Filo Kiralama Hizmetinin Avantajlarından Yararlanın

Filo Kiralama Hizmetinin Avantajlarından Yararlanın

Yaşam 06.07.2022, 15:03
Filo Kiralama Hizmetinin Avantajlarından Yararlanın

İstanbul filo kiralama talebinin yoğun olduğu şehirlerin başında gelse de filo kiralama ülkemiz genelinde sıklıkla ihtiyaç duyulan hizmetler arasında yer alır. Bunun en önemli nedeni filo kiralama hizmetinin araç satın alma gereksinimini ortadan kaldırması, en uygun koşullarda ve uzun süreli araç kiralama imkanı sağlamasıdır. Carvento filo kiralama hizmetinden yararlanan şirketler ulaşım ihtiyaçlarını gidermek için tercih ettikleri araçları satın almak, bunun için şirketin nakit sermayesinden belirli bir miktar ayırmak ya da kredi kullanmak zorunda kalmazlar. Böylece şirket sermayelerini işlerini büyütmelerini sağlayacak yatırımlara yönlendirebilirler.

İhtiyaçların değişmesi ve gelişmesi ya da farklı nedenlerle araçlarını yenilemek istemeleri halinde harcamaları gereken zamandan tasarruf edebilir, ikinci el değer değişim riskini ortadan kaldırabilirler. Filo araç kiralama bedeli işletmeler tarafından aylık sabit taksitler şeklinde ödenir. Böylece araç sahibi olmak ve ulaşım gereksinimlerini karşılamak için işletmelerin toplu nakit çıkışı yapması gerekmez. Filo kiralama hizmetinin diğer bir artısı, işletmelere vergi avantajı sağlamasıdır. Bu nedenle pek çok şirket sağladığı avantajları göz önünde bulundurarak filo kiralama hizmetlerine yönelmektedir.

Araç satın alımı durumunda KDV işletmeler açısından maliyet unsuru haline gelir ve KDV indiriminde kullanılamaz. Ancak filo kiralama hizmeti kapsamında oluşan KDV’nin tamamı KDV indiriminde kullanılabilir. Diğer yandan filo kiralama hizmetine ait ancak henüz vadesi gelmeyen borçlar işletme bilançosunda görünmez. Bu durum işletmenin kredibilitesi açısından son derece önemli bir avantajdır.

Carvento sektörünün lider ismi olarak bireysel ve kurumsal araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak isteyen işletmeler açısından pek çok önemli fayda sağlar. Filo kiralama hizmetinden yararlanmak tercih edilen kiralık aracın marka ve modelinden bağımsız olarak işletmeleri vekalet ücreti, araç tescil ücreti ve trafik müşavirliği gibi araç satın alma sürecinin zorunlu kıldığı ücretleri ödeme gerekliliğinden kurtarır. Filo kiralama yapan işletmeler trafik sigortası, motorlu taşıtlar vergisi ve kasko sigortası ödemeleri de yapmazlar. Bunların yanı sıra kullanılan araçların kışlık ve yazlık lastik ücretleri ile periyodik bakım ücretleri gibi gider kalemleri de işletmenin yükümlülüğünden çıkar. Filo kiralama yapan işletmeler aldıkları hizmete ilişkin faturaların tümünü gider kalemi olarak gösterme imkanına sahiptirler.

Filo araç kiralama hizmetinden faydalanmayı tercih eden farklı ölçeklerdeki işletmeler ulaşım ihtiyaçlarını karşılama sürecini hem ekonomik hem operasyonel olarak daha tasarruflu bir hale getirebilirler. Böylece elde ettikleri ekonomik avantajı işlerini genişletmelerini sağlayacak   yatırımlara yönlendirme imkanından yararlanabilirler. Araçların periyodik bakımı ve muayenesi gibi operasyonel süreçler Carvento tarafından gerçekleştirilir. Araç kiralama hizmeti alan işletmeler kiraladıkları araçların kiralama bedellerini ve yakıt giderlerini karşılayarak hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkanına sahip olurlar.

Kaliteyi Carvento’da Yakalayın

Carvento araç kiralama hizmeti kısa vadeli ya da uzun vadeli olarak tercih edilebilir. Carvento araç kiralama hizmetinden faydalanmak için uyulması gereken bazı şartlar vardır:

  • Renault Clio, Fiat Egea, Peugeot 301 gibi B segmenti araç kiralamalarında 23 yaş ve 2 yıllık ehliyet,
  • Ford Focus, Renault Megane gibi C segmenti araç kiralamalarında 25 yaş ve 3 yıllık ehliyet,
  • VW Passat, Audi A6 gibi D ve E segmenti araç kiralamalarında 28 yaş ve 5 yıllık ehliyet şartı yerine getirilmelidir.

Araç kiralama hizmeti alınan süre boyunca oluşabilecek trafik cezalarının ve sorumlulukların tümü kiracıya aittir. Carvento araç filosunda bulunan araçların tamamı Trafik Sigortası ve Özel Kasko Sigortası ile güvence altına alınır. Eğer sigortaya ilişkin şartlar yerine getirilmezse sorumluluk kiracıya ait olur. Anahtar ve ruhsat taşınabilir eşyalar olduğu için çalınma durumunda sigorta kapsamında kalınması gibi olumsuzluklarla karşı karşıya kalınabilir. Carvento araç kiralama fiyatlarına akaryakıt giderleri dahil değildir. Araç kiralama sürecinin başlangıcında, kontratta belirtilen seviyede teslim edilen yakıt araç kiralama sürecinin sonunda teslim alındığında aynı seviyede olunmalıdır. Aracın eksik ya da boş depoyla iade edilmesi durumunda hizmet ücretiyle beraber yakıt farkı alınır.

Carvento araç kiralama hizmeti alan müşteriler araç kiralama hizmetinden yararlandıkları süre boyunca kapsamlı ve kaliteli hizmetler alma ayrıcalığını yaşarlar. Carvento’nun Türkiye genelinde anlaşmalı olduğu 360 servis noktası vardır. Bu sayede tüm müşterilerine üst düzey kalitede hizmet vermeyi başarır. 7/24 Assistance hizmeti Carvento müşterileri açısından ihtiyaç duydukları her an destek alma anlamına gelir. Ayrıca Carvento’nun anlaşmalı olduğu lastik  servislerinde, lastik depolama ve lastik değişim hizmetlerinden yararlanmaları mümkündür. Bu sayede Carvento araç kiralama hizmeti alan müşteriler işletmelerine ait sermayeyi işlerini büyütmek için kullanırken konforlu ve güvenli yolculuk imkanlarından taviz vermek zorunda da kalmazlar.

Carvento araç kiralama sektöründeki uzmanlığı, deneyimi, kiralamaya ilişkin operasyonel süreçleri sorunsuz bir şekilde yürütmesi ve hizmet sürekliliğini sağlaması ile ön plana çıkmaktadır. Filo araç kiralama hizmetlerinden faydalanmak araç satın almanın yarattığı ve zorlayıcı olabilen mali külfeti ortadan kaldırmayı sağlamakla birlikte Carvento’nun %100 müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı bundan çok daha fazla avantaj elde etmek mümkündür.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38