banner333

banner309

Kelkit te 9.Organik Tarım ve Hayvancılık Festivali Coşkuyla kutlandı.

Kelkit te 9.Organik Tarım ve Hayvancılık Festivali Coşkuyla kutlandı.

Kelkit 14.08.2013, 13:50
Kelkit te 9.Organik Tarım ve Hayvancılık Festivali Coşkuyla kutlandı.
banner400
 Gümüşhane Kelkit ilçesi halk Pazar yerinde yapılan ve saat 16.30'da başlayan festivale Ak Parti Gümüşhane Milletvekilleri Feramuz Üstün, Doç. Dr.Kemalettin Aydın, Kelkit Kaymakam vekili ve Köse Kaymakamı Arif Karaman, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Akp ilçe başkanı Ahmet Güler,Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Genel Meclis Üyeleri, Belde Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Bu yıl 9'ncusu gerçekleştirilen festival, Sünnet Şöleniyle başladı, 'En iyi buzağı yetiştiriciliği',”Ev Hanımları Yemek Yarışmasıyla devam etti.”En İyi Buzağı Yarışması” İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün veterinerleri tarafından 28 Buzağı arasından seçtiklerini, Doğan Organik Ürünleri Sanayi Anonim Şirketi'nin birinciye buzağı, ikinciye 10 çuval, üçüncüye de 5 çuval yem verdiği yarışmada Fikret Yılmaz'ın buzağısı birinci seçildi. Muammer Akın ve Uğur Çakır'ın buzağıları da 2'nci ve 3'ncü oldu.

Daha sonra da Ev Hanımları arasında yöresel terimler, isimler ve el becerileri konularında bilgi yarışması yapıldı. Beş yarışmacının katıldığı yarışmada Fatma Daltaban 100 puanla 1'nci, Rahime Çağlar 80 puanla 2'nci ve Reyhan İnci de 60 puanla 3'ncü oldu. Kelkit Belediyesi 1'nciye bulaşık, 2'nciye çamaşır makinesi, 3'ncüye de fırın hediye etti. Yarışmacıların hediyelerini Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Muammer Duran ve Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak verdi.

Program kapsamında Ev Hanımları arasında yapılan Yöresel Yemek Yarışmasında baklava ile birinci olan Gül zade Köksal Yarım Atın, Omaç isimli yöresel Çorbayla ikinci seçilen Hatice Orun Çeyrek Altın, sabuhlu burma ile üçüncü olan Semra Baloğlu'da 100,00 TL ile ödüllendirildi. Yarışmacıların hediyelerini milletvekili Feramuz Üstün sundu.

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran da, festivalin ilçede faaliyetini sürdüren ve ülkenin organik süt ve ürünleri ihtiyacını karşılayan Doğan Organik Ürünleri'nin tanıtımını ve yöreye katkısını anlatmayı amaçladığını söyledi. dokuzuncusunu düzenlediğimiz Organik Tarım ve Hayvancılık Festivalimizin ilk bölümünü 26/28 haziran Kelkit Aydın Doğan m.y.o yurt dışı katılımlı Doğu Karadeniz 1'inci Organik Hayvancılık kongresi yapılmıştı.Belediye Başkanımız Muammer Duran 9.yıllık yapmış olduğu hizmetleri ve müjdeli projeler hakkında bilgi verdi,

40 Km Kanalizasyon Şebekesi,30 Km Su Şebekesi,312bin 451m2 Parke ve asfalt çalışmaları,23 Adet araç ve iş makinesi,1000 tonluk su deposu, Sebze pazar yeri, Sosyal Tesis binası, Katı Atık Aktarma İstasyonu, Şehirlerarası Otobüs Terminali,7 Adet mahalle parkı ve çocuk oyun alanı, Kiptaş Kent Parkı, Çocuklar için AQuapark, çok amaçlı Kültür Salonu,3Adet Yas evi,3 Adet Spor Salonu,13 bin metre karelik Modern Hayvan pazarı, Belediye Hizmet Binası,50 bin Ağaç Dikimi, Spor Kulüplerine ve Eğitime destek,17 Şubat Kurtuluş etkinlikleri, Sünnet Şöleni, Hacı Adaylarını Uğurlama, Asker Adaylarını Uğurlama, İlçemizin tanıtımı için il dışı Büyükşehirlerde fuarlar, Festivallerimiz, Konferans ve Seminerler, Kadınlarımıza yönelik kurslar, Aşure Günü kutlamaları, Ramazan ayı Etkinliklerimiz, İlçemizin Kültür Envanteri projesi, Müjdelerimiz, Milletvekilimiz Feramuz Üstün beyin gayretleriyle Eğitime destek İller Bankasının Türkiye’de ilk tamamı hibe olan 20 derslikli okul ihalesi yapıldı. Atık Su Arıtma Tesisinin ihalesi yapıldı,1 aya kadar inşaatına başlanacak. İlçemizin en önemli problemi olarak gördüğümüz içme suyu inşaatının ihalesi 1 aya kadar yapılacak. İmar planımız mahkeme tarafından onaylandı.

Yine Küçük Cami Mahallesi Kentsel dönüşüm projesi Bakanlar kurulunda onay bekliyor. Ayrıca Metin Ayvazoğlunun girişimleriyle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Aksa Yönetim Kurulu başkanını arayarak Kelkit’e Doğalgaz istiyorum talimatını verdi. İlçemizi ziyaretinde Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız'ın ilçemizdeki Elektrik abonelerinin yüzde altmışı kadar abone olma şartı getirildi. Tüm hemşehrilerimden ayağımıza kadar gelen bu fırsatı kaçırmayalım 29 Ekim 2013 kadar Ziraat Bankasında açılan Doğalgaz abone hesabına abone ücreti yatıralım abonemizi olalım.

Başkan Duran, "İlçemizin örf ve adetlerini, kültürünü ve yaşamını dile getirecek yarışmalarla katkıda bulunmak istiyoruz" Bütün gayretimiz sizler ve güzel ilçemiz Kelkit içindir. Bu Festivalimizde emeği geçen Belediye Meclis Üyelerimize, Belediye Çalışanlarımıza, katkı koyan sponsorlarımıza, organizasyon firmamıza, katılımlarından dolayı siz değerli hemşehrilerime ve kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum Festivalimiz Hayırlı ve Uğurlu olsun.

Yerel sanatçıların yöresel parçaları seslendirdiği program, Kick Boks Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Hüsnü Sarıya Kelkit’i  ve Türkiye'yi uluslar arasında başarıyla temsil etmesinden dolayı Belediye Başkanımız tarafından plaket verildi. Ayrıca İlçemizi Türkiye Genelinde yapılan Üniversite Sınavında derece yapan MF-4 Sınav türünde Türkiye 130'uncusu olan Zafer Yasir Yılmaz'a Belediye Başkanımız tarafından Lap top Bilgisayar hediye etti başarılar diledi. Yine Geçen yıl Türkiye'de TM-1,TM-2 Sınav Puan Türünde Türkiye 7'incisi olan Sezer Türkeş Şimşek'e Onur Belgesini Milletvekilimiz Doç.Dr. Kemalettin Aydın tarafından verildi. Öğrencilerimizin yaptıkları konuşmalarında bizden bir şey olmaz diye düşünmemelerini kendilerini ve ailelerinin arkalarında olduklarını bilmelerini azimli disiplinli çalışmalarının tavsiyesinde bulundular.

Kelkit te kutlanan festivalde , Elif Avcı ve Orhan Ölmez'in konserlerinin ardından havai fişek gösterileri ile son buldu.

KELKİTHABER.TV




























Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48