banner333

banner309

Köse İrfan Can MYO’da “Denetimli Serbestlik” Söyleşisi Gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programı ve Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen “Topluma Güven, Bireye Umut” İnfaz Sisteminin Yeni Yüzü “Denetimli Serbestlik” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Köse 26.05.2022, 15:15
Köse İrfan Can MYO’da “Denetimli Serbestlik” Söyleşisi Gerçekleştirildi
banner400

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Asiye Küçükosman tarafından düzenlenen ve Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Murat’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programı İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Murat, Türkiye’de Denetimli Serbestlik Sisteminin Mevzuattaki Yeri, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin Çalışma Yapısı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün Görevleri, Bürolar ve Gerçekleştirdikleri Görevler, Atama ve Görevde Yükselme vb. konular ile alakalı gündelik hayatta karşılaşılan olaylardan da örnekler vererek Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencilerini bilgilendirdi. Söyleşiye çok sayıda akademik personel ile öğrenci katılım gösterirken program, Fatih Murat’ın anlatımı sonrasında katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile son buldu.

Yüksekokulumuzda bulunan Ceza İnfaz ve Güvenlik Programı öğrencileri için gerçekleştirilen bu program hakkında açıklamalarda bulunan İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Ayaydın; “İnfaz ve iyileştirme süreçlerinin bir arada yürütüldüğü, şüpheli, sanık ve hükümlülerin toplum içinde takip ve gözetiminin yapılarak toplumla bütünleşmelerinin sağlandığı denetimli serbestlik uygulamaları, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programının uygulama alanında yer almaktadır. Program öğrencilerimize hem eğitim-öğretim döneminde gördükleri derslerin uygulamadaki detaylarının fark edilmesine hem de mezun olduktan sonraki süreçte göreve başladıklarında karışılacakları durumlar hakkında bilgi edinmeleri için oldukça faydalı olmuştur. Bu noktada gerçekleştirdiği sunum ve verdiği yol gösterici önemli bilgilerden dolayı Denetimli Serbestlik Müdürü Sayın Fatih Murat’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmeleri açısından bilginin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise gerçekleştirilen söyleşi hakkında şunları söyledi: “Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programı çalışma ve etki alanı gittikçe genişleyen hukuk alanında yaratıcı faaliyetleri, topluma hizmeti, eğitim ve araştırmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve tercih edilen bir bölüm olma vizyonuyla öğrencilerini sahaya hazırlamaktadır. Öğrencilerimizin deneyimlerini artırmaları amacıyla gerçekleştirilen programlarda kurum ve kuruluşlardan katılım sağlayan deneyimli çalışanlar, bilgilerini öğrencilerimize aktarmaktadır. Bu sebeple de denetimli serbestlik hakkındaki açıklamaları ve bilgilerini öğrencilerimize sunan Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Murat’a katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38