banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi’nde Doğa Turizmi Paneli gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi’nde 48. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Doğa Turizmi Paneli düzenlendi

Gündem 23.04.2024, 12:55
Gümüşhane Üniversitesi’nde Doğa Turizmi Paneli gerçekleştirildi
banner400

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fazıl Kaya yaptı.

Panelin konuşmacıları Artvin Çoruh Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Turan Aksakal, Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ve Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) Başkanı Mustafa Akbulut sunum eşliğinde konuşmalarını gerçekleştirdi, soruları cevaplandırdı.

Sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı panelde konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, “Farklı ve sayısız amaca hizmet eden turizmin önemini anlatmak, farkındalık kazandırmak ve sektörel başarıyı daha da arttırmak ise bu alana gönül verenlerin ve çalışanların görevidir. Bu nedenle gerek kamu gerek özel sektör çalışanları olarak hepimizin, bu özel haftalarda olduğu gibi bir araya gelişlerimizin daha da artması gerektiği kanaatindeyim. Bu anlamda Gümüşhane'mizin de tarihi eserleri, tabiat parkları, konakları, mağaraları ve doğal alanları oldukça fazla olan bir şehir olduğunu göz önünde bulundurursak Gümüşhane'nin ileri gelen söz sahibi kişilerine, ilgili kurum ve kuruluşlara ve biz akademisyenlere çok fazla görev düşmektedir” dedi. 

Panel soru cevap ve katılımcılara teşekkür belgesi takdiminin ardından sonra erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58