banner333

banner309

Gürler'e, Çevre Duyarlılık Ödülü

Türkiye Ormancılar Derneği'nden Mutlu Gürler'e Çevre Duyarlılık Ödülü takdim edildi.

Gurbet 25.03.2014, 22:15 25.03.2014, 22:17
Gürler'e, Çevre Duyarlılık Ödülü
banner400
 Türkiye Ormancılar Derneği'nin her yıl düzenlediği Geleneksel Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, çevre duyarlılık ödülleri Yeşil Gece'de sahiplerine takdim edildi.
Hilal-i Ahmer ( Kızılay) Derneği'nden sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski ve köklü sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Ormancılar Derneği, geleneksel Orman Haftası kapsamında, Türkiye'nin çevre sorunlarına dikkati çekecek etkinlikler programı gerçekleştirdi.
Bir haftalık program kapsamında söyleşiler, sergi ve paneller ile orman varlığımız başta olmak üzere, ülkemizin doğal kaynaklarının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusuna dikkat çekildi. Her geçen gün tükenmekte olan doğal alanlar ve yok olma tehlikesi ile yüz yüze olan türler ile biyolojik çeşitliliğin korunması konusunda toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikler, Yeşil Gece ile sonlandırıldı.
Yeşil Gece'de bir araya gelen Türkiye Ormancılar Derneği ve çevre koruma gönüllülerinden oluşan seçkin bir topluluğa seslenen TOD Genel Başkanı Fevzi Kaleli, Türkiye'de doğa koruma mücadelesine emek verenlere gelecek kuşaklar adına teşekkür borçlu olduklarını belirterek, yılın Çevre Ödüllerini takdim etti.

Atlas Dergisi 
Hürriyet Gazetesi Yazarlarından Melis Alphan, 
Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Genel Başkanı Yunus Ensari
Kanal B Güncel Programı Emre Saklıca
Orman Müh.Odası ve Türkiye Ormancılar Der. Kurucularından M.Yaşar İnan ile birlikte Jeolojik Mirasın Korunması çalışmalarına yaptığı katkılardan ötürü ödüle hak kazanan  Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Mutlu Gürler, yaptığı konuşmada;
 Kıta özelliği gösteren ve üç ayrı kıtanın kesişme kavşağında bulunan ülkemizin, biyolojik çeşitlilik açısından taşıdığı uluslararası  zenginlikler ve nadirlikler, jeolojik miras kaynaklarımızın zenginliği ve çeşitliliğinin de doğal sonucu olduğuna dikkat çekti.
Coğrafyamızın zenginliklerinin korunması konusunda gönüllü sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yapan Gürler, kamu kuruluşlarının yürütmekte oldukları koruma çalışmalarında, geniş kitlelerde duyarlılık yaratacak yaygın kitle eğitim çalışmaları açısından koruma amaçlı STK'lara büyük sorumluluklar düşmektedir. Biz Doğa ve Çevre Derneği olarak kuruluşumuzdan bu yana, panel, konferans, seminer ve sempozyumlar düzenleyerek bu yönde yoğunlaştırdığımız çalışmaları, kamu kurumları ile ortak projeler geliştirerek daha da yaygın ve etkili hale getirmeye çalışıyoruz.
Bu yönde benzer amaçlı Doğa Koruma kuruluşları ile işbirliğine hazır olduklarını belirten Gürler, Türkiye Ormancılar Derneği tarafından ödüle değer görülmemiz, Doğa ve Çevre Derneği topluluğumuz için büyük bir mutluluk ve gurur vesilesi olmuştur. Türkiye'nin köklü çevreci kuruluşunun yetkilileri elinden ödül almanın, çalışma azim ve kararlılıklarını pekiştireceğini belirten Gürler, gelecek günlerde TOD ile ortaklaşa projeler için hazırlık yaptıklarını belirterek, ödülü çalışma arkadaşları ve proje ortakları adına aldığını ifade etti.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49