banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesinden Büyük Başarı

Gümüşhane Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü tarafından her yıl yayımlanan yükseköğretim kurumları akademik başarı listesinde kendisinden çok önce kurulan birçok üniversiteyi de geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı.

Gümüşhane Üniversitesi 22.06.2016, 09:52 22.06.2016, 09:54
Gümüşhane Üniversitesinden Büyük Başarı
banner400

2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi geride bıraktığı 8 yıl içerisinde zor coğrafi koşullarda fiziki ve eğitim-öğretim altyapısını hızla tamamlamasının yanında akademik alanda da üstün bir performans gösterdi.


“Gelişen ve Geliştiren Üniversite” sloganıyla yola çıkan Gümüşhane Üniversitesi Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü tarafından yayınlanan akademik başarı listesindeki yükselen başarı grafiğiyle istikrarlı büyümesini tescilledi. 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 2015 yılında 31’inci olurken 2016’da 21’inci sırada yer aldı. Devlet üniversiteleri arasında 2015’te 76’ıncı sıradayken 2016’da 66’ıncı sıraya yükseldi. Türkiye’deki üniversitelerin genel akademik performansına göre yapılan sıralamada 2015’te 99’uncu sırada yer alırken, 2016’da 84’üncü oldu. Bünyesinde tıp fakültesi bulunmayan üniversiteler arasında 2015’te 33’üncü sırada iken 2016’da 25’inci sıraya yükseldi.


Huzur ve güven başarıyı artırdı

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın yaptığı açıklamada rektörlük seçimlerinin de yaklaşmasıyla birlikte bazı yerel basın mensuplarını öne sürerek Gümüşhane Üniversitesinde akademisyenler üzerinde büyük bir baskının olduğu gibi iftira nitelikli suni gündemlerin oluşturulduğunu ve bu gündemlere en güzel cevabın da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü tarafından her yıl yayımlanan Türkiye’deki üniversiteler arasında gerçekleştirilen akademik başarı listesiyle verildiğini söyledi.


Baskı altında olan, huzur ve güveni kalmayan bir akademisyenin üretken olamayacağını vurgulayan Rektör Günaydın, “ Üniversiteler, gerçekleştirdikleri araştırmalar ve eğitim-öğretim faaliyetleri ile bulundukları şehrin ve bölgenin yanı sıra ülkenin ve hatta tüm insanlığın mevcut durumunun daha da iyileşip gelişmesine, sahip olunan problemlerin çözümüne birinci düzeyde katkı sağlayan üniversal kurumlardır. Bilimsel ufukta daralma, düşüncede sığlaşma, zihinsel becerilerde körelme üniversiteler için kurulma amaçlarından uzaklaşmaya, ülke ve insanlık için sahip olunması gereken vizyon ve misyondan kopmaya yol açacak en büyük tehlikelerdir. Ünivesiteleri böylesi konuma sürükleyecek en önemli faktörler ise üniversitelerin misyon ve vizyonlarından habersiz kesimlerin üniversitelerde söz sahibi olmaya kalkışmaları, yerelleşme, günlük sığ politikaların aracı veya unsuru haline gelme ve kişisel çıkarlara aracı kılınma durumudur.” dedi.


Gümüşhane Üniversitesinin kendisini başarısız veya yetersiz gösterme çabası içerisinde olanlara inat, gözle görünür bir hızla başarı basamaklarında yukarılara tırmanmaya devam ettiğini vurgulayan Rektör Günaydın sözlerine şöyle devam etti: “2008 yılında kurulan ve ilk gününden itibaren bir üniversitenin sahip olması gereken özellikler ve nitelikler konusunda bilgili ve yetkin akademik-idari kadronun yönetiminde, bilimsel bilgi birikimleriyle, üniversiteli olmanın gerektirdiği zihniyet ve becerileriyle fedakârca çalışan öğretim elemanlarıyla araştırma ve eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden Gümüşhane Üniversitesi büyük başarılara imza attı ve atmaya devam ediyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü tarafından yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda her yıl yayınlanan  “University  Ranking by Akademic Performance”  2016 listesi, Gümüşhane Üniversitesinin akademik alanda gösterdiği başarı açısından önemli bir referanstır. Kuruluşundan bu yana geçen 8 yıl içerisinde fiziksel durumuyla, eğitim-öğretim faaliyetleri için gereken altyapı çalışmalarıyla, öğretim elemanı kadrosuyla ve öğrenci sayısıyla büyük başarılara imza atan Gümüşhane Üniversitesi, artık akademik başarılarından da söz ettirmeye başladı.  Gümüşhane Üniversitesi akademik başarılarıyla kendisiyle aynı dönemde kurulmuş üniversitelerin tamamına yakınını, kendisinden çok önce kurulmuş üniversitelerin de birçoğunu geride bıraktı. Akademik alanda gösterdiğimiz bu başarın mimarı olan öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum. Kendilerinin huzurlu, güvenli ve dedikodunun olmadığı bir ortamda akademik çalışmalarına devam edebilmeleri için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada görevimizin son gününe kadar yönetim olarak gerekli özeni göstereceğimizi belirtmek istiyorum.”


