Jinekomastiden Kurtulmanız Zor Değil

Sağlık 16.12.2019, 10:13 16.12.2019, 14:24
Jinekomastiden Kurtulmanız Zor Değil

Jinekomasti, erkeklerin göğüslerinin şişmesi ile normalden daha büyük göğüslere sahip olması durumdur. Ergenlik çağında ve yaşlı erkeklerde yaygın olarak görülen jinekomasti İstanbul Nişantaşı'ndaki kliniğimizde kolay yöntemler ile giderilebilir. Daha fazla bilgi ve randevu için https://www.quartzclinique.com/ sitemize göz atabilirsiniz.

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?

Jinekomasti, meme uçları etrafındaki az miktarda ekstra dokudan daha belirgin göğüsler olarak kendini belli edebilir. Tek memede ya da ikisinde görülebilir. Jinekomasti öncesi meme dokusu hassas veya ağrılı olabilir. Ancak bu kesin bir belirti değildir.

 Jinekomasti Neden Oluşur?

Jinekomasti, testosteron hormonunun östrojen ile karşılaştırıldığında daha az olması ile tetiklenir. Testosterondaki düşüş,  testosteron etkisini bloke eden ya da östrojen seviyenizi yükselten koşullar nedeni ile ortaya çıkabilir.

Egzersiz ile Jinekomastiden Kurtulmak Mümkün Mü?

Yetişkinlikte, jinekomasti vakalarının yüzde 90'ı çözülür. Jinekomasti birisinin aşırı kilodan fazla yağ aldığı anlamına gelmez. Jinekomasti yalnızca meme dokusundan kaynaklanır. Egzersiz yapmak ya da kilo vermek jinekomastiye sebep olan göğüs dokusunu azaltmaz. Aşırı kilo veya obez sebebi ile memelerde yağ birikmesi psödojinekomasti olarak adlandırılan farklı bir olaydır.

Liposuction ile Jinekomastiden Kurtulun

Her geçen gün daha çok jinekomasti hastası liposuction ile tedavi edilmektedir. Bunun nedeni liposuction'ın ameliyatlar gibi cerrahi bir yöntem olmamasıdır. Bununla birlikte liposuction tedavisinde cerrahın yeteneği de önemli bir rol oynar. Deneyimli bir doktor seçmenin önemli olduğu liposuction İstanbul Quarz Clinique'te uzman ekibimiz tarafından uygulanmaktadır.

Jinekomastiyi liposuction ile tedavi etme prosedürü genel ya da lokal anestezi kullanılarak yapılır. Daha sonra göğsün her iki tarafına küçük bir kesik atılır. Gereksinimlere ve doktorun tercih ettiği tekniğe bağlı olarak kesikler koltuk altından yapılabilir. Bu kesikler sayesinde doktor aşırı yağ ve salgı dokusunu çıkararak hastanın doğal bir göğüs görünümüne sahip olmasını sağlar.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39