banner333

banner309

Gaziler Günü Mesajları

Gümüşhane'de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 19.09.2022, 12:33
Gaziler Günü Mesajları
banner400

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Kutsal saydığı değerleri uğruna istiklal ve istikbalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve şeref saymıştır. Şehitler vatan uğruna canlarını feda ederek yüce bir makama ulaşan, gaziler de bu uğurda onurlanan kahramanlardır. Gazilik, savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki rütbedir. 

Bugün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek hayatlarını ortaya koyarak gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andığımız gündür. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin verdikleri bu ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları her zaman bizlere rehber olmalı, onları daima saygıyla ve hayırla yad ederek, bizlere emanet edilen Vatanımıza, Milletimize, Bayrağımıza, manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. 

T.B.M.M tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği bu anlamlı gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükran duygularımızla değerli aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum."

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Tarih boyunca en çetin savaşlardan ve mücadelelerden bir an bile geri durmayan, kadim bir geçmişe sahip olan milletimiz her daim vatanı için gerekenleri yapmıştır. Bizlere bu toprakları ve vatanı emanet eden şehit ve gazilerimiz, bu mücadelenin en önde giden neferleri olmuştur. Bu mukaddes emaneti hassasiyetle korumak ve gelecek nesillere gurur duyacakları bir Türkiye bırakmayı, şehit ve gazilerimize vefa borcumuz olarak görmekteyiz. Bu sebepledir ki Gümüşhane Üniversitesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu bilinç ve minnetle eğitimlerini vermeye devam ediyoruz. 
Bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan kahramanlarımızın ‘19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”
 

MEMUR-SEN VE SAĞLIK-SEN İL BAŞKANI ENGİN KARABULUT

“Türk milleti için ölüm kalım mücadelesi olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK' e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmiştir. Bizler de; gazilerimize verilen değerin ifadesi olarak bu anlamlı günü “Gaziler Günü” olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Kahraman vatan evlatları tarihin akışı içerisinde Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs’da,, Antep’te, Maraş’ta, İzmir’de, terörle mücadelede, 15 Temmuz darbe girişimi ile mücadelede kısacası her zaman ve vatan bildiğimiz her yerde milli birliğimize kast edenlere karşı “Ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi.” diyerek vatanın bütünlüğünü ve şehadeti her şeyin üstünde tutmuştur.

Gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmaktadır.

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar hafızlarımızdan asla silinmeyecek ve nesiller boyu evlatlarımıza anlatılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; kahraman Gazilerimizin "19 Eylül Gaziler Günü”nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”

Yorumlar (1)
Evaç Mobilya 2 yıl önce
Gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum. www.evac.com.tr
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34