banner333

banner309

TEMA Artabel'de Kamp Kurdu

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Gümüşhane Temsilciliği Artabel Gölleri Tabiat Parkında üç gün süren 'Bölge Artabe'de Buluşuyor' kampı düzenledi.

Gümüşhane 05.08.2014, 08:41 05.08.2014, 08:42
TEMA Artabel'de Kamp Kurdu
banner400
 Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Gümüşhane Temsilciliği Artabel Gölleri Tabiat Parkında üç gün süren “Bölge Artabe'de Buluşuyor” kampı düzenledi.

Gümüşhane ve çevre illerden 29 doğaseverin katıldığı programda gönüllüler kamp boyunca Gümüşhane ve Türkiye’nin çevre sorunları, TEMA’nın bu sorunlarda ki yeri ve bu sorunların nasıl çözüme kavuşacağı ile ilgili konuşmalar ve tartışmalar gerçekleştirdi.

TEMA Olarak Artabel Gölleri Tabiat Parkı'nın doğa turizmi açısından daha fazla tanınır hale gelmesi için çaba sarf ettiklerini belirten İl Temsilcisi Yusuf Oral, bu amaç doğrultusunda önümüzdeki yıllarda 81 ilin katılımı ile yapmayı planladıkları ve gelenekselleştirmek istedikleri “Türkiye Artabel’de Buluşuyor” kampının ilk adımını atmış olduklarını söyledi.

Kampı henüz el değmemiş ve Doğu Karadeniz'in en bakir yerlerinden birisi olan Artabel Gölleri Tabiat Parkında yapmanın ayrıca faydalı ve anlamlı olduğunu kaydeden Oral, “İlimizde gerek sivil toplum kuruluşlarımızın gerekse de ilgili kamu birimlerinin benzer faaliyetleri yapması ve ilimiz in doğa turizmine katkı sağlamalarını arzu ediyoruz. Çünkü Gümüşhane'miz doğası ile kültürü ile ve tarihi ile bölgede cazibe merkezi haline gelmelidir.  İl yöneticilerimizden ve siyasetçilerimizden Gümüşhane'mizi geleceğe taşımak adına doğa turizmine destek vermelerini bu bağlamda kış turizmi ile ilgili çalışmalara hız verilmesini bekliyoruz. Ayrıca ilimizde çevremize ve doğamıza zarar veren ve tehdit eden faaliyetlerin tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini belirtmekle beraber yapılan bir takım sanayi faaliyetlerinin toprağımızı, suyumuzu, doğamızı ve sağlığımızı artık tehdit eder duruma geldiğini düşünmekteyiz. Bu tip sanayi faaliyetleri bugünümüzü düşündüğümüzde parlak ve kazançlı görünse de bir sonraki neslimize aktaracağımız Gümüşhane'yi tehlikeye atmaktadır.  İlgilileri bu noktada duyarlılığa davet ediyoruz.” dedi. 

Oral, düzenledikleri faaliyette kendilerini bırakmayarak katılım sağlayan tüm gönüllüler ile programa katkı sağlayan Torul Kaymakamlığına, Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneğine (GÜSİAD),  Çiçekler Gıda ve Turizm Şirketine, Bizim Şarküteri’ye, Sabahattin Aydın'a, Sistem Elektriğ’e ve Artabel Tatil Köyü Serender Evleri ve Atlı Turizm Merkezi'ne teşekkür etti.

Haberin Fotoğrafları İçin Tıklayın...

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09