banner333

banner309

Şehrimizin Yıldızı Parlıyor, Adeta Kampüs Şehir Olduk

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Gümüşhane 16.09.2013, 17:08
Şehrimizin Yıldızı Parlıyor, Adeta Kampüs Şehir Olduk
banner400
 ‘ŞEHRİMİZİN YILDIZI PARLIYOR, ADETA KAMPÜS ŞEHİR OLDUK’

Toplumların gelişmesinin eğitim ve öğretimin kalitesine bağlı olduğunu ifade den Başkan Çimen, Gümüşhane’nin son yıllarda ortaya koyduğu yüksek performans neticesinde şehrin adeta ‘Kampüs Şehir’ olarak tarihinde olmayan bir nispette yıldızının parladığını söyledi.

Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu kaydeden Çimen, “Hepimizin gözbebeği minik yavrularımız bugün ilk kez okul sıraları ile tanışacaklar ve hayatlarında yeni bir sayfa açıyorlar. Bu bağlamda; değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, bu eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmek için  kendimizi sürekli geliştirmemiz gerektiğini ifade eden Çimen, “Büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortamın şartlarının oluşmasında etkin olmalı, bunun için de gerekli bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeliyiz. Geleceğimizin  şekillenmesinde önemli yeri olan bu anlamlı günde, öğrencilerimiz okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanı ve sevincini yaşarken, yeni nesli şekillendiren değerli öğretmenlerimizin de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını düşünüyorum. Eğitime destek verenlerle birlikte Gümüşhane’de birçok yatırıma imza attık. Eğitim alanındaki her yatırımın, Ülkemizin ve İlimizin aydınlık geleceğine açılan bir kapı olduğunu biliyor ve bu amaçla çalışmalarımıza kesintisiz bir kararlılıkla devam ediyoruz. Bugün sadece Gümüşhane Üniversitesi’nin öğrenci sayısının 13 Bin olduğunu düşünürsek, şehrimizin gelmiş olduğu yeni pozisyonu daha rahat algılayabiliriz. Gümüşhane son 5 yılda dev adımlarla büyüyen üniversitemizle adeta kampüs şehir haline gelmiştir. Öncelikli hedefimiz 10 yıl içinde, Cumhuriyetimizin Yüzüncü yılı olan 2023’de ülkemizi dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına sokmaktır. Eğitim başta olmak üzere, diğer her alanda ki gayretlerimizin arkasındaki asli hedef işte budur.” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09