banner333

banner309

Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Artırıldı

Gümüşhane İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde, Gıda Kontrol Ekipleri vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını için, rutin olarak yürüttükleri denetimleri Ramazan ayıyla birlikte sıklaştırdı.

Gümüşhane 28.03.2023, 08:55
Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Artırıldı
banner400

Gümüşhane İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde, Gıda Kontrol Ekipleri vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını için, rutin olarak yürüttükleri denetimleri Ramazan ayıyla birlikte sıklaştırdı. Özellikle bu ayda tüketimi artan tatlı, ekmek, unlu mamuller, et ve süt ürünlerine yönelik işletmelere ve toplu tüketim yerlerine denetimler artırıldı.

Denetimlerde özellikle toplu tüketim işyerleri, toplu iftarların yapıldığı yerler ve tedarikçileri, gıda satış yerleri, pastane, unlu mamuller ve tatlı üretim ve satış yerleri, ekmek-ekmek çeşitleri ile pide üretim ve satış yerlerine gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz uygulanması yönünde kontroller yapılarak bu konuda gıda işletmeler bilgilendirilirken denetimler esnasında 'Ramazan Paketi' adı altına birçok gıdanın bir arada yer aldığı paketlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgileri de kontrol edilerek, gerekli durumda analiz edilmek için ürünlerden numune alınıyor. Ayrıca denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolleri yapılarak, işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirme yapılmaktadır.

Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını veya 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı'na arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır. Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi Ramazan ayı içinde de gıda denetimleri büyük bir hassasiyetle devam edecektir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59