banner333

banner309

Trabzon ile Gümüşhane Yaylaları Birbirine Bağlandı

KOBİDER öncülüğündeki Trabzon Araklı Yeşilköy köyü heyeti uzun yıllardır çözülemeyen yaylaları birbirine bağlayacak olan bağlantı yolunun yapımında büyük katkıları olan Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe'yi geçen günlerde makamında ziyaret ederek teşekkür dileklerini sundular.

Kültür Sanat 17.08.2013, 18:27
Trabzon ile Gümüşhane Yaylaları Birbirine Bağlandı
banner400
Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane illeri arasında bulunan yaylaları birbirine bağlamak için nihai olarak 2008 yılında Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) tarafından girişimde bulunularak başlatılan yol çalışmasında sona gelindi. Köyün eşraflarından Hacı Saffet Gençmehmetoğlu tarafından 1987 yılında girişimde bulunulan ancak türlü engellemelerden dolayı  bir türlü yapımına başlanılamayan yol çalışmalarında nihayet mutlu sona ulaşıldı. Gümüşhane'ye bağlı Alçakdere yaylası ile Trabzon, Araklı Yeşilköy köyü Ortakıran yaylasını ve çevrede bulunan diğer yaylaları birbirine bağlayan ve yapımı tamamlanan üç buçuk kilometrelik yayla yolunun ulaşıma açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden heyet başkanı Hacı Saffet Gençmehmetoğlu, "Yaylalarda yaşayan vatandaşlar yeni yol sayesinde gidebilecekleri yerlere daha rahat bir şekilde ulaşabilecekler." dedi. Yolun yapılması için özverili gayretlerde bulunan Gençmehmetoğlu, "25 yıldır hayalini kurdukları yola kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek bu projenin hayat bulmasında maddi ve manevi katkı sağlayan KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç'e ve dernek yönetimine teşekkür ederiz" dedi.
Vali Yardımcısı Karatepe'ye teşekkür eden Ortakıran yaylası sakinleri, yayla yolunun yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Heyet adına konuşan köyün ileri gelenlerinden Hacı Saffet Gençmehmetoğlu, " Yayla turizm sezonunda duyarlılık göstererek standartlara uygun ve ileriye dönük düşünülerek yapılan bu yolla Ortakıran yaylasına ulaşımda yaşanan sıkıntılar bitecek ulaşım daha da kolaylaşacaktır. Bu hizmeti bizlere sağlayan başta sayın Vali yardımcısı Cahit Karatepe'ye ve çalışma ekibine teşekkür ederiz" dedi.
Yayla turizminin önemi açısından her iki ilin yayları arasındaki bağlantı yolunun yapılması için büyük gayret gösteren KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç ise bölgesel kalkınmaya vurgu yaparak "Doğu Karadeniz Bölgesinin kalkınmasında, ulaşımında ve sosyal yaşamda önemli bir etken olacağına inandığımız için ayrıca bölge için büyük önem arz eden "Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi"ne kadar pek çok konunun yeniden ele alınmasına ilişkin çalışmalarımız sürdüğü gibi Trabzon ve çevresinde bulunan yerleşim yerlerinde yol su ve elektik sorunlarını gündeme taşıyarak bu sorunları çözmek için elimizden geldiğince gayret sarf ediyoruz. Nitekim Biz KOBİDER olarak 2007 yılında girişimde bulunup dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  M. Hilmi Güler'in talimatıyla milenyum çağında aydınlatma aracı olarak gaz lambası kullanılan Yeşilköy Ortakıran Gençmehmetağa yaylasına 2008'de elektrik bağlanmasını sağlamıştık. Yani 21. Asırda karanlıkta olan Ortakıran yaylasının enerjiye kavuşturduğumuz gibi çevre yaylalarının yollarını Alçakdere yaylası ile buluşturduğumuz için elbette sevinçliyiz. Dernek olarak bizler sadece buralarda değil bölgenin her alanında hizmet için varız. Hizmeti geçenlerinde yad etmek gerek. Bu sebeple marifet iltifata tabidir anlayışından hareketle bu yolun yapılmasında emeği olan dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'e, telefonla arayarak inşaatın başladığı müjdesini veren Çevre ve Şehircilik Bakanı  Erdoğan Bayraktar'a, yol  projesini hazırlatan Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul'a teşekkür ederim. Son olarak anmadan geçmek olmaz bu çalışmada kısmen de olsa emeği olan ancak yapıldığını göremeyen müteveffa Hasan Kudal'a yüce Allah'tan rahmet dilerim" dedi.

Gümüşhane Vali yardımcısı Cahit Karatepe yapılan çalışmalar hakkında heyeti bilgilendirerek kabulde yaptığı konuşmasında, ”Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Yayla sakinlerinin kadirşinas davranışları beni mutlu etti. Bütün hizmetlerin gittiği yerlerde vatandaşlarımız mutlu oluyor. Medeniyetin gereği olan yol bilincini toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi bakımından yol, su çalışmalarını önemli işler olarak görmemiz gerekiyor. Ancak bize emanet edilen doğanın bizden sonraki kuşaklara bozulmadan devredilmesi hususunda sorumluluklarımız var. Yönetici olarak, birey olarak bu sorumluluklarımızı yerine getirmek durumundayız. Bizim amacımız vatandaşımızın yaşadığı her yere hizmet götürüp onları mutlu kılmaktır. Amacımız şehirde yaşayan vatandaşın yararlandığı  hizmetlerden köydeki vatandaşın da yararlanmasıdır. Sadece yol değil, su ve elektrik hizmetlerini bütün köylere ve yaylalara götürmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda halkın ihtiyaçları da görmezden gelinmedi ve yıllardan beri sorun olan yayla yolunun yapılması valiliğimizce gerçekleştirilmiştir." dedi.



Trabzon Araklı Yeşilköy köyü heyetin ziyareti karşılıklı hediye takdimlerinin ardından sona erdi. Heyette bulunan isimler: Hacı Saffet Gençmehmetoğlu, KOBİDER yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özgenç ve yönetim kurulu üyesi Eyüp Yamaç, Araklı esnaflarından Hacı Raif Süleymanoğlu ve köy sakinlerinden Hacı Yusuf Şakir İbrahimoğlu ile  Ali İhsan Hoca yer aldı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39