University Ranking by Akademic Performance’a göre Gümüşhane Üniversitesi’nin mevcut akademik performansı özet olarak şu şekilde gerçekleşti:

·         2000 YILINDAN SONRA KURULAN ÜNİVERSİTELER sıralamasında 21. olan (2015 yılında 31.sıradaydı) Gümüşhane Üniversitesi bu konumuyla aralarında Yalova, Ordu, Bayburt, Giresun, Amasya ve Uşak üniversitesinin de bulunduğu çok sayıda Devlet Üniversitesini geride bıraktığı gibi; aralarında Ufuk, Zirve, İstanbul Kültür, İstanbul Bilgi, Konya Karatay, Turgut Özal, Yeni Yüzyıl, İstanbul Ticaret, İstanbul Aydın, İstanbul Arel, Gediz üniversitelerinin de bulunduğu çok sayıda Vakıf üniversitesini de geride bıraktı.

·         DEVLET ÜNİVERSİTELERİ genel sıralamasında 66. olan (2015 yılında 76. sıradaydı) Gümüşhane Üniversitesi bu konumuyla aralarında Erzincan, Yalova, Ordu, Muğla Sıtkı Koçman, Mehmet Akif Ersoy, Bayburt, Giresun, Amasya ve Uşak üniversitesinin de bulunduğu toplam 29 üniversiteyi geride bıraktı.

·         GENEL AKADEMİK PERFORMANS sıralamasında 303,41 puan ile 84. sırada yer alan (2015 yılında 99.sıradaydı) Gümüşhane Üniversitesi, bu konumuyla aralarında Yalova (289,38), Ordu (275,82), Muğla Sıtkı Koçman (271,23), Mehmet Akif Ersoy (265,60), Bayburt (264,77), Giresun (242,27), Amasya (229,39) ve Uşak (214,62) üniversitesinin de bulunduğu çok sayıda Devlet Üniversitesini geride bıraktığı gibi; aralarında Ufuk (296,64), Işık (296,20),  Zirve (284,14), İstanbul Kültür (255,66), İstanbul Bilgi (239,55), Konya Karatay (237,71), Haliç (182,84), Çağ (181,05), Beykent (150,10) üniversitelerinin de bulunduğu çok sayıda Vakıf üniversitesini de geride bıraktı.

·         BÜNYESİNDE TIP FAKÜLTESİ OLMAYAN üniversiteler sıralamasında 25. olan (2015 yılında 33.sıradaydı) Gümüşhane Üniversitesi bu konumuyla aralarında Yalova, Mehmet Akif Ersoy, Bayburt ve Uşak üniversitesinin de bulunduğu çok sayıda Devlet Üniversitesini geride bıraktığı gibi; aralarında Işık, Haliç, İstanbul Kültür, İstanbul Bilgi, İstanbul Ticaret, İstanbul Arel, Gediz Üiversitelerinin de bulunduğu çok sayıda Vakıf üniversitesini de geride bıraktı.

·         ÖĞRETİM ÜYESİ BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ sayısı 42,30 olan (2015 yılında 42,58) Gümüşhane Üniversitesi bu konumuyla aralarında Afyon Kocatepe, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Balıkesir, Dumlupınar ve Karamanoğlu Mehmet Bey üniversitesinin de bulunduğu çok sayıda Devlet Üniversitesini geride bıraktığı gibi; aralarında İstanbul Kültür, İstanbul Bilgi, İstanbul Aydın, İstanbul Arel, Bahçeşehir, Beykent, Çankaya ve Doğuş üniversitelerinin de bulunduğu çok sayıda Vakıf üniversitesini de geride bıraktı.

 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48