Gümüşhaneli İş Dünyasından Galataport Çıkarması: Hedef Ortak Yatırım
Gümüşhaneli Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD), Galataport’ta gerçekleştirdiği kritik yönetim kurulu toplantısında "ekonomik dayanışma" ve "kolektif büyüme" kararı aldı. Bursa yapılanmasının şubeleşme sürecinin tamamlandığı zirvede, iş dünyasının güçlü isimleri GÜSİAD çatısı altında birleşti.
Gümüşhaneli Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Yönetim Kurulu, şehrin ekonomik potansiyelini ulusal ölçekte daha güçlü bir temsiliyete kavuşturmak amacıyla İstanbul Galataport’taki Pera Bosphorus Hotel’de bir araya geldi. Toplantının ana gündemini kurumsal dayanışmanın artırılması, yeni sektörel iş birlikleri ve Anadolu’daki teşkilatlanma çalışmaları oluşturdu. GÜSİAD Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın, küresel ve ulusal ekonomik dengeler içerisinde Gümüşhaneli iş insanlarının birbirine olan desteğinin stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Sivas, Rize ve Trabzon gibi illerin sergilediği güçlü dayanışma örneklerini referans gösteren Yalçın; alışverişlerin mümkün olduğunca kendi ekosistemleri içinde yapılması ve ortak yatırımların gündeme alınması gerektiğini vurgulayarak kolektif bir büyüme inşa etmenin önemine dikkat çekti.
Bursa Şubesi Resmen Kuruldu
GÜSİAD’ın Anadolu’daki yapılanmasını güçlendirecek tarihi bir adım olan Bursa şubesinin kuruluş süreci, atılan imzalarla resmiyet kazandı. Uzun süredir temsilcilik düzeyinde faaliyet gösteren Bursa yapılanmasının şubeleşmesi, derneğin kurumsal gücünü sanayi şehri Bursa ile birleştirdi. Bursa GÜSİAD Kurucu Şube Başkanı Fatih Köse, bu yeni dönemle birlikte Gümüşhaneli iş insanlarının Bursa’daki temsilini en üst seviyeye taşıyacaklarını ifade etti. Toplantıda söz alan onursal başkan Prof. Dr. Kenan Aydın ise kurumsallaşmanın önemine değinerek, GÜSİAD’ın sadece bir iş insanları ağı değil, aynı zamanda şehir kimliğini ekonomik bir güce dönüştüren stratejik bir yapı olduğunu hatırlattı.
Dev İsimler GÜSİAD Ailesine Katıldı
Dernek, bünyesine kattığı yeni üyelerle sektörel derinliğini ve lobi gücünü artırmaya devam etti. Toplantı kapsamında düzenlenen törenle, enerji sektörünün tanınmış ismi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü İkinci Başkanı Hakan Daltaban, Kaya İnşaat’ın sahibi Erol Kaya ve önemli altyapı projeleriyle dikkat çeken Emre Canlı’nın üyelik başvuruları kabul edildi. Yeni üyelerin katılımı, GÜSİAD’ın farklı sektörlerdeki temsil gücünü pekiştirirken; toplantı, gelecek dönem projelerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişi ve stratejik değerlendirmelerin ardından sona erdi.
| İmsak | 06:06 | ||
| Güneş | 07:37 | ||
| Öğle | 12:28 | ||
| İkindi | 14:48 | ||
| Akşam | 17:09 | ||
| Yatsı | 18:35 |