banner333

banner309

Gümüşhane'de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Gümüşhane'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gümüşhane 20.09.2017, 07:18
Gümüşhane'de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
banner400

Gaziler Günü programı kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Gümüşhane Valisi Okay Memiş,Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, askeri ve mülki erkân, kurum müdürleri, Gümüşhane Şehit Yakınlarına ve Gazilerine Yardım Derneği yöneticisi Gazi Kaanoğlu, gazilerimiz, şehit ailelerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı. 

Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Şehit Yakınlarına ve Gazilerine Yardım Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Atatürk Anıtı önündeki tören, Jandarma Binbaşı Serdar Çelik, İl Jandarma Komutanlığı ve gazimiz Hüseyin Cahit Kaya’nın gazilerimiz adına yaptığı konuşmalar ile Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Yağmur Aktaş’ın "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor”, Güray Kayhan’ın da “Antepli Şahin” isimli şiirleri okumasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. 

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenin ardından Gazilerimizi makamında kabul eden Vali Memiş, Gazilerimizle bir süre sohbet ederek, 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik etti.

Kabulde yaptığı konuşmada, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizin artık sadece anne babalarının değil bütün yüce Türk Milletinin evladı olduğunu ve şehit yakınları ve gazilerimizin de yine yüce Türk Milleti ve Türk devletine emanet olduğunu kaydeden Sayın Valimiz,  “Bu yıl Gaziler Günü Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 81 ilde de Valilerin himayelerinde resmi bir törenle icra ediliyor. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir toprak parçasının vatan olabilmesi için orada verilen mücadele çok önemli. Orada gecesini gündüzüne katan askerimiz, polisimiz, jandarmamız, resmi ve sivil erkân bu mücadeleyi ne kadar çok verirse bu toprak parçası o kadar vatan olur. Türk Milleti de tarih boyunca bu özellikleriyle temerküz etmiş bir millet.” dedi.

Sınırlarımızda ve komşularımızda yaşanan terör ve savaş hadiselerinden dolayı ülkelerini terk eden insanlar olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, “Bunu tabii ki ayıplamıyoruz. İnsanlar ülkelerini terk etmek zorunda kalabiliyor ama doğrusu mücadele etmek ve ülkesi için canını ortaya koyarak savunmaktır. Onun için siz gazilerimiz bunu yapmış, bu Anadolu toprağını bizlere vatan kalmış insanlarsınız. Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede hayatlarını hiçe sayarak, bu toprağın vatan olarak adlandırılabilmesi için yeri geldiğinde kanını akıtmış insanlarsınız. Yine şehitlerimiz de aynı şekilde bizlerin huzur içinde yaşayabilmemiz için hayatlarını hiçe saymış kardeşlerimiz. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de zaten bu müjdeyi veriyor bizlere.” şeklinde konuştu.

Askerimizin, jandarmamızın ve güvenlik korucularımızın hem ilimizde hem de ülkemizin birçok yerinde mücadeleye gece gündüz devam ettiğini dile getiren Sayın Valimiz, “Uluslararası güçlerin, emperyalist güçlerin taşeron kullanarak, vekaleten ülkemizle savaştığını görüyoruz. Bu örgütlerin hepsi taşeron. Şu coğrafyada bile PKK terör örgütü var. Ne işi var PKK’ın burada? Bu bile terör örgüt olduğunu, uluslararası örgütlerin ülkemizi yıpratmak için, doğrudan savaşamayınca dolaylı olarak savaştığını gösteren çok ciddi kanıttır. Onun için mücadelemiz devam edecek. Bu mücadelede hepimiz elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize, sizlere hayırlı uzun ömürler diliyorum. Gaziler Günü’müz kutlu olsun. Allah askerimizi, polisimizi, jandarmamızı korusun.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Valilik makamındaki kabulün ardından, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle, onurlarına düzenlenen öğle yemeğinde bir araya gelen valimiz, burada gazilerimiz adına Celil Tanguroğlu, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş’ın konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, 19 Eylül’ün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından gazilik unvanının verildiği gün olduğunu dile getirerek, “Bugün vesilesiyle ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimize ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Şehit ailelerini teselli etmek için söylenecek bir söz bulamadığını belirten Vali Memiş, “Şehit ailesine söylenecek sözü zaten Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de söylemiş, Peygamber Efendimiz hadis-i şeriflerinde ifade etmiş. Onun haricinde söylenecek hiçbir söz yok. 20 yaşındaki gencecik çocuklarımızın bayrağı sarılı tabutlarını teslim almanın acısını ancak Rabbimizin müjdeleri hafifletebilir. Bunun dışında söylenecek her şey boştur. Devlet olarak ne kadar yardım yaparsak yapalım lafı dahi olmaz. Ben şehit ailelerimize de gazilerimize de beylik laflar etmekten hiç hoşlanmam. Ama imkanlarımız ölçüsünde her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sayın Milletvekillerimizin, sizlerin bilgisi dahilinde olmayan ama benim bildiğim çok özel gayretlerini ve yardımlarını da biliyorum. Huzurlarınızda Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül Beylere şehit ailelerine ve gazilerimize yapmış oldukları yardımlardan dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Sayın Valimiz daha sonra şehit ailelerimiz ve gazilerimizle birlikte Gümüşhane Belediyesi’nin Sema Doğan Parkı’ndaki sosyal tesislerine geçerek, çay eşliğinde sohbet etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57