banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi'nde Kadınlar Günü Kutlandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gümüşhane Üniversitesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gümüşhane Üniversitesi 08.03.2017, 18:31
Gümüşhane Üniversitesi'nde Kadınlar Günü Kutlandı.
banner400

GÜ'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gümüşhane Üniversitesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gümüşhane Üniversitesi tarafından kadın personel ve personel eşlerine yönelik düzenlenen sabah kahvaltısının ardından Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen toplumda kadınların maruz kaldıkları çeşitli haksızlıkların temsil edildiği kareografiler sergilendi. Etkinlikler kapsamında Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonda "Toplumda Kadının Yeri" konulu bir panel de düzenlendi. Düzenlenen panele Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Bahri Bayram, Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu ile Gümüşhane Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri katıldı.

Paneldeki selamlama konuşmasında kadınların sevginin ve şefkatin bir temsili olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “bizler, bütün hayatımız boyunca sevgi ve şefkate nail olarak yaşama ihtiyacı duyarız. Bu ihtiyacı ne kadar karşılayabiliyorsak yaşama bakışımız da o kadar güçlü ve olumlu olacaktır. Bu vesileyle kadınlarımıza ülkemize ve insanlığa verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kadınların toplumsal hayatta geri plana itilip şiddet mağduru olduğu ve bu konuda ülkemizde yapılan cinsiyet ayrımcılıkları konusunda bilgilerin paylaşıldığı panel sonunda konuşmacılar Gümüşhane Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Büşra Tosunoğlu, Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Okur Çakıcı, Üniversite Psikoloğu Pınar Can, Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Fethiye Ertuğrul ve İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Zeynep Şimşek'e Rektör Prof. Dr. Zeybek ve protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48