banner333

banner309

Gümüş Akademinin Konuğu Serdar Yalçın Oldu

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği tarafından üniversitede okuyan öğrencilere yönelik aylık yürütülen ‘Gümüş Akademi’ programının Haziran ayı konuğu iş insanı Eskişehir’in tanınmış yemek sektörü firmalarından Mamatoğlu Yemek’in sahibi hemşehrimiz Serdar Yalçın oldu.

Dernek 13.06.2022, 09:01
Gümüş Akademinin Konuğu Serdar Yalçın Oldu
banner400

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği tarafından üniversitede okuyan öğrencilere yönelik aylık yürütülen ‘Gümüş Akademi’ programının Haziran ayı konuğu iş insanı Eskişehir’in tanınmış yemek sektörü firmalarından Mamatoğlu Yemek’in sahibi hemşehrimiz Serdar Yalçın oldu.

Gümüş Akademi Programına Dernek Başkanı İrfan Ataman,Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan,Genel Sekreter Osman Nebioğlu,muhasip Üye Tuncay Aydın başta olmak üzere Dernek üyeleri ve çeşitli üniversitede okuyan öğrenciler katıldı.

Dernek Başkanı İrfan Ataman Gümüş Akademi programına katılımından dolayı İş İnsanı Serdar Yalçın Beye ve öğrencilere teşekkür etti.

İş hayatındaki tecrübelerini gençlerle paylaşan İş İnsanı Serdar Yalçın konuşması süresince öğrencilerden gelen sorularıda cevaplandırdı.

Yıllar önce öğrenci olarak geldiği Eskişehir’de iş hayatına atılarak  gece gündüz çalışıp sektörde başarılı olduğunun altını çizen iş insanı Serdar Yalçın konuşmasında özetle şunları söyledi: “Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğine bu organizasyon için teşekkür ediyorum. Yıllar önce bu güzel kente geliş amacım sizler gibi üniversite okumak içindi. Burası benim üçüncü üniversite okuyacağım şehirdi. Önce Turizm sonra İşletme bölümlerini bıraktım. Hep iletişim okumak istiyordum. Sonunda isteğime kavuştum. Anadolu Üniversitesini  bitirdikten sonra mesleğimizin merkezi İstanbul’du. Çünkü İletişim Fakültesi Sinema TV.piyasası İstanbul’daydı. Buraya gitmeden bana Eskişehir’den iyi bir teklif geldi. Onu değerlendirdim. İmkanları çok iyiydi. Eskişehir’de bu sebeple kalmaya karar verdim. Zaten sevdiğim bir şehirdi. Sonrasında şehir büyüyüp gelişmeye başladı.Teklif aldığım firmada yaklaşık  5,5 yıl çalıştıktan sonra kendi iş yerimi açtım.Aşçılık benim hobimdi. Küçük bir lokantayla başlayıp işletmeyi bugüne getirdik.Yaklaşık 32 yıldır bu güzel şehirde iş hayatına devam ediyorum.Yaşamak için güzel bir yer.Her ürlü imkanı olan bir kentte üniversite okuyursunuz.” Dedi.

İŞ HAYATINDA MESLEĞİNİZİ DARALTIN

Gençlere tavsiyelerde bulunan Serdar Yalçın, önemli önemli hususların altını çizdi: “Üniversite okumak evet.Okurken elinizdeki imkanları iyi değerlendirin.Mümkün olduğu kadar kendi alanınızda mesela mühendislik alanında daha böyle niş alanlar bulun.Daha küçük alanlar bulun.Mezun olmadan önce kendinizi yetiştirin.Bu gün mezun olduğunuzda Makine mühendisi olarak mezun olursanız mezun olduktan sonraki hayatınızda çok zorlanırsınız.Ama okuldan çıktığınızda örneğin “hareketli bağlantı elemanları konusunda” uzman bir makine mühendisi olursanız aranan kişi olursunuz.Demem o ki hangi mesleği yaparsanız yapın bir alanda uzmanlaşın.Çok iyi bir mühendis olarak mezun olup başarısız bir iş hayatı geçirebilirsiniz.Bu sebeple hem işinizi iyi bileceksiniz hemde spesifik bir alanda kendinizi geliştireceksiniz hemde bağlantılarınız iyi olacak.Mümkün olduğu kadar sosyal olun.Bağlantılarınızı öğrenci iken güçlendirin. Bunu yaparsanız başarılı olursunuz.Bilgi ve bilim çok hızlı değişiyor.Eğer iş yapacağınız alanı daraltmazsanız uzmanlaşmanız mümkün değil.”dedi.

ÖĞRENCİLİK DÖNEMİNİ AKTİF GEÇİRİN

Stajlarınız çok önemli. Stajı nerede yapığınız da önemli diyen Mamatoğlu Yemek firmasının sahibi Serdar Yalçın :”Bizim dönemimizde staj için imkanlar şimdiki gibi fazla değildi. Bilim ve teknoloji her geçen gün değişiyor gelişiyor. O yüzden iyi bir staj ileride iş hayatınız için çok önemli.Kendinizi geliştirin. Öğrencilik dönemini aktif geçirin.Ben bu şehirde öğrenci iken sosyal projelerde gönüllü olarak çalışıyordum. Ordan bir çevre edindim. Sizde böyle yapabilirsiniz. Görev ve sorumluluk almaktan çekinmeyin.Önünüze çıkacak zorluklarla mücadele etmekten kaçmayın.Toz pembe bir hayat yok. Hele bundan sonra şartlar daha da zor. 2006 yılında Mamatoğlu Yemek’i kurduğumda günde 4 saat uyku uyuyordum. Çok çalışıyordum.” Dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan da programda yaptığı açıklamada "Eylül ayından itibaren her ay düzenli olarak yaptığımız Gümüş Akademi’nin bugün son programını yapıyoruz. Yakın tarihte tüm üniversiteler yaz tatiline giriyorlar. Dolayısıyla bu yıl Gümüş akademi’nin son konuğu Eskişehir’in başarılı iş insanlarından Serdar Yalçın Bey oldu. Gençlerimize zaman ayırıp tecrübelerini paylaştığı için teşekkür ediyorum. Gümüş Akademi’yi önemsiyoruz. Gençlerden önemli geri dönüşler alıyoruz. Dernek yönetimi olarak faydalı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. İş ve çalışma hayatında başarılı olmuş ileride gençlere rol model olacak, başarı hikayesi olan Eskişehirli dostlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz.“ dedi.

Programın sonunda birlikte günün anısına hatıra fotografı çekilerek toplantı sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11