banner333

banner309

İkisu-Şiran Yolu Yılan Hikayesi

Gümüp Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, son yıllarda bir türlü tamamlanamayan İkisu-Şiran yoluna dikkat çekti. Konu hakında Hamzaoğlunun bildirisi şu şekilde oldu;

Dernek 29.01.2013, 00:24
 İkisu-Şiran Yolu Yılan Hikayesi
banner400
İkisu- Şiran yolu tam yılan hikayesine döndü. Yapımına 1997 yılında başlanan bu yol  15 yıldır devam ediyor.Yıllardır Gümüşhane’ye  Şiran’a gider geliriz, fakat bu yolun bittiğini görmek bir türlü nasip olmadı.Bu yaz gittiğimizde toplamda 66 Km olan yolun İkisu-Tersun Dağı arasında,  yaklaşık 20 km si Şiran Tersun Dağı arasında 17 Kmlik kısmı yapılmış geri kalan 29 km lik kısmı hala yapım aşamasındadır.Ne zaman biteceği ise meçhuldur.Projenin bitişi yılan hikayesine dönmüş durumdadır. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Tersun Dağı’na 4,5 k lik tünelin yapılacağı bildirildi,şu anda projelendirme aşamasında olduğu ifade edildi. Tünelin projesi de herhalde bir beş yıl daha sürer.Pafdadan yapımı da beş yıl yani 2023.Demek oluyor ki  Şiran’ın gelişmesi ve Karadeniz Limanına açılan kapısı 2023 e kadar kapalı demektir.Öyle bir ilçe ki Çumhuriyet kurulalı ili ile arasında kısa mesafede sağlıklı bir bağlantı yolu yok.Herhalde Cumhuriyetten yüz yıl sonra bu yol tamamlanacak.Yol  medeniyet, yol gelişim,  yol ulaşim,  yol ihracat, yol istihdam, yol ticaret, yol kardeşlik ve yol sevgi demektir. Bu yol bitmediği sürece güzel ve şirin Şiran’ımız bunlardan mahrum kalmıştır ve kalmaya devam edecektir. Yetkililerden ve devletten bu yolun biran evvel bitirilmesini ve Şiran’ın Erzincan ve Şebinkarahisar’ın kucagına itilmesinden kurtarılmasını, ticaretimi ve sosyalitesini kendi ili ile daha sıkı ilişkiler kurarak yapması en büyük arzumuzdur.Bunu ifade ederken civar illerle ve bu illerin bağlantısına karşı olduğumuzu ifade etmiyoruz, civar illerden önce kendi ilimizle olan bağlantılarının gelişimine işaret ediyoruz.Bu yolun yapılması aynı zamanda Gümüşhane’de ve Şiran’da turizmin de gelişmine katkı sağlayacaktır. Örnegin bir Şiran’lı bir doğa harikası olan Artebel Milli Parkına ve Artabel göllerine Şiran’dan gidememektedir.Bu  yol biterse ilçeler arası ilişkiler de daha sıklaşacaktır. Havaalanı süratle tamamlanmalı ve hizmete açılmalı  diye bir yazı kaleme aldık.Alt yapısını tamamlamamiş bir Gümüşhane’nin havaalanı olsa neye yarar diyede soru sormak geliyor içimden.Yol yakınlaştırır.Yolunuz yoksa ötekileştirilirsiniz.Yıllardır  bu kopukluk zaten siz ve biz  ayırımını oluşturmuştur .İlçeleri ilimiz ile, ilçeleri ilçelerle bağlayarak güzel ilimizi hep birlikte geliştirmeliyiz. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (5)
Erdoğan KAYA 11 yıl önce
Sayın Yüksel beyin YOL hakkındaki bu ifadelerine tamamen katılıyorum. Bir konuyu açııklamak istiyorum; yıllar önce Şiran belediyesin zamanın bakanları ile yapılan söyleşide bir Şiran lı ve Şiran Şoförler Odası Gn.Sekreteri olarak söz alıp, Şiran lıların oyları ile seçilen vekilden İKİSU-ŞİRAN va ÇAMOLU-ŞİRAN yollarını talep ettiğimizde devlet şu anda bu yolları yapacak güçte değildir şeklindeki ifadesi bizler üzmüştür. Devletimizin çok güçlü olduğunu biliyor ve güveniyoruz. Gümüşhane bürokratlarının aciz olduğuda ortadadır. Sayın başkanım Ramazan Bayramının ikinci günü tüm Şiranlıların tersü dağında kazma kürek iş makinası vs ile çalışmaya davet etsem gelirmisiniz? Size sordum fakat şahsi aalilerinizin katılacağını biliyorum. Buna kimler evet der bakacağız. Yol hakkında isyanlarını bildiren sayın belediye başkanımızda bir Şiranlı olarak katılırmı?
Şiranlı 11 yıl önce
Şiranlılar Gümüşhane'nin sıkıntısında hemen aranan ve yaraya derman olan kişilirdeir. Ancak yılan hikayesine dönen konuya gerçekden Gümüşhane kamuoyu sessiz kalmıştır. Gümüşhane merkez zihniyeti zaten diyorki "Merkeze faydası varsa olsun yoksa ilçeler umrumda değil" Yüksel bey in temas ettiği konu kanayan yaramızdır. Vekillerimiz ve kamuoyu lütfen bu sese kulak versin
Aysegül Cubukcu 11 yıl önce
Yazınız çok guzel olmu.Ben musalla deresindenim.Şiranda okudum.Akrabalarımız var orada.O yol en çok bizim işimize yarar.Musalla ve civar köyleri bu fikri desteklemeli.Tesekkürler elinize sağlık.
şiranlı biri 11 yıl önce
Sayın şiranlı hemşerilerim bırakalım bu gümüşhanenin yakasını bizim ne işimiz olur trabzonun ilçesine ilimiz diyerek. Yapalım kelkiti il olalım ilçesi. Ben hayatımda gümüşhaneye bir ilim var gidip şu işimi yapayım diye hiç gitmedim. Zaten kültür farklı biz kelkit çayı kültürüne dahiliz.Bu yönde çalışmalar yapalım.Bizat şahit olduğum bi hususda bir önceki AK parti il başkanının ağzından millet vekilinin yanında ödeneklerden konuşulurken aynen şöyle dedi "Şiran napsın o parayı" gerisini siz düşünün.Oylara devam % 100 olmazsa olmaz :))))))
mehmet gül 11 yıl önce
değerli arkadaşım;şiranı küçülten kelkitin şiran üzerindeki stratejik hedefidir.hastaneyi boşverin kelkite gelin,sğk yı boşverin kelkite gelin.anadolu öğretmen lisesi şirana geldiğinde bizzat kelkitli bir esnaftan dinledik,bir hafta yerimize yatmadık.nasıl şiranda olur kelkitte olmaz bixim öğrencimiz şiranamı gidecek diye.kelkiti il yapıncaya kadar şiranın bağlantı yollarını inşa edebilsek zaten şiran büyüyecek kelkit küçülecek..kelkitin il olacak altyapısı ve insan tiplemesi yoktur.bilmeden konuşmamak gerek.ŞİRAN İL OLSUN ALUCRA Ş KARAHİSAR ÇAMOLUK GÖLOVA VE KELKİT ŞİRANA BAĞLANSIN NE DERSİNİZ?
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Mayıs 2024
İmsak 03:12
Güneş 04:58
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:39
Yatsı 21:17