banner333

banner309

Gümüşhane Eğitim Yatırımlarında Çağ Atladı

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Gümüşhane’nin AK Parti iktidarları döneminde her alanda olduğu gibi eğitim-öğretim yatırımlarında da çağ atladığını söyledi.

Eğitim 03.03.2014, 23:23 03.03.2014, 23:25
Gümüşhane Eğitim Yatırımlarında Çağ Atladı
banner400


Aydın ve Üstün, yaptıkları açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti hükümetlerinin destekleri ile Gümüşhane’nin eğitim ve öğretim yatırımlarında da çağ atladığını belirterek, AK Parti iktidarları döneminde yapılan eğitim-öğretim yatırımları hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Milletvekilleri Aydın ve Üstün, “Ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza atıldı. Eğitime yapılan yatırımları geleceğimizin teminatı olarak değerlendirip öğrenci ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tedbirler alındı. Yeni binaların yapımının yanında, mevcut binalarda yürütülen yenileştirme çalışmalarıyla okullarımızdaki fiziki ortamı eğitim öğretime daha uygun hale getirdi. Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedefimizi gerçekleştirdi.” dedi.

“GÜMÜŞHANE LYS’DE (ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVI’NDA) İLK 10 İL ARASINA GİRDİ”

Şehre kazandırılan okullar, ek derslikler, tüm branşlarda öğretmen açıklarının kapatılması ve eğitimin teknolojiyle buluşması sonucunda Gümüşhane’nin 2000’li yıllarda son 10 il arasında yer alırken son yıllarda ilk 10 il arasında yer alma başarısı gösterdiğini kaydeden Aydın ve Üstün, 2000’li yıllarda LYS sınavlarında Türkiye 72.si olan Gümüşhane’nin son yıllarda farklı alanlarda Türkiye 3.lüğü, 7.liği ve 9.luğu başarısı gösterdiğini söyledi.

“OKUL VE DERSLİK SAYISI ARTTI, EĞİTİM KALİTESİ YÜKSELDİ”

Aydın ve Üstün, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Gümüşhane’de okul öncesi eğitimden ortaöğretime okul sayısı 208’den 265’e yükseltildi.

“KALABALIK DERSLİKLER TARİH OLUYOR”

Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla Gümüşhane’de 405 yeni derslik inşa ederek derslik sayısını artırıldı. Mevcut derslikleri yenilendi. Öğrencilerin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısı düşürdü.

“ÖĞRETMEN ATAMALARI KATLANARAK ARTTI”

Okullaşma oranının artmasıyla ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda yeni öğretmen istihdam edildi. Gümüşhane’de görev yapan öğretmen sayısı 12 yılda 1.310’dan 1.810’a çıkarıldı.

“DERS KİTAPLARI ARTIK ÜCRETSİZ”

Ücretsiz Ders Kitabı projesiyle öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verildi. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. 2003-2013 yılları arasında Gümüşhane’deki öğrencilerimize 5,1 Milyon TL maliyetle 3 milyon adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıtıldı.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE PİLOT İLDİK BAŞARDIK”

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırıldı. Okul öncesi eğitimin kapsamını genişleterek 3 ila 5 yaş arasında okullaşma oranını %12’den %94,2’ye yükseldi. Okul öncesi eğitimde Türkiye derecesi yaptık.


“GÜMÜŞHANE’YE 9 YENİ ANAOKULU KAZANDIRDIK”

Gümüşhane Tarihi Mimarisine uygun yeni anaokulları kazandırıldı. Gümüşhane’de son 12 yılda hayırseverlerinde katkılarıyla 9 yeni anaokulu inşa edildi. (Merkez’de 3 anaokulu, Kelkit’te 2 anaokulu, Şiran’da 2 anaokulu, Torul ve Kürtün’de birer adet anaokulu) Okul Öncesi eğitimde standartları ve kaliteyi yükseldi.

“ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI İLE AİLELERİN YÜKÜ HAFİFLEDİ”

Çocuklarımızın okula gitmesinin önündeki bütün engelleri kaldırıldı. Ailelerin yükünü hafifletmek için ciddi bir irade ortaya koyuldu. İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla şartlı eğitim yardımını başlandı. 2003 yılında başlansn ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan karşılanan şartlı eğitim yardımıyla Gümüşhane’de her yıl ortalama 2.300 öğrenci için 2013 yılına kadar annelerin hesabına 6 Milyon TL yatırıldı.

“EĞİTİMLE TEKNOLOJİ TANIŞTIRILDI”

2003 - 2013 yılları arasında eğitimde ileri teknolojiyi yakalamak için Gümüşhane’de; Okullara 3.264 adet bilgisayar gönderildi, 201 okula ADSL bağlantısı sağlandı, 115 Bilişim Teknoloji Sınıfı kuruldu.

Eğitimde Fatih Projesi kapsamında Gümüşhane’deki okullara 158 Akıllı Tahta, 9 Çok Fonksiyonlu Yazıcı, 9 Doküman Kamera, 237 Tablet Bilgisayar gönderildi.

“İLÇELERİMİZE ÖĞRETMENEVLERİ KAZANDIRILDI “

Kelkit, Torul ve Şiran ilçelerimizin öğretmenevi ihtiyaçlarını karşılanarak, öğretmenlerimize sosyal ve fiziki donatılar kazandırıldı.

Gümüşhane’de son 12 yılda 17 İlkokul,12 Lise, 9 Anaokulu, 2 İlk Okul Pansiyonu, 9 Lise Pansiyonu, 14 Çok Amaçlı Salon, 3 Spor Salonu, 2 Halk Eğitim Merkezi ve 1 Bilim Sanat Merkezi hizmete açıldı.

“GÜMÜŞHANEMİZDE TÜM İLÇELERİMİZDE OKULLARIMIZA 14 ADET ÇOK AMAÇLI SALON KAZANDIRILDI”

Gümüşhane’de Eğitim altyapısının ve fiziki imkanların güçlendirilmesi hamlesinde öğrencilerimizin eğitim-öğretim yaşamlarına paralel olarak sosyal ve sportif aktivitelerde de bulunabilmesi için 2002 yılından önce hiç yokken son 12 yılda okullarımıza Özel İdare katkısıyla14 adet çok amaçlı salon kazandırıldı.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZ KAYNAKLARI İLE 3 ADET SPOR SALONU HİZMETE SUNULDU”

Mevcut Halk Eğitim Merkezlerimize ek olarak Kelkit ilçemize Halk Eğitim merkezi kazandırdık. Şiran ve Kürtün Halk Eğitim Merkezi çalışmaları devam ediyor.

“GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNE KAVUŞTU”

Gümüşhane Üniversitemize 106,5 milyon tl yatırım ödeneği gönderilmiştir. Son Kurulan Üniversiteler arasında en yüksek ödeneği Gümüşhane Üniversitemiz almaya devam etmektedir.

2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde;
6 Fakülte
Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi, İletişim Fakültesi
2 Enstitü
Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü
3 Yüksekokul
Sağlık YO, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO, Beden Eğitimi ve Spor YO
8 Meslek Yüksekokulu
Gümüşhane MYO, Gümüşhane Sağlık Hizmetleri MYO, Kelkit Aydın Doğan MYO, Kelkit Sağlık Hizmetleri MYO, Şiran Mustafa Beyaz MYO, Kürtün MYO, Torul MYO, İrfan Can Köse MYO
2 Uygulama ve Araştırma Merkezi
Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir.

“TÜM İLÇELERİMİZDE ÜNİVERSİTEMİZİN BÖLÜMLERİ AÇILDI”

13.500 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Gümüşhane Üniversitesi’nde 571 öğretim elemanı bulunuyor. Gümüşhane Üniversitesi’nde 2009 yılında 3.425 olan öğrenci sayısı 2013 yılında 13.500’e ulaştı.”


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11