banner333

banner309

16.10.2016, 09:25

VATAN VE MİLLET YOLU !

 VATAN  VE  MİLLET YOLU  !
Türklüğün yok olduğunu bekleyenler ,kıyameti bekleyeceklerdir. Çünkü milletler var oldukça ,Türk Milleti de var olacaktır. Milletler varsa ki var ,o halde milliyetçilikte vardır. Milliyetçiliği ayaklar altına alıyordu ya birileri ,halt etmiş onlar, ne oldu sonra ,dönüp milliyetçiliğe sarılıp ,sıkışınca milliyetçi söylemleri kullanmak zorunda kalmışlardır. Feto meselesinde ; daha önceleri Türkiyem Türküsünü ağzına almayanlar, bu Ülkücülerin, türküsüdür diyenler ,hep birlikte bu türküyü ''Milli Marş '' gibi Türkiye'nin her yerinde söylemişlerdir. Konvoylarda son sese kadar müzik sesleri açılarak Türkiyem gibi,diğer Ülkücü sanatçıların eserlerine eşlik edilmiştir. Böyle eserleri de ancak Milliyetçi-Ülkücü sanatçılar meydana getirirler getirebilirler.
*
Bir dostum, Gümüşhane'den bana şöyle yazıyor: Birde baktım ,bir kalabalık, bizde işlerimiz nedeniyle köyde idik,şehirde neler olup bittiğinden haberimiz yok. Mustafa Yıldızdoğan sahne gibi bir yüksek yerde Türkiyem türküsünü söylüyor. Arkadaş ,bunlar MHP liler dedik de, bu kalabalık içinde böyle resmi insanlarda çok var dedik. Bizde kalabalığın içine daldık. Baktık çoğu akp li ve hatta bir kısmı da Bozkurt işareti yaparak coşku ile Türküye eşlik ediyorlar.
*
Komşum olan bir akp li ile göz göze geldik. Gülerek şöyle dedi: ''Komşum , çıkarlardan sıyrılınca Milliyetçi-Ülkücü oluyoruz.Sıkışınca ancak Ülkücüleri arıyoruz. Vatan dara düşünce nerede bu Ülkücüler diyoruz. Şu an ki tavrımız resmen Ülkücü tavrı, çok haz duyuyorum,kirlerimizden temizlenmiş gibi hissediyorum kendimi. ''
*
Bu sözlere karşılık aklımdan şu geçti ; ne kadar inkar ederseniz edin, Millet ve Milliyetçilik insanların ruhunda, bilincinde ,tiynetinde vardır. Öyle olmasa idi ,yabancılarla oynanan maçlarda neden Türk takımlarını tutarız, avazımız çıkıncaya kadar bağırır, Türk takımınca atılan gole seviniriz !
Neden akşama kadar çalışırız da ,fırından aldığımız ekmeği kendi evimize götürürüz ? Çünkü ailemizin milliyetçisiyiz de ondan.
Neden , ordumuzun bir başarısı olunca seviniriz ve neden Süleyman Şah Türbesi kaldırılıp,yeri hainlere bırakılınca üzüldük ? Çünkü kanınız bozuk değilse ,elbette üzülmüşsünüzdür ,Milliyetçiyiz de ondan.
Ülkücüler de vatan ,millet, bayrak hassasiyeti çok canlıdır. Milliyetçiliğin aksiyoner hale getirilmesine ömrünü veren Alpaslan Türkeş ,kurduğu milli teşkilatlar da (Ülkü Ocakları ve diğer kuruluşlarda) bu ruhu öne çıkararak ,insanlara bu milletin özündeki milli hassasiyetleri,milli kimliği ve ülküyü yavaş yavaş gençliğe , ailelere ulaştırmış,kalplere yerleşmesine vesile olmuşlardır.
Otobüsle Ankaraya gidiyorum, önümdeki iki kişi muhabbet ediyorlar. Baktım içinde bizim de olduğumuz bir olayı da anlatıyor birtanesi. Kulak misafiri oldum,adam şöyle diyor: ''Salı günü pazara geldik, üstten aşağı bir bağırtıdır geliyor. Yüksek okula Güneydoğu'dan gelen öğrencilerin başını çektiği bir yürüyüş bu. Orak çekiçli bayrakla yürüyorlardı.Halk seyrediyordu. Yan sokaktan aniden 15-20 kadar genç onlara karşı müdahale ettiler,içlerinde bizim köylü bir gençte vardı. Sordum bunlar kimler? Ülkücüler dediler. Çok azdılar ama, attıkları sloganlarla ,tavırları ile gözümde o kadar büyüdüler ki ! İçlerine birde beyaz sakallı dede karıştı. Dede şöyle seslendi: Hemşehrilerim,hainler Rus ,Bolşevik bayrağı ile yürüyor sizlerde seyrediyorsunuz.Yazıklar olsun sizlere. O ara ortalık iyice karıştı. Kavga çıktı. Yaralananlar oldu. Polisler geldi. Her iki taraftan da adamları karakola götürdüler.
Daha sonra neler oldu diye bir gurup Ülkü Ocağına çıkıyordu,cesaretimi topladım,bende çıktım. Yaralananları tedavi ediyorlardı. O dede de yaralanmıştı ,elinde çay vardı ,eli titriyordu. Bir genç bardağı elinden aldı ,dedeye çayı içiriyordu. Yanaştım dede nerelisin dedim: Şeyranlıyım (şiran İlçesi) dedi. Herkes halkın duyarsızlığından yakınıyordu. Dede ; söze atıldı. Ülke meselelerinden habersiz ,fikirsiz insanlardan bilinçli tavır bekleyemezsiniz. Geçim derdine düşmüş bu halktan milli ve dinamik tavırlar bekleyemezsiniz. Halka küsmeyin ,millete darılmayın. Kim ne verdi ki hangi tavrı bekleyebilesin ! Sizler sayınızı çoğaltmaya bakın. Ne varsa bu Ocakta var. Halkla iyi irtibatlar kurun. Dede meğerse güngörmüş,bilinçli biriymiş. Konuşmalar bu menval üzere devam etti. O günden beri ben de Türk İslam Ülküsü kervanına katıldım. Allah'ıma şükürler olsun. '' konuşmaları devam edip gitti.
Bende adamın konuşmalarının ve diğerinin olumlu tepkiler vermesi ile iyice rahatlamıştım, iki kişi daha şükür uyandı içimden geçirdim. Ankaraya kadar kurduğum güzel düşlerle yola devam ettik. Ve hala inişli ,çıkışlı bir çok olaylar ,acılar, yaşanmasına, bizzat yaşamamıza ,şimdilerde ise ötelenmemize rağmen yola devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz . Sevgi Allah'a
Saygılarımla...
Cevat NAS
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11