tur firmalarının yaptığı organizasyonlara şehrimiz de dahil edilecek ve böylece şehrimize daha fazla turistin gelmesi de mümkün olacaktır. Ülkemizdeki Sakin Şehir patentini almış olan yerlerin tamamı turizm açısından oldukça gelişmiş yerlerdir. Bu sayede şehrimizin turizm potansiyeli de artarak ekonomik kalkınmada sağlanmış olacaktır” dedi.

GÜMÜP Başkanı Kadakal, Gümüşhane'nin gelişimine yönelik her projeyi önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Gümüşhane Kent Konseyi Başkanına şehrimiz için gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. Gümüşhanemizin gelişmesi için sanayi, turizm, ulaşım, planlama ve yatırım adımları ile birlikte sürdürülebilirlik açısından önem arz eden Sakin Şehir üyeliği ile alakalı çalışmada üzerimize düşecek her konuda destek olacağımızı belirtmek isterim. Bu konuyla ilgili bütün kurum, kuruluş ve yetkilileri de destek vermeye ve şehrimizin Sakin Şehir patenti alması için gayret göstermeye davet ediyorum."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58