banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Paramedik Çalıştayı’nda Başarıyla Yer Aldı

Gümüşhane Üniversitesi 13.01.2024, 11:26
Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Paramedik Çalıştayı’nda Başarıyla Yer Aldı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Çorum Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen “III. Orta Karadeniz Paramedik Çalıştayı”nda başarılı bir performans sergiledi.

Her yıl Paramedik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çalıştayda; acil sağlık hizmetlerine ilişkin bilimsel bilgi paylaşımı ve akılda kalıcı hale getirmek için vaka canlandırmaları yapılıyor.

Çorum Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda; Üniversitemiz Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokul, Sinop Üniversitesi Durağan Meslek Yüksekokulu ve Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından uygulamalı vaka çalışmaları gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Öğr. Gör. Elif Buşra Hamzaoğlu danışmanlığında ve bölüm öğrencilerinin katıldığı çalıştayın bu yılki ana teması ‘Afetlerde İlk ve Acil Yardım’ olarak belirlendi. Çalıştayda Üniversitemiz SHMYO öğrencileri ‘Afetlerde Arrest Yönetimi’ başlıklı konu ile ilgili hazırlamış oldukları vaka senaryosunu canlandırdılar.

Çalıştay sonunda katılım sağlayan Öğr. Gör. Elif Buşra Hamzaoğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi.

Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarını tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Çorum Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan bu önemli etkinlik, öğrencilerimizin bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmasına olanak tanıdı. Böylesi etkinlikler, öğrencilerimizin mesleki gelişimleri, sektördeki güncel gelişmeleri takip etmeleri ve kendi alanlarındaki bilgi birikimlerini artırmaları adına önemlidir. Böylesi etkinliklere katılan tüm öğrencilerimizi ve onlara danışmanlık yapan öğretim elemanlarımızı kutluyorum.”

Öğrencilerin Performansı Takdir Topladı

Çalıştay katılımcıları, Üniversitemiz öğrencilerinin sergilediği performansı takdir etti. Çalıştayda görev alan akademisyenler, Üniversitemiz öğrencilerinin bilgi ve beceri düzeyinin yüksek olduğunu belirterek, bu başarının arkasındaki emek ve gayreti takdir etti.

Öğrenciler de çalıştaya katılmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, böylesi etkinliklerin kendilerinin gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49