banner333

banner309

Sıfır Atık Kütüphanesi'nin Açılışı Yapıldı

Kürtün 25.05.2022, 16:54
Sıfır Atık Kütüphanesi'nin Açılışı Yapıldı
banner400

Okullarda geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' ve 'Sıfır Atık' projelerini birleştirerek Kürtün İlçesi Şehit Taşkın Temel İlkokulu'nda sıfır atık kütüphanesi açılışı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının "81 İlde Sıfır Atık" projesi kapsamında atık malzemelerin geri dönüşümü ile her ilde sıfır atık kütüphanelerinin yapılması planlandı. Sıfır Atık Projesi ve Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projeleri Kürtün İlçesi Şehit Taşkın Temel İlkokulu'nda hayat buldu.

Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kâğıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, dolaplar, ipler, tekstil malzemeleri Sıfır Atık projesi kapsamında dönüşümü sağlanarak masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hale geldi.

Sıfır Atık Kütüphanesinin açılışı Kürtün Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, İlçe Belediye Başkanı Enver Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin AK ve Kurum Amirlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tasarruf konusunda önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Kürtün Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, emek veren Okul İdaresine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve tüm dünyaya örnek olacak sıfır atık kütüphane uygulaması, sıfır atık projemizin genç nesillere aktarılmasında önemli bir adım oldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49