banner333

banner309

Gümüşhane'de Şehitler Gecesi Düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi 54.Hükümetin Başbakanı, Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan ve tüm şehitler için anma programı düzenledi.

Gümüşhane 03.03.2014, 23:10 03.03.2014, 23:11
Gümüşhane'de Şehitler Gecesi Düzenlendi
banner400
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi 54.Hükümetin Başbakanı, Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan ve tüm şehitler için anma programı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Saadet Partisi Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Hüseyin Duman, İl Genel Meclis Adayı Kasım Yeşil, parti temsilcileri ve Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan adayı Turgut Şahinöz katıldı.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kemaliye Camii imamı ilahiyatçı Ahmet Demir tarafından Kur’an Ziyafeti sunuldu.

Programda açılış konuşmasını yapan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, “Şehadet bir çağrıdır nesillere ve çağlara. Şehit, Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, rızıklandırılacağı ve cennete gireceğine şehadet etmektir. Şehit olabilmek de alemlerin Rabbi olan Allah yolunda Cihat etmektir. Şehadet gecemiz mübarek olsun. Hepinizin bildiği üzere Şubat ayı, Hak yolunda verilen sayısız şehitlerden dolayı “Şehadet ayı” olarak nitelendirilmiştir. Ayrıca bugün 3 yıl önce ahirete uğurladığımız ülkemizin, İslam aleminin ve tüm insanlığın saadeti için son nefesine kadar malıyla ve canıyla cihat eden Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle yad ediyoruz. Erbakan demek, ümmeti toparlamak yani İslam birliğini kurmak demektir, adil ekonomik düzeni harekete geçirmek, ağır sanayi ve fabrika kurmak, mazlumların derdiyle dertlenmek, yalnız Allaha Kul olmak ve ne yaptıysam Allah rızası için yaptım demektir. Bedirde, Çanakkale’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Keşmir’de, Suriye’de, Mısırda, Mavi Marmara’da, Arakanda ve daha nice yerde hak dava için canını feda eden adını sayamadığımız tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu vesile ile şehadeti anlayan, şehadet şerbetini içen o yüce makama ulaşan şehitlerden olmayı Rabbimizden niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Önemli şahsiyetleri anlatan şehitler gecesi adlı sinevizyonla devam eden programda Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinden Hasan Çakar, şehitlik ve şehadetle ilgili ezgiler seslendirirken, programın onur konuğu ilahiyatçı-yazar Süleyman Akyüz verdiği konferansla katılımcıların gönüllerine hitap etti.

Akyüz, “Allah nice az toplulukları nice az toplulukları nice çok toplulukları bedirden günümüze kadar galip kılmıştır. Bizler Allah’ın dinine yardım edersek Allah bize yardım eder ve ancak biz galip geliriz. Malımızla ve canımızla cihat edeceğiz. Bu düzen değişmedikçe birlik ve beraberlik olmazsa, şuur olmazsa, ümmet bilinci ve İslam birliği kurulmazsa kurtuluş olmaz. İslami hareket olan teşkilatlara ve emire biat etmemiz gerekiyor. Bizler Müslümanlar olarak efendimizin ve Allahu tealanın emirlerine uyan batının emirleriyle hareket edenlerle değil, ne olursa olsun taviz vermeyenlerle değerlerimize inancımıza sımsıkı sarılan Erbakan hocamız gibi olmamız gerekiyor. İnandığımız gibi yaşayacağız, sadece Allaha kul olacağız. Allah Peygamberlerle, Sıddıklarla, şehitlerle ve Salihlerle bizleri daim kılsın.” diye konuştu.

Program, yapılan dualarla birlikte Şube Başkanı Naci Şenel’in misafir konuşmacı Süleyman Akyüz’e katılımlarından ötürü teşekkür plaketi vermesi ve tekbirlerle son buldu.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48