banner333

banner309

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü İLEDAK tarafından akredite edildi

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü birinci ve ikinci öğretim programları İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından iki yıllığına akredite edildi.

Güncel 08.04.2024, 10:59
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü İLEDAK tarafından akredite edildi
banner400

İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, eğitimin kalitesini tescillemek ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başlamış ve İLAD’a başvuruda bulunmuştu. 

İLEDAK tarafından 16-19 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün birinci öğretim ve ikinci öğretim programları iki yıl süreyle 04.04. 2024-04.04.2026 tarihileri arasında geçerli olmak üzere akredite edildi. Konuyla ilgili gelişme İletişim Fakültesi Dekanlığına bilgi notu olarak iletildi. 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, akreditasyon sürecine bölüm öğretim elemanlarının aktif olarak katılım sağladığı güçlü ekip ruhu ile katılım sağladı. Bölüm, İLAD tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde öncelikle özdeğerlendirme raporu hazırlamış, üzerine İLEDAK değerlendirme ekibi tarafından yapılan çalışmalar ve kurum ziyareti sonucu oluşturulan ve İLEDAK üyelerince incelenerek verilen rapor değerlendirme sürecine girmişti. 

İLEDAK değerlendirme ekibi tarafından bölümün akademik süreçleri, okulun fiziki altyapısı, iç ve dış paydaşların bölüm hakkında görüşleri gibi birçok yönden bölümün değerlendirildiği ve belirlenen kriterlere uygunluğunun değerlendirildiği incelenmesi sonucunda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, akreditasyon alma hakkını kazandı. İLAD İletişim Araştırmaları Derneği, TC Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından eğitim öğretim hizmetlerinde ve iletişime ilişkin temel alanlarda bir Garanti Markası olarak tanınmaktadır. İLAD’ın akredite ettiği İletişim Fakültelerinin lisans programları; yazılı, görsel ve işitsel tüm mecra ve tanıtımlarında İLAD Garanti Markasını kullanma hakkını elde etmiş olarak kabul edilmekte.

İletişim Fakültesinin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünün birinci ve ikinci öğretim programlarının İLEDAK tarafından akredite olmasından duyduğu gururu aktaran İletişim Fakültesi Dekanı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Yaklaşık üç yıl önce başladığımız bu yolculukta oldukça iyi bir yol aldığımızı düşünüyorum. Söz konusu zorlu süreçte işin içine tüm bölüm öğretim elemanlarını dahil etmek, iş bölümü yapmak ve işlerin sorunsuz şekilde sürdürülebilmesi için oldukça çok emek harcadık. Önümüzde örnek teşkil edecek bir program ya da bölüm de olmadığı için kendi çabalarımızla yol almaya çalıştık. Bu anlamda da ilgili zaman dilimi bizler için oldukça zor bir süreçti. Ancak elbette ki her zorluğun sonunda bir güzellik bulunuyor. Başta zorlanmış olsak da tüm bölümü ve hatta fakülteyi işin içine dahil ederek işlerimize ivme kazandırdık. Bu süreçte bize inanarak yanımızda yer alan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek başta olmak üzere desteklerini bizden esirgemeyen tüm Üniversite yönetim ekibine, bölüm ve fakültemizin akademik ve idari personeline, iç ve dış paydaş temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. Söz konusu başarıda adı geçen herkesin emeği bulunuyor. Zira bu süreç, bir ekip işini gerektiriyor ve biz güçlü bir ekip ile birlikte çalıştık. Yoğun bir çalışma temposunun sonunda gelen bu başarı, bizlere aynı zamanda bayram hediyesi gibi de oldu. Bizler bugün Üniversitemizde bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Keza İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümümüzün birinci ve ikinci öğretim programları sadece fakültede değil, Üniversitemizde de ilk akredite olan programlar olma özelliğine sahip oldu. Gelinen noktada akredite olan ilk bölüm ve program olma başarısını göstermekten dolayı oldukça mutlu ve gururluyuz. Adı geçen başarının Üniversitemizin diğer bölüm ve programlarına da emsal teşkil etmesini diler, yaratılan katma değerde emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ederim.”

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü birinci ve ikinci öğretim programlarının akredite olma başarısı göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “İletişim Fakültemiz, bizim her zaman gözbebeğimiz oldu. Her ortamda sıklıkla dillendirdiğim gibi bizim dışarıya açılan penceremiz, gülen yüzümüz olan İletişim Fakültesi, yeni bir başarıya daha imza attı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü birinci ve ikinci öğretim programları uzun süredir akredite olma çalışmalarını yürütüyordu. Yakından takip ettiğimiz çalışmalar kapsamında 2023 yılının son günlerinde değerlendirme sürecine dahil edilen ilgili bölüm ve programlarımız, yapılan değerlendirmeler sonucunda akredite olma başarısını gösterdi. Böylelikle adı geçen fakülte ve bölümümüz, Üniversitemizde ilk akredite olan bölüm ve programlar olma özelliğini göstererek, yine bir ilki gerçekleştirdi. Bu başarının Üniversitemize önemli bir değer sağlayacağını düşünüyorum.  Söz konusu süreçte emeği geçen tüm ekip üyelerine teşekkür ediyor, özverilerinden dolayı başta İletişim Fakültesi Dekanı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır olmak üzere sürece dahil olan tüm akademik ve idari personelimizi kutluyorum. Söz konusu başarının domino etkisi oluşturarak, Üniversitemizin tüm birimlerini de motive edeceğine yürekten inanıyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52