banner333

banner309

İki Nesil Âşıkları GÜSAD’ta Buluştu

Sancaktepe Gümüşhaneliler Derneği (GÜSAD) ile Sancaktepe Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Kahvehane Sohbetleri Programında Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, âşıklar kervanının yaşayan ulu çınarı hemşehrimiz Kul Nuri ve onun çırağı Murat Piroğlu sahne aldılar.

Dernek 02.12.2017, 18:30 03.12.2017, 14:47
İki Nesil Âşıkları GÜSAD’ta Buluştu
banner400

Sancaktepe Gümüşhaneliler Derneği (GÜSAD) ile Sancaktepe Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Kahvehane Sohbetleri Programında Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, âşıklar kervanının yaşayan ulu çınarı hemşehrimiz Kul Nuri ve onun çırağı Murat Piroğlu sahne aldılar.

Çok sayıda Gümüşhanelinin katılım gösterdiği seminer ve âşıklar şöleni, büyük ilgi ve dikkatle izlendi. GÜSAD Başkanı Mücahit Sezgin, Kültürel zenginliklerimizi yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için büyük önem arz eden faaliyetlerimize her daim destek veren Sancaktepe Belediye Başkanı  İsmail Erdem ve ekibine, Katılımcı STK Başkanlarına, Meclis Üyelerimize ve Gümüşhaneli Üniversiteliler Platformu (GÜNOP)’a teşekkürlerini bildirdi. Eğitimden sanata, kültürden spora birçok farklı alanda projeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sezgin, ilerleyen süreçte daha çok kadınlarla ve gençlerle ilgili konularda faaliyetler yürüteceklerinin altını çizdi. Âşık Kul Nuri’yi ilk kez lise yıllarında Erzincan’da bir kahvehanede dinlediğini belirten Sezgin hala o anların hafızasında taze olduğunu ve unutamadığını söyledi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan; “Aile Gelenek Göreneklerinin Devam Etmesi”, “Aile İçi Şiddetin Ortadan Kaldırılması”, “Mutlu Toplumların Oluşturulabilmesi için Mutlu Evlerin Gerekliliği” konularında bilgilendirmeler yaparak; “Akşamları oturun çocuklarınıza zaman ayırın aile saatiniz olsun o aile saatlerinde geleceğinizle ilgili ailenizle ilgili bazı kararı alma aşamasında oturun onlarla istişare edin sorun onlara “senin bu konudaki fikrin ne? Sen ne düşünüyorsun, bak sen ne düşünüyorsun ne yapmayı planlıyorsun? Senin bu konu ile ilgili fikrin nedir?” Bir sorun bakalım istişare edin. O da fikrini söylesin o da düşüncesini aktarsın belki sizin beklediğinizin çok ötesinde çok güzel şeyler söylenecek. Eşiniz bir bayan olarak farklı bir bakış açısı getirir bir gencin bakış açısı farklı olur. Küçük bir çocuğun bakış açısı farklı olur. Sizin göremediğiniz bir şeyi o görür. O da hayatın içerisinde neticede. Birçok şeyi o da görüyor biliyor belki çıkılmaz denilen bir sorunu söyleyeceği bir kelime bir cümle ile aşmanızı sağlayacak çocuğunuz. Ama istişare edelim değer verelim önemseyelim. Çocuk desin ki “bu aile benim ailem. Bu benim evim, babam annem bana değer veriyor. Beni önemsiyor. Ev ile ilgili alınan gelecekle ilgili alınan kararda benim fikrimi zikrimi soruyor.” Diyerek aile içi iletişimin önemine vurgu yaptı.

Yaşayan efsanelerden Kul Nuri ise sanat hayatına başlarken yaşadığı sorunlara değindi ve bölgede ilk âşık olmanın verdiği zorlukları esprili bir dille aktardı. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı halkın yaptığı muhteşem direnişi saza ve söze döken ozanımız Büyük Türkiye türküsünü tüm şehit ve gazilerimize armağan etti. Halk Edebiyatının son temsilcileri olduğunu vurgulayan Kul Nuri yeni nesil âşıklarına destek verilmezse yüzyıllardır süren bir geleneğin yok olacağını söyledi. Sözlü kültürümüzü yaşatma adına bu güzel geceyi düzenleyen GÜSAD Başkanı Mücahit Sezgin’e teşekkür ediyorum dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48