banner333

banner309

GÜSİAD burs başvuruları başladı

Her yıl düzenli olarak üniversite öğrencilerine burs veren Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (GÜSİAD) 2022-2023 yılı burs başvuruları başladı. Geçtiğimiz yıl bin TL olan burslar bu yıl 330 öğrenciye kişi başı bin 500 TL olarak verilecek.

Dernek 17.10.2022, 13:11
GÜSİAD burs başvuruları başladı
banner400

Konuyla ilgili açıklama yapan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, GÜSİAD olarak 18 yıldır sürekli ve düzenli olarak Gümüşhaneli üniversite öğrencilerine kesintisiz burs desteği sağladıklarını belirterek, bu yıl da sağlıklı bir burs programı için oluşturdukları burs komitesinin çalışmalara başladığını söyledi.

Amaçlarının öğrencilerin eğitim giderlerinize imkanları ölçüsünde destek sağlamak olduğunu ifade eden Yalçın, geçtiğimiz yıl 330 öğrenciye burs desteği sağladıklarını, bu yıl da aynı sayıda öğrenciye burs vermeyi planladıklarını belirterek, “Covid 19 başta olmak üzere dünyadaki ekonomik kriz, doğal olarak iş dünyamızı da olumsuz etkilemiş durumdadır. Ancak, eğitim GÜSİAD’ımızın her zaman öncelikleri arasında olmuştur. İş dünyamızı dolayısı ile üyelerimizi de olumsuz etkileyen tüm şartlara rağmen bu yıl 330 adet öğrenci bursu dağıtım planı yapmış bulunmaktayız. Enflasyonun beklenenin üzerinde artmasıyla bizler de burs miktarında artış yaparak 1.000 TL’lik kişi başı burs ücretini 1.500 TL’ye çıkardık.  Burslarımızın 50 adedi GÜKAV- Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı üzerinden Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerine, 20 adeti ulusal ve uluslararası sporlarda başarılı olmuş öğrencilerimize, 20 adeti ise Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi Öğrencilerimize, 240 adeti ise Gümüşhaneli Üniversiteli Öğrencilerimize olmak üzere toplamda 330 adet bursu öğrencilerimizin hesaplarına yatıracağız. Daha fazla burs kaynağı temin etmemiz halinde burs sayılarımız artırılacaktır” dedi.

Burs müracaatlarının 20 Ekim – 20 Kasım 2022 tarihleri arasında GÜSİAD web sitesi www.gusiad.org.tr  üzerinden “Burs Müracaat Formu” doldurularak yapılacağını belirten Yalçın, GÜSİAD Yönetim Kurulunca Prof.Dr.Kenan Aydın, Muammer Beyaz, Tuna Coşkun, Soner Keleş, Serkan Kaya, Av. .Emsal Gürler, Tahsin Söğüt, Yunus Akçay, Mahir Bozalan’dan oluşan burs komitesinin kriterlere uygun olarak burs müracaatlarını değerlendireceğini sözlerine ekledi.

Güsiad-Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği 2022-2023 Öğretim Yılı  Burs Şartları şöyle:

1. Babası vefat etmiş öğrencilerimizden müracaat edenlerin tamamına,  

2. Üniversitelerin hazırlık ve birinci sınıfları hariç,  2. – 3. -  4. Sınıflarda okuyan öğrencilerin not ortalaması 4 üzerinden 3,5 olanlara,

3. Bir evde 3 üniversite öğrencisi olması halinde, başarı durumlarına bakılmaksızın en az birine burs ödemesi yapılacaktır, ancak müracaat evrakları her üçü için de doldurulacaktır.

4. 2022-2023 döneminde öğrenci başına burs tutarı yılda 1500 TL olmak üzere  tek seferde veya (750 TLx2 olarak) 2 taksit halinde yatırılabilecektir.   

5. Burs müracaat tarihi 20 Ekim- 20 Kasım 2022 tarihleri arasındadır.  

6.Burs almaya hak kazanmış öğrencilerimizin listesi Ocak 2023 ayı içinde web sitemizden yayınlanacaktır.  

7. Burs ödemeleri  1 Şubat- 30 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

8.Burs müracaatı yapacak öğrenciler, (www.gusiad.org.tr)  web adresimizden girerek  “Burs Başvuruları Formunu” elektronik ortamda okunaklı ve eksiksiz doldurduktan sonra istenen belgeleri;
GÜSİAD-Gümüşhane Sanayici Ve İşadamları Derneği’
Mecidiyeköy Mahallesi Mecidiyeköy Yolu Caddesi Elbir İş Hanı No: 6 Kat: 7 /6 Şişli İstanbul adresine posta ile göndermeleri   gerekmektedir.

10. Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi Okulu öğrencileri, “Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz”, Spor Dallarında verilecek burslar “Spor İl Müdürlüğümüz” Tarafından yazılı olarak bildirilecektir.  

Burs Başvurusu İçin Gerekli Diğer Belgeler:

- Gümüşhaneli olmak,  

- Burs Başvuru Formu Çıktısının alınması,

- Güncel tarihli, imzalı ve mühürlü Transkript belgesi (imzasız ve mühürsüz belge kabul edilmez)

- Güncel Tarihli Öğrenci Belgesi (e-devlet yada okuldan)

- Arkalı Önlü Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ( Yeni kimliklerde doğum yeri yazmadığından yeni kimliğe sahip öğrenciler ek olarak e-devlet üzerinden "Nüfus Kayıt Örneği" göndermelidir.)

- Babası Vefat Etmiş Öğrenciler İçin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

- 1 Adet Fotoğraf

 Notlar; 

1.     Burs değerlendirmeleri neticelenince GÜSİAD WEB SİTESİNDEN yayınlanacaktır. Dernek merkezi telefonla aranmayacaktır. Öğrencilere burslar kaynak   sağlandıkça yukarıda belirlenen tarih aralıklarında ödenecektir.  

2.     Yukarıda tanımlanan şartları karşılamayan öğrencilerimiz ve  eksik veya hatalı evrakla yapılan başvurular katiyetle dikkate alınmayacaktır.

3.     Müracaat şartları tutmayan öğrencilerin, müracaat etmemeleri, şartlar tutmuyorsa santral meşguliyeti olmaması bakımından telefon ile rahatsız   etmemelerini rica ederiz.

4.  Müracat bilgileri, derneğimizde kişisel verileri koruma esasına göre muhafaza edilmekte olup, burslarla ilgili bilgi edinme hakkı sadece müracat edene aittir.  

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48