banner333

banner309

Gümüşhane'de Tartışmalı Firma Kendine Yer Arıyor

Gümüşhane Merkez İkisu Köyü sınırlarında, 125 Ada 1 numaralı parselde bulunan 34 dönüm büyüklüğündeki hazine arazisi üzerindeki şantiye ve konkasör tesisinin sahibi olan firma, taşınmak için yer arıyor

Gündem 24.04.2024, 15:22
Gümüşhane'de Tartışmalı Firma Kendine Yer Arıyor
banner400

Gümüşhane Merkez İkisu Köyü sınırlarında, 125 Ada 1 numaralı parselde bulunan 34 dönüm büyüklüğündeki hazine arazisi üzerindeki şantiye ve konkasör tesisinin sahibi olan firma, taşınmak için yer arıyor.


İkisu-Şiran yol inşaatını yaptığından dolayı 2001 yılında kendisine tahsis edilen ancak yol inşaatının bitmesine karşın 15 yıldır konkasör tesisi işletmeciliği yapan firmanın eskiyen konkasörünü yenilemek için söktüğü, yer tartışmaları nedeniyle de yeni tesis için yer aradığı öğrenildi.

Konuyla ilgili Gümüşkoza’ya konuşan İkisu Köyü Muhtarı Zühtü Kalaycı; firmanın, eskiyen konkasör tesisini yenilemek için söktüğünü, Ankara’da gerçekleştirilecek işlemin ardından farklı bir alanda hizmete gireceğini söyledi.

“Söküm İşlemi Yapıldı”

Firma yetkilileri tarafından İkisu Köyü ve çevresinde uygun bir yer arandığını dile getiren Kalaycı, “Firma yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre söküm işlemi tamamlandı. Yenileme işleminin ardından başka bir yerde tesisi kuracaklar. Firma Mescitli Köyümüzde bulunan ruhsatlı taş ocağından aldığı malzemeyi bu tesiste işliyordu. Firma faaliyetlerine devam etmek için kendisine yer arıyor. Benden uygun bir yer olup olmadığı soruldu. Onlara bunun mümkün olamayacağını söyledim” dedi.


“Çok Güzel Bir Müjde”

Uzun süredir Gümüşhane gündemini işgal eden konu ile ilgili bir açıklamada Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ’dan geldi. Demirağ, firmanın söküm işlemlerine başlamasını müjde olarak paylaşırken, “Bu güzel haberi çok güzel bir müjde olarak hemşehrilerimiz ile paylaşıyor ve bu konudaki mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sn. İsmail Akçay'ın bu arazi için geliştirdiği Gümüşhane Yöresel Ürünler İpekyolu Turizm Ticaret Merkezi Projesine bizim de yaptığımız tavsiye üzerine bir Millet Bahçesi projesi de eklenirse hem şehrimizin ekonomisine, hem sosyal hayatına hem de turizm potansiyeline önemli katkı sağlayacak bir proje olacaktır. İnşallah kısa bir süre içinde arazinin boşaltılmasını ve bu projenin uygulamaya koyulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TOKİ, İlk İş Yerim Projesini Hayata Geçirecek

Firmanın faaliyetlerini sürdürdüğü yer ile ilgili Mart ayının başında Gümüşkoza’nın sorularını yanıtlayan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, bahse konu firmanın bulunduğu yerdeki faaliyetlerinin sonlandırılacağını söylemiş, “İlk İş Yerim Projesi” kapsamında TOKİ tarafından talep edilen yer ile ilgili sorunların giderilip orayı bir an önce TOKİ’ye vererek ve projenin hayata geçirilmesini sağlamak istediklerini dile getirmişti.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03