banner333

banner309

Saha Uygulamalarının İlk Durağı Kürtün Destinasyonu Oldu

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz dönemi Saha Uygulamalarının ilk durağı Kürtün Destinasyonu oldu.

Kürtün 18.10.2022, 08:32
Saha Uygulamalarının İlk Durağı Kürtün Destinasyonu Oldu
banner400

Gerçekleştirdikleri saha uygulamalarıyla öğrencilere yörenin kültürel ve turistik potansiyellerini gösteren Üniversitemiz Turizm Fakültesi bu yıl da saha uygulama gezilerine hız kesmeden devam ediyor. Turizm Rehberliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen gezinin ilk durağı Çağlayandibi Şelalesi ve Örümcek Ormanları ile Kürtün Baraj Tatil Köyü oldu.

Turizm Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Uğur Akdu, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık, Dr. Öğr. Üyesi Eray Polat, Öğr. Gör. Sedat Taş ve bölüm öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen gezilerde Turizm Rehberliği bölümü öğrencilerinin araç içi uygulama, tur grubuna hitap etme, etkili iletişim kurabilme, toplum önünde konuşabilme ve bölge hakkında bilgi aktarabilme becerilerinin yanında Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin ise Deniz Ürünleri ve Pişirme Teknikleri konusunda uygulama becerilerinin artırılması amaçlandı.

İlk durak olan Çağlayandibi Şelalesi’nde Turizm Rehberliği bölümü öğrencileri öncelikle bölge hakkında sunumlarını yaptılar. Şelale ziyaretinin ardından gerçekleştirilen örümcek ormanları anıt ağaç ziyaretleri sırasında Doç. Dr. Uğur Akdu ilk olarak bölge, akabinde Öğr. Gör. Sedat Taş da bölge ve ekoturizm uygulamaları hakkında bilgiler paylaştı. Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık ise özellikle çevresel kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanmasının neden önemli olduğu hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin bölge hakkında İngilizce ve Türkçe anlatımlarıyla birlikte saha uygulaması başarılı bir şekilde sona erdi.

Kürtün Baraj Tatil Köyü’nde ise Executive Chef Bayram Soysal tarafından Deniz Ürünleri ve Pişirme Teknikleri konusunda bir workshop etkinliği yapıldı. Bayram Soysal, etkinlik sırasında deniz ürünlerinin seçimi ve porsiyonlanması, ayıklama, filetolama ve ürün çeşidine göre pişirme teknikleri hakkında temel bilgiler verdi. Dr. Öğr. Üyesi Eray Polat, öğrencilerimizin bu tarz etkinlikler vasıtasıyla uzman şeflerle bire bir temas kurarak hem bilgi ve becerilerini artırma hem de iletişim ağlarına yeni kişiler ekleyerek kendilerini geliştirme imkânına kavuştuklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11