banner333

banner309

Yunus Emre’nin Ailesinden İlçelere Mesaj

Gümüşhane’de ölümcül has hastalığı SMA Tip-1’le mücadele eden 8 aylık Yunus Emre Kaçan’ın ailesi “Haydi Torul, Kürtün, Kelkit, Şiran, Köse. Yüzde 29 beraber yaptık yüzde 100 yine beraber göğüsleyelim” dedi.

Gümüşhane 19.09.2022, 14:19
Yunus Emre’nin Ailesinden İlçelere Mesaj
banner400

Valilik izinli kampanyanın başlatıldığı 83 günde 9 milyon 628 bin lira toplanarak yüzde 29 seviyesine ulaşılan ve umutların arttığı Yunus Emre bebeğin ailesi, bu zorlu mücadelesinde katkı sağlayanlardan birisi olan Belediye Başkanlarına minnettar olduklarını söyledi.

Ailenin yaptığı açıklama şu şekilde:

Torul Belediye Başkanımız Sayın Evren Evrim Özdemir, sürecin ilk başından bu yana bize her desteği vererek, canlı yayınlarımıza katılım göstererek, düzenlediğimiz her etkinlikte Yunus Emre adına yapmak istediğimiz bütün çalışmalara öncülük etmiştir. Cam Teras ve Torul içinde kurulan stantlarda mücadelenin içinde bulunmuştur. Ailemizin düzenlediği “Yunus Emre’ye Nefes Ol” gecemize katılım göstererek Yunus Emre’nin çıkmayan sesine ses olmuştur.

Kürtün Belediye Başkanımız Sayın Enver Şen, bu süreçte Yunus Emre’ye nefes olmak için düzenlenen şenliklerde stant açılmasına destek olmuş, duyurular yaparak Yunus Emre’ye destek olmak için Kürtün el sanatları sergisini Yunus Emre için açmış, el emeği göz nuru ürünleri Yunus Emre’ye nefes olsun diye satışa sunmuştur. Evladımızın çıkmayan sesine ses olmuştur.

Arzular-Kabaköy Belediye başkanı Sayın Çetin Rıza Tanış, bu süreçte Yunus Emre’ye nefes olmak için beldesinde stantlar kurulmasına öncülük etmiş, evladımızın sesini duyurmak için desteğini esirgememiştir. Mezat gecemizde Yunus Emremize destek olmuş. Evladımızın çıkmayan sesine ses olmuştur.

Kelkit Belediye Başkanı Sayın Aziz Nas, bu süreçte Yunus Emre’ye nefes olmak için ilçesinde açılan standlara bütün desteğini vermiştir. Kelkit halkını Yunus Emre için seferberliğe çağırmıştır. Yunus Emre için yapılan mezat gecesine bir adet el emeği Zilli Kilimi bağışta bulunarak Yunus Emre’ye katkı sağlamıştır. Yunus Emre’nin çıkmayan sesine ses olmuştur.

Şiran Belediye Başkanı Sayın Mutlu Özel, bu süreçte Yunus Emre’ye nefes olmak için ilçesinde stantlar kurulmasını sağlamıştır. Yapılan mezat gecesine bir adet el emeği Ala Kilimi Yunus Emre’ye nefes olması için satışa sunup, evladımıza katkı sağlamıştır. Yunus Emre’nin çıkmayan sesine ses olmuştur.

Köse Belediye Başkanı Sayın Turgay Kesler, bu süreçte Yunus Emre’ye nefes olmak için ilçesinde stantlar açılmasına öncülük etmiştir. “Yunus Emre Nefes Ol” gecemize katılarak evladımıza destek olmuş,  evladımızın çıkmayan sesine ses olmuştur.

Özkürtün Belediye Başkanı Sayın Yakup Turgut, bu süreçte Yunus Emre’ye nefes olmak için beldesinde stant açılmasına öncülük etmiş, yayla şenliklerinde Yunus Emre’ye nefes olmak için destek olmuş, evladımızın çıkmayan sesine ses olmuştur.

Bütün Belediye Başkanlarımız bu süreçte; beldesinde, ilçesinde Yunus Emre’nin afişlerinin asılması, kumbara dağıtımı, halkına yardım çağrısı konusunda ellerinden geleni yapıp bu süreci önemli katkı sağlamışlardır.

Yunus Emre’nin ailesi olarak tüm bu süreçte yanımızda olduğunuz gibi kampanyamız %100 olana kadar bize ses, oğlumuza nefes olmanızı Yunus Emre’nin ellerini bırakmamanızı istiyoruz. Hepinize sonsuz teşekkür ve minnetimizi sunarız."

Bakımı çok zahmetli ve tedavisi çok pahalı olan hastalıkla mücadele eden Yunus Emre bebek, daha 2 aylıkken elleri içeri çekildi ve göğüs kafesi çöktü. Hastalığın pençesinde makinelere bağlı yaşamını sürdüren Yunus Emre bebeğin tedavisi ve diğer masrafları için bugünkü kurla gerekli olan 31,5 milyon TL’nin toplanması için gerek kurumsal gerek bireysel olarak farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

Ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 7 aylık Yunus Emre bebek için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanyada yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Ülke genelinde resmi kayıtlara göre yaşayan 500 bin Gümüşhaneliden 250 bini 150 TL bağışlasa 8 aylık Yunus Emre kurtulacak.

Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları YUNUS yazıp 6729’a göndererek 20 TL bağışta bulunabiliyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11