banner333

banner309

Giad ve Giad A.Ş. Geleneksel İftar Ve Tanışma Yemeğinde Ankara’da Buluşuldu…

GİAD ve GİAD A.Ş.’nin Geleneksel 4.yıl İftar ve tanışma yemeğinde Ankara’da Rixos Otelde Gümüşhaneliler bir araya geldi.

Dernek 27.06.2015, 22:34 27.06.2015, 22:37
Giad ve Giad A.Ş. Geleneksel İftar Ve Tanışma Yemeğinde Ankara’da Buluşuldu…
banner400

Bakanlarımızdan Sn.Oltan SUNGURLU,Gümüşhane Milletvekilleri Sn.Kemalettin AYDIN ve Sn.Mustafa CANLI,Gümüşhaneli  Ankara Milletvekilleri Sn.Ahmet GÜNDOĞDU ve Sn.Mahmut Sami MALLI,Gümüşhaneli Diyarbakır Milletvekili Sn.Ziya PİR,Gümüşhaneli İzmir Milletvekili Sn.Murat KOÇ, Eski milletvekillerinden Yahya DOĞAN ve Bedri  YAŞAR ile bir çok siyasi, Bürokrat, STK Başkanı ve İş adamı geceye katılanlar arasındaydı.

FACEBOOK FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Gecenin Açılış Konuşmasını GİAD A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Rubil GÖKDEMİR yaptı. GÖKDEMİR:

Sayın Bakanım, Sayın milletvekillerimiz, Sayın eski Valimiz, önceki dönem milletvekillerimiz, İl ve İlçe Belediye Başkanlarımız, siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerimizin sayın başkan ve yöneticileri, iş dünyamızın ve bürokrasimizin değerli temsilcileri ve sevgili hemşerilerimiz;

Ankara’da faaliyetlerine devam eden Gümüşhaneli İş Adamları ve Girişimcileri Derneği ile GİAD A.Ş.’nin müştereken düzenlediğimiz geleneksel 4. İftar Yemeği ve yeni seçilen milletvekillerimizle tanışma amaçlı toplantısına hepiniz hoş geldiniz.

Biz Gümüşhaneliler; bir insan topluluğunu millet yapan bütün manevi özellik ve unsurları bir araya getirmiş vatan coğrafyasına ait bir ilin çocukları olarak;  siyasi görüş farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek, aramızdaki dayanışmanın artırılması ve karşılaştığımız problemleri uzlaşma ve istişare yoluyla çözebilmenin önemli olduğunu, kendi aramızda geliştireceğimiz dayanışma ve uzlaşma duygularının Türkiye’ye örnek olması gerektiğine inanarak, düzenlemiş bulunduğumuz iftar yemeğinde parlamentoda temsil edilen 4 partinin milletvekillerini aynı sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Manevi değerlerimizin daha yoğun olarak hissedildiği ve yaşandığı Mübarek Ramazan ayında,  farklılıklarımızı ön plana çıkarmaksızın, müşterek milli ve dini değerlerimizden hareketle, demokratik rejimin gereği ve evrensel hukuk ilkeleri doğrultusunda oluşturacağımız toplumsal enerjimizi,  Milletimizi oluşturan her ferdin  refah ve mutluluğu için harcamalıyız.

Bu kapsamda olmak üzere, sosyal ve ekonomik dayanışmanın güzel örneğini teşkil eden 224 üyeli derneğimiz, 59 ve 35 ortaklı iki ayrı şirketimiz ve 48 ortaklı kooperatifimizle güç birliğimizi kurumsallaştırma yolunda önemli adımlar attığımızı, siz kıymetli hemşerilerimize  memnuniyetle ifade etmek isteriz.

Aynı şekilde ticari faaliyetlerimiz kapsamında temin ettiğimiz ve bağışlayacağımız arsa üzerinde yurt ve okul yapmak amacıyla vakıf kurma çalışmalarımız da devam etmektedir.

GİAD ve kuruluşları olarak her mübarek Ramazan ayında GELENEKSEL hale getirdiğimiz İFTAR YEMEĞİ’mizi,  bu defa da 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilmiş hemşerilerimizi de sizlerle tanıştırmak suretiyle daha anlamlı hale getirmek istedik.    

Bu tür toplantılarımızda; hemşeri dayanışması ve milli birlik ve bütünlük vurgusu yapılması ne kadar alışılagelmiş bir temenni olsa bile,  bu kadar seçkin bir topluluğun önünde soyut dilek ve temennilerimiz yanında, milli birlik ve bütünlüğümüzün,   gerçekten tesis edilebilmesi için 78 milyonluk ülkemizin her vatandaşının devlet ve sisteme dair “aidiyet hissini” kuvvetlendirecek rasyonel ve adaletli uygulamaların da, yeni hükümet kurulması arefesinde önemine vurgu yapmak arzusundayız.

Bu vesileyle“İftar ve tanışma” yemeğimizin amaç ve kapsamını aşmayacak şekilde, Gümüşhaneli İş adamlarının oluşturduğu ortak kuruluşlarının mensuplarının bir arada bulunduğu  ve yeni seçilmiş milletvekillerimizle buluştuğumuz bu toplantıda, millet iradesinin seçim sandığı vasıtasıyla ortaya çıktığı bu günlerde temenni ve arzularımızı da bu vesileyle sizlerle paylaşmak isteriz.

Öncelikli olarak, seçim ortamında söylenmiş bulunan incitici veya ayrıştırıcı beyanların geride kalmış olması temennisiyle,  yeni seçilen milletvekillerimizi tebrik ederek, bu aziz millete layık-ı veçhile hizmet edecekleri, temsil görevlerini eksiksiz yerine getirecekleri inancında olduğumuzu belirterek, hepsine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunuyoruz.

