SEO Çalışmasının Web Sitelerine Katkısı Olur Mu?

Güncel 16.12.2019, 14:00 16.12.2019, 10:28
SEO Çalışmasının Web Sitelerine Katkısı Olur Mu?

SEO Çalışmasının Web Sitelerine Katkısı Olur Mu?

Yeni siteler için SEO çalışması yapılmalı mı konusu sıklıkla gündeme geliyor. Elbette yeni siteler için de bu çalışmaların yapılması gerekiyor ve böylelikle internet sitesi SEO çalışmaları için uygun bir form kazanabilir. Yeni sitelerde SEO gelişim süreci nasıl olmalı konusu da önem taşıyor. Genel olarak yeni başlayanlar bu konuda fikir sahibi olmak istediklerinde SEO gelişim süreçlerini de mercek altına almak isteyebiliyor.

  • İlk olarak yapılması gereken domain teminidir. Elbette SEO çalışması açısından domain içerisinde anahtar kelime bulunması çok önemli! Ha ne kadar anahtar kelime içeren domain bulmak zor olsa da şansı zorlamak gerekiyor.
  • Sunucu seçimi de dikkatlice yapılmalı! En çok gözden kaçırılan unsur hız oluyor.  Ancak hız SEO çalışması açısından da büyük önem taşıyor. Dolayısıyla güvenilir ve hız bakımından da beklentileri karşılayan bir tercih yapılmasında fayda var.
  • Site tasarımı da bu listede yer alan diğer maddeler kadar önem taşıyor.  Kullanıcı deneyimi noktasında ziyaretçilere memnuniyet verecek bir site SEO çalışmasıbakımından da çok önemlidir. Elbette sadece site ziyaretçilerini değil arama motorlarını da memnun eden bir tasarımın tercih edilmesi gerekiyor.
  • Son derece önemli olan bir diğer unsur da kullanıcıların site içerisinde yorum yapabiliyor olmasıdır. Bu nedenle yorum yapılmasına olanak tanıyan bir yapının kesinlikle oluşturulması gerekiyor. İçeriklerin hemen altına yorum yapılabiliyor olması site ziyaretçileri ile etkileşim noktasında da çok büyük önem taşıyor.
  • Sitenin link yapısının da özenli bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Link yapısının kısa olmasına ve aynı zamanda uzantı içermemesine  dikkat etmenizde fayda olacak. Link yapısı ile ilgili titizlikle yaklaşılması gereken bir diğer unsur da içerisinde anahtar kelime barındırıyor olmasını sağlamanızdır.
  • Listeye SSL sertifikasını da eklemek gerekiyor çünkü artık bir seçenek olmaktan çıkıp zorunluluğa dönüştü. Bu konuda fazla söze hiç gerek yok.
  • Google Search Console, Analytics, Yandex Metrica gibi analiz araçlarına kayıt oluşturmanız web sitenin analizini çok daha pratik bir şekilde yapabilmenize olanak tanır.
  • Düzenli olarak sitenizde özgün içerikler yüklemelisiniz. İçeriklerin özgür olması kadar kaliteli olması ve hedef kitleye uygun bir dille kaleme alınmış olması da önem taşıyor. Anahtar kelime içermesi ve anahtar kelimelerin abartılmaması da dikkate alınması gereken unsurlardandır.
  • İnternet sitesinin güncel tutulması ve aynı zamanda kaliteli görsellerin de siteye eklenmesi SEO çalışmalarının bir parçası olarak değerlendirilmelidir.

Organik SEO ile İlgili Yapılabilecekler

Bilişim çağında yaşadığımız bugünlerde internet sitelerinin önemi yadsınamaz. Günümüzde çok sayıda marka internet üzerinden online olarak ürün ve hizmet satışı yapıyor. Dolayısıyla organik SEO konusu da gün geçtikçe çok daha fazla önem kazanıyor.  Arama motoru optimizasyonu çalışmalarıyla internet sitelerine doğal bir popülerlik kazandırmak ve arama sonuçlarında ilk sayfada çıkmasını sağlamak mümkün oluyor.

Elbette SEO çalışmaları online olarak ürün ve hizmet satışı yapan e-ticaret siteleri için çok daha fazla önem taşıyor. Yüksek satış hedeflerine ulaşmanın yolu internet sitesinin daha fazla sayıda ziyaretçi tarafından tıklanmasıdır. Bunu sağlamak da sanıldığı kadar kolay olmuyor.  Arama motorlarının ve aynı zamanda ziyaretçilerin beklentilerini karşılayabilen bir internet sitesinin hazırlanması şart!

Bu sayede SEO çalışmaları da çok daha sorunsuz bir şekilde ilerleyebilir. Bu çalışmaların bir bütün olarak değerlendirilmesi ve böylelikle tamamen doğal bir süreç halinde internet sitelerinin arama motoru sıralamalarında ilk sayfada çıkması site tasarımı ile da çok yakından ilgilidir.  Bu nedenle neler yapılabileceğine dair sizlere bazı hatırlatmalarımız olacak.

SEO Çalışmalarında Bunlara Dikkat

  • İnternet sitesinde mutlaka özgün, kaliteli ve anahtar kelime içeren içerikler bulunmalıdır.  İçerikleri görsellerle de zenginleştirmeyi sakın unutmayın. Elbette en az içerikler kadar kullandığınız görsellerin de belirli bir kalitenin üzerinde olması gerekiyor.
  • Çok sayıda kişi gözden kaçırıyor ama hiç linkleme son derece önemli bir konudur.
  • İnternet sitesi tamamen kullanıma hazır hale geldiğinde farklı internet sitelerinde ve bloklarında paylaşım yapmanız çok büyük fayda sağlayacaktır.
  • Çalışmalarınızı desteklemek adına yapabilecekleriniz arasında önemli forum sitelerine üye olmanız ve mutlaka internet sitesini paylaşmanız da bulunuyor.
  • Web sitenin mobil uyumlu olması artık bir seçenek olmaktan çıkıp zorunluluğa dönüştü.  Üzerinde çalışılan internet sitesinin kesinlikle mobil uyumlu olması ve aynı zamanda mobil hızının da ideal seviyede olması gerekiyor. Gün geçtikçe internete bağlanma oranlarında mobilin ciddi bir yükseliş içerisine girdiğini unutmamalısınız.
  • İçeriklerin sosyal medyada paylaşılabiliyor olması üzerinde durulması gereken unsurlar arasında yer alıyor. Sosyal medyada paylaşılan içeriklerin ciddi bir trafik sağlayacağını unutmamalısınız. İnternet sitesinin hitini artırmanın yollarından biri olarak değerlendirilen bu yöntem basit bir yapılandırma ile mümkün olabiliyor.
  • Bununla birlikte içeriklerin yorum yapılabiliyor formda olması da önem taşıyan bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. Ziyaretçiler ile etkileşim de sağlayan yorum bölümü, internet sitesine tutmayanların soru sorabilmesine ve görüşlerini paylaşabilmesine olanak tanır.

Siteniz için SEO çalışması yaptırarak SEOrganik üzerinden hizmet alabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09