banner333

banner309

HEBO-HEVBÖ Kazandırmaya Devam Ediyor !

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her Ev Bir Okul, Her Veli Bir Öğretmen” projesi kapsamında YGS ve SBS sınavında dereceye giren öğrenciler için tören düzenlendi.

Gümüşhane 12.09.2013, 16:19
HEBO-HEVBÖ Kazandırmaya Devam Ediyor !
banner400

     Merkez ilçede bulunan 12 ortaokuldan 250 ve 8 ortaöğretim kurumundan 250 öğrenci olmak üzere toplam 500 öğrencinin desteklendiği projede, başarılı olan ilk 50 öğrenci ve 20 veliye düzenlenen bir törenle ödülleri verildi.

 

Törenin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje koordinatörü Mesut Olgun; “Sosyal Destek Programı kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Gümüşhane Valiliğimizin koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan Her Ev Bir Okul Her Veli Bir Öğretmen projesi, ilköğretim kurumlarımızın 8. Sınıf öğrencileri ile ortaöğretim kurumlarımızın 12. Sınıf öğrencilerinin bir üst öğrenime hazırlanmaları ve merkezi sistem sınavlarına hazırlıklarını desteklemek ve akademik başarılarına katkı sağlamak üzere hazırlanan projemizin ödül töreninde sizlerle beraberiz. Hazan Mevsiminde Hasat zamanı geldi ve biz bugün başarıyı hasat etmek için buradayız.

2012/2013 eğitim öğretim yılında Merkez İlçede yer alan 12 İlköğretim, 8 Ortaöğretim kurumunda uygulanan proje kapsamında 500 öğrencimize destek sağlanmıştır. Sınavlara yönelik tüm materyallerle birlikte tüm okullarımızda etüt uygulamaları yapılmış, belirli periyotlarla gerçekleştirilen Seviye Tespit Sınavları yapmak suretiyle öğrencilerimizin gelişim süreçleri takip edilmiştir.

2012 yılında gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı sonuçlarına göre projemiz kapsamında desteklediğimiz öğrencilerimizden ilköğretim düzeyinde %92’si sınavla öğrenci alan bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmiş, ortaöğretim düzeyinde ise %64’ü bir yükseköğretim programına yerleştirilmiştir. İlköğretim düzeyinde  SBS sonuçlarına göre 291,049 puan ortalaması, YGS sonuçlarına göre ise 246,230 puan ortalaması ile hem ilköğretim düzeyinde hem de ortaöğretim düzeyinde proje kapsamındaki öğrencilerimiz il ortalamalarının üzerinde yer almıştır. Bu durum projenin hedefine ulaştığının açık bir göstergesi olmuştur. 

            Projemizin yürütülmesinde bizlere destek olan Valiliğimize, Valilik SODES birimi çalışanlarına, müdürlüğümüz yöneticilerine, projenin uygulamasını takip eden okul müdürlerimize, özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize, kurumumuz çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  

 

 

Proje Koordinatörü Mesut Olgun’un konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar,tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi; Seviye Belirleme Sınavı ve Yüksek Öğretime Geçiş sınavlarında dereceye giren ilk 10’ar öğrencinin ailelerine ise bulaşık makinesi verildi.

 

 

Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Meral Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje koordinatörü Mesut Olgun, Şube Müdürü Kemalettin Karabulut, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09