banner333

banner309

Havalar ısındı, yılın ilk kene vakası görüldü

Gümüşhane'de havaların ısınmasıyla birlikte kene vakaları görülmeye başladı.

Gündem 23.04.2024, 13:58
Havalar ısındı, yılın ilk kene vakası görüldü
banner400

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yılın ilk Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakası da tedavi altına alındı.

KKKA Vakaları Artıyor:

KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, KKKA vakalarının havaların ısınmasıyla birlikte arttığını ve insanların da doğaya çıkmasıyla birlikte risk oluştuğunu belirtti.

Gümüşhane'de Hasta Tedavi Altında:

Prof. Dr. Yılmaz, bir hastanın KKKA nedeniyle hastanede tedavi altında olduğunu ve Gümüşhane'de bu tür vakaların sıklıkla görüldüğünü ifade etti. Hastaların durumunun kontrol altına alınması ve gerekli tedavilerin uygulanması için Gümüşhane'deki sağlık çalışanlarına da çağrıda bulundu.

Haziran ve Temmuz En Yoğun Aylar:

Prof. Dr. Yılmaz, kene vakalarının özellikle Haziran ve Temmuz aylarında yoğun olduğunu ve bu dönemde hastanedeki hasta sayısının 200-300'e kadar ulaşabildiğini aktardı. Geçen yıl KKKA nedeniyle bir hastanın da hayatını kaybettiğini hatırlatan Yılmaz, bu hastalığın ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Sahil Bölgelerinde Risk Düşük:

Yılmaz, sahil bölgelerinde görülen kenelerin KKKA açısından risk oluşturmadığını, ancak Kelkit Vadisi ve Çoruh Nehri gibi bölgelerde KKKA taşıyan kenelerin bulunduğunu belirtti.

Korunma Önerileri:

Prof. Dr. Yılmaz, otlu bölgelere gittikten sonra paçaların çorapların içine konulması ve eve gelindiğinde tüm vücudun kene açısından kontrol edilmesi gibi korunma önerilerinde bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:10
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:27
Yatsı 21:00