banner333

banner309

GÜMÜP, Güneş Enerjisi Konferansı Yaptı.

Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu(GÜMÜP) “Güneş Enerjisi Teknolojileri ve Türkiye Uygulamaları” teması ile bir konferans gerçekleştirdi. Programdaki konuşmacılar Yrd.Doç.Dr.Talat Özden, Harun Elverdi, Sezgin Yazıcı oldu.

Dernek 24.09.2017, 23:59 25.09.2017, 20:29
GÜMÜP, Güneş Enerjisi Konferansı Yaptı.
banner400


GÜMÜP Genel Sekreteri Serkan Kaya’nın oturumu açtığı  programda girişi GÜMÜP Elektirik Mühendisleri Komisyonu Başkanı Hasan Pezik yaptı. Başkan Pezik, Türkiyenin Enerji profilini EPDK verileriyle tanımladı. Türkiyenin enerji arzını, arz güvenliğini, gelecek projeksiyonunda enerji 

GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu;”GÜMÜP olarak Türkiye geneli itibarı ile 813 mühendis ve mimar üyeye sahip GÜMÜP  yerelin tek teknik tabanlı sivil toplum kuruluşu olarak örnek bir teşekküldür. Bundan sonraki programlarını ülkenin öncelikli konularına göre tercih etmeye yönelik başta endüstriyel süreçlerle ilgili çalışmaları GÜSİAD ile birlikte belirleyeceklerini ifade etti. Meslekdaşlarımızın bireysel niteliklerine ileri teknolojik konularla katkı koymayı hedeflediklerini ifade eden  başkan Hamzaoğlu, ülkemizin teknolojik gelişimi insan kaynaklarımızın gelişimine bağlıdır”dedi.


GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın;
“Ülke olarak dış ticaret açığımızın 56 milyar dolarlık kısmının 30 milyar dolarını enerji ithalatının oluşturduğunu, dolayısı ile ülkenin üzerindeki bu kamburun doğrulması gerektiğini, bunun için enerji girişimcilerinin artması gerektiğini ifade etti. Bu tablodan hareketle, GÜSİAD olarak 2017-2018 yılını enerji yılı ettik.İlk olarak güneş enerjisi ile başladığımız programlar zincirinin devamında ISO 50001 Enerji Sistemleri eğitimi açacağız, devamında  Yıldız Teknik Üniversitesi ile akıllı ev sistemleri üzerine kasım ayı içerisinde bir program öngörüyoruz. Diğer enerji alanları konusundaki programları ise, bu çalışmayı müteakiben GÜMÜP ile birlikte planlamış olacağız” dedi

ODTÜ GÜNAM(Güneş Enerjileri Araştırma Merkezi) Proje Yöneticisi Yard.Doç.Dr.Talat Özden, GES teknolojileri ile yapmış oldukları ileri mühendislik konularını patentli ürün uygulamalarını, knowhow’larını ve   pilot uygulamalarını paylaştı. Türkiyenin gelecekte bu sektörde uygulayıcılarının yanında üretici firmalarının da sayılarının hızla arttığına dikkat çeken Özden, photovoltaik sistemlerinin gelişme süreçlerini, yakın gelecekteki gelişim projeksiyonunu ve bu teknolojik alanın dünyadaki en iyi uygulamalarını anlattı. Başta Çin, Almanya olmak üzere sürekli gelişen bu teknolojinin Türkiye en zayıf seviyede olduğunu ifade etti. Ancak Türkiyenin enerji politikalarının yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesine dönük sistematik çalışmaların önemli gelişmeler gösterdiğini ifade etti.

Saha Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güzeldere, uygulayıcı firma olarak deneyimlerini paylaştı. Güzeldere, GES uygulamalarında Türkiyede en çok saha çalışmaları olan firmalaradan biri olduğunu, verimli enerji bölgelerini, teknolojik düzeneklerle birlikte örneklerini paylaştı.

İBB Enerji AŞ Aydınlatma ve Enerji Verimliliği Müdürü Sezgin Yazıcı, İBB nin yenilenebilir enerji uygulamaları ile GES projelerini paylaştı. İBB nin Büyükçekmece gölü üzerinde kurdukları GES santrali ve  hakkında bilgi verdi.
Program sonunda konuşmacılara  plaketleri verilirken, GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, geçtiğimiz hafta  GÜSİAD yönetim kurulu kararı ile İBB Raylı Sistemler Genel Müdürü Hasan Pezik için hazırlanmış “Enerji Komisyon Başkanı” beratını takdim etti.
Program, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Topkapı Hiltonda gerçekleşmiş olup, GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu ve GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, otel  sahibi  GÜSİAD üyesi Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı  Sayın Çetin Gül’e hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
Programda Gümrük ve Ticaret Bakanı Danışmanı Yusuf Özgün, ŞEKAV  Genel Sekreteri Ramazan Kahveci ve Abdullah Canan, K.Çekmece Nükleer Araştırma Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Bektaş Karakelle, Bayrampaşa Belediyesi Fen işleri müdürü Kotan Taşan, Bayrampaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Köroğlu Alioğlu, Esenyurt Belediyesi İmar Şefi Rıza Kesler ve GÜMÜP Üyeleri katıldı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48