banner333

banner309

Çimen’den Bakan Yıldız'a Teşekkür

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın hafta sonu Gümüşhane ziyareti kapsamında kendilerinden şehir olarak istenen taleplerin karşılanacağı sözünü almış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Siyaset 08.04.2013, 16:58
Çimen’den Bakan Yıldız'a Teşekkür
banner400

 Başkan Çimen, bakan ziyareti öncesi ildeki Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile diğer sektör yetkilileriyle bir dizi toplantı düzenleyerek, Gümüşhane’nin sorunlarıyla ilgili bir dosya hazırladıklarını anımsattı. Yaklaşık 12 başlık altında sıralanan sorun ve taleplerle ilgili dosyanın Bakan Yıldız’a iletildiğini belirten Çimen, “Sayın Bakanımız öncelikle Maden Tetkik Arama (MTA) ofisinin şehrimize kurulacağını müjdelemiştir.

Diğer yandan inşa edilecek HES’lerden il özel idareleri bütçelerine kaynak aktarılacağını da ifade ederek şehrimizi sevindirecek mesajlar vermiştir” dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bir günlük Gümüşhane temaslarının her açıdan çok olumlu geçtiğini belirten Çimen, AK Parti’nin ve hükümetimizin en yüksek yetkililerinden biri olarak bakanımızın şehrimizle ilgili düşüncelerini herkes öğrendi. Gümüşhane’nin tükettiğinden çok daha fazla hatta 4-5 katı kadar üreten bir il olduğunu en yetkili ağızdan teyit eden bakanımız, dokusu ve yapısı sağlam bir insan yapısına sahip Gümüşhane’ye Maden Tetkik Arama (MTA) Bürosunun mutlak surette açılacağını müjdelemesi hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu vesileyle konuyu uzun süredir kamuoyu gündeminde tutan ilimizin saygın Sivil Toplum Kuruluşları’ndan GİKDER’i de gösterdiği örnek duyarlılık şuuruyla kutlamak istiyorum. Sonuç itibariyle aklın yolu bir.” diye konuştu.

 Gümüşhane Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve ildeki maden ve enerji sektör temsilcilerinin de katıldığı il koordinasyon kurulu toplantısında, yaşanan sorunların enine boyuna tartışıldığını kaydeden Başkan Çimen, “Harçlar Kanununda yapılan yeni bir değişikle eğer HES Firması, lisans ihale bedelini, su kullanım bedelini veya özelleştirme bedelini ödememesi halinde satış hasılatından kesinti yapılacağını dile getiren bakanımız, bunun yüzde doksanlık bölümünün İl Özel İdare bütçesine aktarılacağını da müjdeleyerek, bir talebimize daha olumlu yaklaşmıştır.” dedi. 

Gümüşhane’de onlarca yıldır süregelen yayla elektrikleri sorununun da toplantılarda gündeme geldiğini ifade eden Başkan Çimen, “Sayın Bakanımız Yayla Elektrikleri sorununun çözümü için yapılabileceklerin görüşülmesi amacıyla Ankara’da Çevre ve Orman Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin çözüm üretmek için toplantı yapacağını ifade ettiler. Bu sorunun nihai anlamda çözümü için konuyu milletvekillerimiz marifetiyle takip edeceğiz.

Bu arada, park bahçe ve sokak aydınlatması konusunda yaşanan sorunlarında halledileceği mesajını veren bakanımıza tüm belediye başkanlarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.  

_Başkan Çimen, Bakan Yıldız’ın ziyareti kapsamındaki toplantılarda Türkiye’de 2012 yılında üretilen 24 ton dolaylarındaki altının yüzde 15’inin Gümüşhane’de çıkarıldığını ifade ederek şehrimize karşı takdirlerini ifade etmesinin bundan sonraki süreçte bakanlığa karşı ziyaretlerinin sıklaştırılmasına vesile olacağını da dile getirdi. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58