Bu vesileyle seçim yarışını kaybetmiş bulunan bütün adaylarımızın da mağlubiyet hissine kapılmamaları gerektiğini, milletin takdirine saygı göstermelerini,  sınırlarını hukukun çizmiş olduğu MİLLİ İRADEYİ, demokratik bir olgunlukla kabul etmelerini temenni eder, milletimizin birliğine hizmet edecek uzlaşmacı bir tavırda olmaları tavsiyesiyle, önceki hizmetleri sebebiyle kendilerine de ayrı ayrı teşekkür ederiz.

İftar yemeğimizin seçim sonrasına gelmiş olması ve hükümet kurma çalışmalarının devam ediyor olması vesilesiyle; özel olarak İş dünyasının ve genel olarak da milletimizin ortak talep ve beklentileri kapsamında;  yeni dönem parlamentomuzdan ve sayın milletvekillerimizden;

Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Türk milletini teşkil eden her bireyin, vatandaşı olmaktan onur duyacağı, gururla işte bu benim devletim diyeceği, hukukun üstünlüğüne dayalı,  çağdaş ve demokratik bir devlet ve toplum düzeninin inşa edileceği sivil bir anayasanın hazırlanmasını yeni dönemdeki milli meclisimizden bekliyoruz.

 

Bu beklentimize uygun olarak; Yüce dinimiz İslamın yaratılanların en şereflisi diye tanımladığı İnsanı esas alan,  fikir ve inanç hürriyeti, teşebbüs hürriyetini garanti altına alan,  yaşama  ve mülkiyet hakkını koruyan ve ferdin gelişmesini amaç edinen evrensel temel hak ve hürriyetleri teminat altına alan, başta anayasa olmak üzere diğer temel kanunlarımızın  yeniden ele alınması ve düzenlenmesi milletimizin ortak arzusudur.

 

Bu yönde yapılacak hukuki reformlar;  bizleri Osmanlıdan beri hedeflediğimiz batı medeniyetinin onurlu bir parçası yapacağı gibi, İslam ve doğu coğrafyasının da yıldız ülkesi yapacak ve aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de sigortası olacaktır. Bu kapsamda ülke gündeminde bulunan ve adına “çözüm süreci” denilen siyasal projeden anladığımız da “evrensel hukuk ilkeleri” doğrultusunda, her vatandaşımızın bireysel temel hak ve hürriyetlerden faydalanacağı hukuk ve devlet düzeni ve toplumsal yapının oluşumudur. Bu ahlaki ve hukuki ölçünün dışında, adı ne olursa olsun hiçbir bir formül bu milletin mantık ve vicdanında kabul görmeyecektir.

 

Yine temennilerimiz kapsamında; yaklaşık 20 yıldır  bütün hükümetlerimizin gayretlerine rağmen dünya ekonomisindeki  17.’lik sıralamamızın değişebilmesi için ve yaklaşık 6 yıldır değişmeyen milli gelirimizin 10.000  DOLAR  sınırını geçerek, orta gelir tuzağından kurtulmamızın ön şartı olarak, gerçek manada ve bütün kurumlarıyla ve özellikle zihni alt yapısıyla birlikte demokratik hukuk devleti kriterlerini sağlamak ve gelişmenin önünü açacak şartları oluşturmak zorundayız.

 

Gerçekten de Büyük devlet ve güçlü bir millet olmak istiyorsak;   başta mevzuatımız olmak üzere, insanımızın önündeki kısıtlayıcı bütün engelleri kaldırmak ve herkesin insanca yaşayacağı adaletli bir toplumsal düzeni kurmak zorundayız. Beylik temennilerin ötesinde “milli birlik ve bütünlüğümüzü” inşa etmenin ve korumanın tek yolu adaletli bir devlet ve toplumsal barışın kurulduğu bir düzenden geçmektedir.

Saygıdeğer Misafirlerimiz; iftar yemeğinin amaç ve kapsamı sebebiyle ve sabrınızı daha fazla zorlamamak adına, yeni dönemdeki talep ve temennilerimizi bu şekilde özetlemek ve sınırlandırmak durumundayız.

Bu vesileyle Gümüşhaneliler olarak ve yaşadığımız her türlü zorluğa rağmen, biz bu ülkenin çimentosu gibi hareket eden, nafakasını vatan toprağının değişik illerinde çıkarmak için baba ocağını terk etmiş hemşerilerimiz gibi, bulundukları illerde milletimizin tamamını temsil etmek gibi şerefli ve kutsal bir görev üstlenmiş bulunan sayın milletvekillerimizi tekrar tebrik ediyor, yeni görevlerinin vatana ve millete hayırlı olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz.

Gümüşhaneli İş adamları ve diğer hemşerilerimizin meşru ve haklı taleplerini takip noktasında bizlerin yanında olacakları inancıyla, bütün eski ve yeni milletvekillerimize selam, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Cenab-ı Hak bu millete ve insanlığa hizmetlerinde yardımcıları olsun, adaletten ayırmasın.

Geleneksel iftar yemeğimize katılan bütün hemşerilerimize ve bu organizasyonun maddi ve manevi yükünü taşıyan kuruluşlarımızın başkan ve yönetim kurullarını teşkil eden her arkadaşıma ayrı ayrı huzurlarınızda teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bu vesileyle Ramazan ayının ve takiben idrak edeceğimiz Bayramınızın mübarek olmasını ve memleketimize, milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.”

GİAD Yönetim Kuurlu Başkanı Sn.Orhan ÜNSAL’da selamlama konuşmasını yaparak, hayırlı Ramazanlar Dileğinde Bulundu.

Sırası ile protokol konuşmalarından sonra gece en son birlikte hatıra Fotoğrafları ile son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49