banner333

banner309

Rektör Zeybek’ten Tercih Sürecinde Olan Öğrencilere Mesaj

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının ardından öğrencilere ve velilere yönelik bir mesaj yayımlayarak “Sizleri Gümüşhane Üniversitesi ailesinin bir parçası olmaya davet ediyorum” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi 19.07.2022, 22:30
Rektör Zeybek’ten Tercih Sürecinde Olan Öğrencilere Mesaj
banner400

Mesajında gelecekleri için en doğru kararı verebilme adına gösterdikleri gayreti ve çabayı tahmin ettiğini kaydeden Rektör Zeybek, tercih yapacakları üniversite konusunda yaşadıkları heyecanı anladığını ve bu nedenle de Türkiye’nin yükselen marka değeri olan Gümüşhane Üniversitesinden bahsetti.

Bir üniversite için eğitim vermenin ötesinde araştırma, keşfetme, gerçeğe ve doğruya ulaşma çabasının da oldukça önemli olduğunu kaydeden Rektör Zeybek, “Zira üniversiteler bulundukların bölgenin, yörenin, ilin katma değerini artıracak bir misyona sahiptir. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Her ile bir üniversite’ projesinin en iyi örneklerinden birisi olan Gümüşhane Üniversitesi, siz değerli öğrencilerimizi eğitim öğretimin yanı sıra, geleceğinizi şekillendirecek bilgilerle de donatmaya hazırdır. Sürekli artan akademik ve idari personeli ile fiziki yapılaşmasını büyük ölçüde tamamlamış, sosyal imkânları ülkemiz ölçeğinde oldukça iyi bir Üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Bilim ve teknoloji ile kültür, sanat, sosyal hayat alanlarında üretici bir öğretimi önceleyen, değer üreten ve paylaşan bir Üniversite olan Gümüşhane Üniversitemiz; 2022 yılı itibariyle 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 7 Fakülte, 2 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokulu, 11 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 11 Koordinatörlükten oluşmakta ve 20 bine yakın öğrencisiyle eğitim öğretim hayatını sürdürmektedir. Üniversitemizde hali hazırda 41 ülkeden toplam 400 uluslararası öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Fiziki yapılaşmasını tamamlayan Üniversitemiz, eğitim öğretim kalitesini her geçen gün daha da artırıyor ve dünya üniversiteleri arasında daha çok görünür oluyor. Her yıl yapılan uluslararası değerlendirmelerde Üniversitemizin dünya sıralamaları içerisinde sürekli bir yükselişte olduğunu gönül rahatlığı ile ifade edebilirim” dedi.

Öğrencilerin ailelerine de seslenen Rektör Zeybek, “Dünyamızın içinde bulunduğu bu dönemde, üniversiteler ciddi bir biçimde varoluş amaçlarını gerçekleştirmek için değişimin ve dönüşümün öncüsü olma yolunda ilerliyorlar. Bu doğrultuda Gümüşhane Üniversitesi olarak, ülkemizin çatısı altında özel ve gönüllü kuruluşlarla gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle ülkemizi daha parlak bir geleceğe taşıyacak genç neslimizin en iyi biçimde yetiştirilmesini hedefliyoruz. Gümüşhane Üniversitesi 14 yıllık genç bir üniversite olmasına rağmen, adını dünya üniversiteleri sıralamasına yazdırmış, verdiği eğitimlerle de her yıl sayısız ödüller alarak bölgenin ve ülkemizin yükselen marka değeri olmuştur. Birincil önceliği öğrencilerin başarısı ve kendilerini en iyi biçimde geliştirmeleri olan Üniversitemiz, günümüzde yüksek talep gören alanların güçlü bir yansıması olan akademik programlarımız, basılı ve elektronik kaynaklarla zenginleşen kütüphanemiz, konferans salonumuz ve genç dinamik akademik kadromuz ile öğrencilerimizin başarı basamaklarını tırmanması ve gelişmeleri için yoğun bir çaba sarf ediyor. Üniversitemizde Erasmus+, Farabi ve Mevlâna gibi öğrenci değişim programlarıyla öğrencilerimize yurt içi ve yurt dışında farklı kültürlerde eğitim görme fırsatı tanınıyor, dünyanın farklı coğrafyalarından çok sayıda yabancı öğrencimiz de sunduğumuz nitelikli eğitimden yararlanmaya devam ediyor. Kampüsümüzde öğrencilerimizin boş zamanlarını en verimli şekilde kullanmaları için oluşturulan uygulama birimleri ve laboratuvarlar başta olmak üzere açık ve kapalı spor salonları, tenis kortları, yarı olimpik yüzme havuzu ve sosyal tesisler gibi sosyal imkânların sağlandığı alanlar bulunuyor. Ülkemizin en toplu kampüsüne sahip Üniversitemizde öğrencilerimiz barınma, güvenlik ve yemek gibi temel ihtiyaçlarını en iyi ve kolay şekilde temin edebiliyor, kampüsümüze yürüme mesafesinde bulunan özel ve devlet yurtlarında herhangi bir barınma sorunu yaşamadan kalabiliyor. Değerli öğrencilerimizi sorgulayan, araştıran, yenilikçi ve girişimci olmaları yolunda yönlendiren bir anlayışa sahibiz. Şehir–Üniversite bütünleşmesini ve kaynaşmasını yakalamış butik bir üniversite özelliği taşıyan Gümüşhane Üniversitesi’nde öğrencilerimizin aile sıcaklığı ortamında eğitim-öğretimlerine devam edeceklerine olan inancımız sonsuz. Öğrencilerimiz yerleşmiş oldukları bölümlerden ve programlardan hem en iyi donanımlarla mezun olacak hem de mezuniyet sonrası gerek istihdam noktasında gerekse de hayatlarının bundan sonraki kısımlarında burada edindikleri bilgi birikimlerinin ve edinimlerinin yansımalarını görecekler” ifadelerini kullandı.

Rektör Zeybek, kısa sürede önemli bir aşama kaydeden Gümüşhane Üniversitesinde öğrencilerin kendilerini aile ortamında hissedecekleri, alacakları eğitimler, katılacakları aktivitelerle meslekleri açısından önemli bir aşama kaydedeceklerini belirterek, “Hayat bir yarıştır, bu yarışta kazanabilmek için kendinizi bolca geliştirmeli, ideallerinizi ve planlamalarınızı en iyi şekilde yapmalısınız. Bu anlamda Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak sizleri gelişmeye ve geliştirmeye, bu büyük ailenin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Bundan sonraki yaşamınızda sizlere başarılar diliyor, sizleri Gümüşhane Üniversitesi ailesinin bir parçası olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44