banner333

banner309

Tarihi İmera Manastırı'nda Temizlik Çalışmaları Başladı

Gümüşhane'de Hristiyan Ortodoks inancı özellikleri taşıyan ve gotik mimarisiyle dikkat çeken İmera Manastırı'nın iç duvarlarına yazılar yazılmış ve karalamalar yapılmıştı.

Gündem 24.04.2024, 14:30
Tarihi İmera Manastırı'nda Temizlik Çalışmaları Başladı
banner400

Gümüşhane'de Hristiyan Ortodoks inancı özellikleri taşıyan ve gotik mimarisiyle dikkat çeken İmera Manastırı'nın iç duvarlarına yazılar yazılmış ve karalamalar yapılmıştı. Bundan dolayı bir süredir kilitli olan İmera manastırına Gümüşhane il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından onarım çalışması başlatıldı.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlimizin önemli kültür destinasyonlarından İmera Manastırı'nda iç mekânda duvar yazılarının temizlik çalışmasını başlattık. Bu çalışmaları Trabzon Konservasyon Müdürlüğü teknik elamanları kontrolünde müdürlüğümüz çalışanları ile yürütmekteyiz. Çalışmalarımız 3 teknik eleman ve 3 kurum çalışanı ile hafta sonuna kadar devam edecek. Burası Gümüşhane’mizin önemli turizm destinasyonlarından birtanesi eğer biz sahip çıkmazsak dışardan gelen insanların gözünde de değeri olmaz. Bu yüzden vatandaşlarımızın bu konuda daha hassasiyetle davranmasını diliyoruz” dedi.

Merkeze bağlı eski adıyla "İmera" olarak bilinen Olucak köyü sınırları içinde yer alan İmera Manastırı, gotik mimarisi, giriş kapısının doğuda yer alması ve yapımında kullanılan aydınlatma tekniği ile Doğu Karadeniz'in önemli inanç yapıları arasında gösteriliyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03