banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi’nde Gastronomi Söyleşileri Gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından “Gastronomi Söyleşileri” gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi 18.10.2022, 08:29
Gümüşhane Üniversitesi’nde Gastronomi Söyleşileri Gerçekleştirildi
banner400

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen söyleşiye Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Seden Doğan konuk oldu.

Otomasyon ve yapay zekâ sistemlerinin gastronomi ve yiyecek-içecek işletmeciliğine etkisinin konuşulduğu söyleşi programının moderatörlüğünü Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Eray Polat yaptı. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren, bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra Sosyal Bilimler MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ve Şiran Mustafa Beyaz MYO Aşçılık bölümü öğrencileri katıldı.

Gerçekleştirilen “Otomasyon ve Yapay Zekanın Gastronomi ve Yiyecek-İçecek İşletmeciliğine Etkisi” başlıklı söyleşide Doç. Dr. Seden Doğan; otomasyon ve yapay zeka kavramlarına değindikten sonra otomasyon ve yapay zeka sistemlerinin yiyecek-içecek işletmelerinde nasıl kullanılabileceğine açıklık getirdi. Restoran, bar ve kafelerde hem yemek pişirme veya içecek hazırlama hem de servis kısımlarında önemli kullanım alanı bulmaya başlayan bu sistemlere dair uygulamadan örnekler veren Doç. Dr. Doğan, bunlara ek olarak bu sistemlerin günümüzde sahip olduğu avantaj ve dezavantajlara değindi. Doç. Dr. Doğan, bu kapsamda gelecekte pratikte neler yapılabileceğine ilişkin önerilerini sıraladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Seden Doğan’ın sunumunun ardından çevrim içi gerçekleştirilen söyleşi programı, katılımcılardan gelen sorular ve iyi dilek temennileri ile son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46