banner333

banner309

Gümüşhane'de 19 Bin 477 Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Gümüşhane'de yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Gümüşhane 16.09.2013, 16:21
Gümüşhane'de 19 Bin 477 Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı
banner400
 Dumlupınar İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene Vali Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"SALT BİLGİ YERİNE SORUN ÇÖZEN, SONUCA ULAŞAN GENÇLİK"

Yeni eğitim öğretim yılında Gümüşhane genelinde 19 bin 477 öğrencinin 173 okul ve bin 163 sınıfta eğitim göreceğini belirten Vali Dr. Yusuf Mayda, törende yaptığı konuşmada toplumları dinamik hale getiren şeyin eğitim olduğunu vurgulayarak, çocuklara salt bilgi yüklemek yerine bilgiyi kullanan, analitik bakabilen, sorun çözen, sonuca ulaşan bir gençlik ve vatandaş yetiştirmenin temel esasları olduğunu söyledi.

"EĞİTİM ÜÇAYAKLIDIR"

Eğitimin, öğrenciler, milli eğitimciler ve veliler olmak üzere üçlü sacayağından oluştuğunu ifade eden Vali Mayda, "Bu üçlünün birbiriyle irtibat halinde olması eğitim ve öğretimin kalitesini artırıyor. Bu nedenle bu üçlü sacayağının okullarımızda etkili olmasını bekliyoruz. Tarihini bilen, milli değerlerine sahip ve büyük Atatürk'ün işaret ettiği üzere ilmi hür, vicdanı hür, irfani hür gençler yetiştirmek için birlikte el ele verip gayret etmek durumundayız." dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI İYİ YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise çocuklara sağlam bir gelecek temin etmede en önemli yolun sağlam bir eğitim vermek olduğuna vurgu yaparak, "Bunun için gelişmiş ülkeler, bütçelerinden eğitime önemli pay ayırmaktadır. Türkiye olarak biz de bütçesinin yaklaşık yüzde 30'unu eğitime ayırmış bir ülkeyiz. Geleceğimizin şekillenmesinin en önemli mimarları çocuklarımızdır. Bu nedenle çocuklarımızı çok iyi yetiştirmek zorundayız." diye konuştu.

Son sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan öğrencilere çiçek sunması, şiirler, İlEmniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan "Gümüş Çocuk" projesi kapsamında öğrencilere kitap dağıtılan programda Dumlupınar İlkokulu 1. sınıf öğrencisi YiğitFatih Yavuz'un, İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuması büyük beğeni topladı. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46