Nakit Avans İşlemi Nasıl Yapılır?

Güncel 24.02.2020, 23:16
Nakit Avans İşlemi Nasıl Yapılır?

Nakit Avans İşlemi Nasıl Yapılır?

Nakit avans işlemi maddi olarak sıkıştığınız bir dönemde kolaylıkla yardım alabileceğiniz ister taksitli nakit avans ister vadesiz nakit avans olarak kullanabileceğiniz bankaların müşterilerine sunmuş olduğu ekstra bir kredi limit hizmetidir. Bu hizmetin belirli faiz oranları da bulunmaktadır.
Yapacağınız nakit avans işleminiz de yansıyacak olan faiz oranı tercih edeceğiniz vade süresine göre değişkenlik göstermektedir.  


Nakit Avans Taksitlendirme

Yukarıda da belirttiğimiz gibi isterseniz nakit avans işleminizi taksitlendirebilir, vadeye bölerek de rahatça geri ödeyebilirsiniz.
Bankalarda genel olarak 3.6.9.12 ay şeklinde taksit süreleri olmaktadır. Burada önemli olan bir etken şudur, nakit avans işleminize yanşayacak olan faiz tutarı geri ödemede belirleyeceğiniz taksit süresine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Yani vade süresi ne kadar az olursa faiz tutarı o kadar az, ne kadar yüksek olursa faiz tutarı o kadar yüksek yansımaktadır.

Nakit Avans İşlemi Faiz Oranı

Nakit avans işlemleriniz de faiz oranı müşterisi olduğunuz bankadan, diğer bankalara değişiklik göstermektedir. Yani sizin bankanız %1,4 faiz oranı yansıtırken bir diğer banka daha düşük veya daha yüksek bir faiz oranı da yansıtabilmektedir. Düzgün bir araştırma sonucunda tüm bankaların faiz oranlarını da internetten ulaşabilmeniz mümkündür.

Taksitli Nakit Avans Hesaplayıcı

Taksitli nakit avans hesaplama işlemleriniz de şöyle bir hesap yaparak yansıyacak faiz tutarını, her ay ödeyeceğiniz meblağ tutarını da hesaplayabilirsiniz. 
Yapacağınız nakit avans tutarı 2,000 Türk Lirası olacağını varsayar isek;
12 ay vade süresi olarak hesaplar isek aylık 185,42 Türk Lirası,
Toplamda ise 2.225,06 Türk Lirası tutarında bir meblağ geri ödemesi olacaktır. Yani 2.000 Türk Lirası tutarında 12 ay vade süreli bir nakit avans işleminde yansıyacak olan faiz tutarı 225,00 Türk Lirası olacaktır.

Taksitli nakit avans hesaplamak için: https://www.kredivepara.com/taksitli-nakit-avans-hesaplama/

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11