banner333

banner309

Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde inceleme

Gümüşhane üniversitesi- Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğinde yürütülen ‘’Kelkit organik tarım uygulama ve araştırma merkezi alt yapısının geliştirilmesi projesi’’ için proje çizim ihalesi gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi 20.11.2017, 09:56
Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde inceleme
banner400

Bu kapsamda projede yer alan ünitelerin yapılacağı alanların belirlenmesi için proje paydaşları; Kelkit kaymakamı naif yavuz, Kelkit belediye başkanı Ünal Yılmaz, Gümüşhane üniversitesi rektör yardımcısı ve proje koordinatörü Prof. Dr. Bahri bayram, Kelkit sağlık hizmetleri MYO, organik tarım uygulama ve araştırma merkezi müdürü ve proje koordinatör yardımcısı yardımcı Doç. Dr. Canan sançar Özkök, Kelkit Aydın MYO. Müdür yardımcısı ve proje koordinatör yardımcısı öğretim görevlisi Halit Mazlum, Kelkit ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu projenin uygulanacağı sahada incelemelerde bulundu.

Kelkit’te seksen yedi bin dört yüz yetmiş beş metrekare alanda kurulu bulunan Gümüşhane üniversitesi organik tarım uygulama ve araştırma merkezindeki alt yapının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan proje içerisinde bulunan; çiftçi eğitim merkezi, toplantı salonları ve misafir haneyi içeren idari bina bitkisel üretim, hayvansal üretim ve toprak analizlerinin yapılacağı organik tarım analiz laboratuvarı, yetiştirme ve üretim seraları, hobi bahçeleri, uygulama bahçeleri, mantar üretim ünitesi, tavuk kümesleri, yem kırma ve hazırlama ünitesi, sosyal alanlar, organik ürün satış mağazası ve kafeterya, gübre depolama ünitesi gibi departmanların merkez içindeki yerleşiminde proje iştirakçi ortaklarının yapmış oldukları saha çalışması ile nihai karar verilmiş oldu. Ayrıca uygulama ve araştırma merkezi alanı içinde bulunan hangarların ileride küçükbaş hayvan yetiştiriciliği veya diğer alanlarda yapılabilecek projelerle revize edilerek kullanılabileceği düşüncesi üzerine, bu hangarların yıkılmaması noktasında fikir birliğine varıldı.

Gümüşhane üniversitesi rektör yardımcısı ve proje koordinatörü Prof. doktor bahri bayram ‘’ Kelkit organik tarım uygulama ve araştırma merkezi alt yapısının geliştirilmesi projesi tamamlandığında bölgenin tarım ve hayvancılığına ciddi anlamda katma değer sağlayacağı gibi Gümüşhane üniversitesi için ilgili alanlarda eğitim gören öğrencilerin pratiklerini geliştirebilmeleri yanında akademisyenlerin araştırma ve uygulama yapabilecekleri bir cazibe merkezi olacaktır’’ dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59