banner333

banner309

Gümüşhane MÜSİAD’ın ilk gündemi Süleymaniye Kayak Merkezi oldu

Gümüşhane’de şube kuruluşunu tamamlayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) pandemi süreci nedeniyle ertelenen ilk bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında kentteki iş insanlarıyla bir araya geldi.

Gümüşhane 23.07.2020, 19:26 23.07.2020, 15:18
Gümüşhane MÜSİAD’ın ilk gündemi Süleymaniye Kayak Merkezi oldu
banner400

Gümüşhane’de şube kuruluşunu tamamlayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) pandemi süreci nedeniyle ertelenen ilk bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında kentteki iş insanlarıyla bir araya geldi.

Gümüşhane MÜSİAD Başkanı Abdulbaki Kara ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde MÜSİAD Yerel Üst Kurulu Başkanı Ahmet Şekerli ve ekibinin katılımıyla Ramada Gümüşhane Otelde düzenlenen 3 saatlik toplantıda 15 yıldır Gümüşhane’ye kurulması planlanan Süleymaniye Kayak Merkezi de ele alındı.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Yerel Üst Kurulu Başkanı Ahmet Şekerli bir avuç genç işadamının dertlenmesiyle kurulan MÜSİAD’ın hayal bile edemeyecekleri bir noktada olduğunu, sadece ticari değil vatan, millet gibi değerleri olduğunu söyledi.

“Ekonomimizi üretime dayalı hale çevirmeli, fabrika yapmalıyız”

MÜSİAD olarak proje ağırlıklı bir yapıya döndüklerini kaydeden Şekerli, “Bünyemizdeki 42 komite ile proje üretiyoruz. MÜSİAD bir akademidir. Birçok alanda eğitimlerde yapıyoruz. Biz artık üretken, ülke için proje üreten bir yapı haline geçtik. Anadolu insanının milli ruhudur MÜSİAD. Şuanda 2 milyon istihdama ulaşmış durumdayız. Dünyada kriz var. Ekonomimiz perakende ve tüketime dayalı. Bunu üretime dayalı hale çevirmeli, fabrika yapmalıyız. Biz bu konuda elimizden geldiğince üyelerimize destek oluyoruz” dedi.

Davetlilerin kendini tanıtarak bulunduğu sektörle ilgili bilgi vermesi ve karşılıklı fikir alışverişiyle devam eden programda yoğun olarak Gümüşhane’de 15 yıldır yapılması planlanan Süleymaniye Kayak Merkezi konusu ele alındı. Katılımcılardan bilgi alan Şekerli bu konuyu Genel Merkez nezdinde çalışacaklarını belirtti.

TKDK olmayan illerin destek almasıyla ilgili bir çalışmaları olduğunu kaydeden Şekerli, salonda bulunan iş insanlarının bu konudaki talebinin de raporlaştırılmasını istedi.

Toplantıda ayrıca karavan turizme yönelik MÜSİAD olarak yapılan çalışmayla ilgili katılımcılara bilgi aktarılarak görüşleri alındı.

"Süleymaniye kırmızı çizgimizdir"

Gümüşhane MÜSİAD Başkanı Abdulbaki Kara ise toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, “Bugün Gümüşhane MÜSİAD’ın temellerinin atıldığı gün olacak. 7 Ekim 2019 tarihinde Genel Başkanımız görevi bizlere verdi. Çalışmalarımızı başlattık, bir kısım ilerledik. Covid-19 süreci nedeniyle çalışmalarımızı askıya aldık. Sizlerle birlikte MÜSİAD’ın bayrağını Gümüşhane’de dalgalandıracağız. MÜSİAD olarak Gümüşhane’de çok ciddi hizmetler yapacağız. MÜSİAD Türkiye’de 89, dünyada 225 olmak üzere toplam 314 şubeyle Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşudur. 11 bin üyemiz vardır dünya genelinde. Bu veritabanı, bu ticari işbirliği, bu arkadaşlık ve dostluk hiçbir sivil toplum kuruluşunda yok. Bizde bunu Gümüşhane MÜSİAD olarak en iyi şekilde değerlendirerek şehrimize en üst düzeyde hizmet edebilmenin gayretini göstereceğiz” dedi.

En büyük hayallerinin Gümüşhane Süleymaniye Kayak Merkezi olduğunu ve bu konunun kendileri için kırmızı çizgi olduğunu kaydeden Kara, sadece Süleymaniye değil şehirle ilgili takip edilmesi gereken her konunun gündemlerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48