banner333

banner309

Çantada Keklik mi Görülüyoruz ?

Gümüp Genel Sekreteri ve Giyad Başkanyardımcısı aynı zamanda Haber29 gazetemizin Genel Koordinatörü İnşaat Müh. Serkan Kaya, kabinede revizyona giden hükümetin bakanlık seçiminde Gümüşhane'yi yine "es" geçen hükümete sitem. Kaya, 3 dönemdir Gümüşhane'de en yüksek oy alan Ak Parti hükümeti, aynı zamanda bölgenin en çok çalışan vekili olan Doç.Dr Kemalettin Aydın yerine aynı zamanda Avcılar Hospital hastanesinin sahibi Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na verilmesine Gümüşhaneliler olarak her zaman ki gibi çantada keklik mi, görülüyoruz dedi?

Dernek 29.01.2013, 16:14
 Çantada Keklik mi Görülüyoruz ?
banner400

Geçtiğimiz hafta Başbakan'ın 4 bakan değişikliği ismini Cumhurbaşkanı onayladı. Şüphesiz en dikkat çekini  İç İşleri Bakanının gitmesi oldu. Ancak  bu değişimlerle birlikte hükümetin  Gümüşhane'ye bakış açısına bir parça değinmek istiyorum.

Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ,  bir vatandaş gözüyle kabinenin çalışan ve beğendiğim bakanlarından biriydi ve  Başbakan'ın takdiri ile değişti.İrade hakkı vardır burası normal diyelim. Ancak bir profösörün  görevden alınıp  yerine doktorun Sağlık Bakanlığına getirilmesinin kamuoyunda bir takdir hakkı da vardır elbette.Nitekim Dr.Mehmet Müezzinoğlu  görevi devralmış durumdadır.  

Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti İstanbul il başkanlığı yaptı. Kendisi ile aynı ilçede Avcılar'da ikamet ediyoruz. İlave bilgiyi de kaydedelim.Yeni Bakan  Müezzinoğlu'nun ikamet ettiği Avcılar’da  bir  özel hastanesinin bulunduğunu da eklemiş olalım. Sağlık sistemin özelleştiği bir dönemde özel hastanesi olan bir siyasinin Bakan olarak atanması bir yana  Avcılar'da Ak Parti'nin Gümüşhaneli belediye başkan adayı Cafer Sezgin  Müezzinoğlu’nun yaptığı çalışmalara rağmen ,  Müezzinoğlu'nun hemşerisi CHP'li başkandan 22 000 oy fark yiyerek seçimi kaybetmişti.  Avcılar 3 dönemdir CHP’nin kalesi haline gelmiş,  İstanbul İl Başkanlığı yapmış başkan Avcılarda partisini galip getişememişken  bu hafta bakanlık koltuğu ile onure edildi. Öte yandan Müezzinoğlu, şu an CHP’nin kalesi olan Edirne Milletvekilliği görevi yapıyor.

Bu kadar ön tahlilden sonra  konunun Gümüşhane ilintisine bakalım. Ak Parti kurulduğundna bu yana  Gümüşhane’de vekillik seçimlerini 2-0 kazanıyor. Ayrıca Türkiye’de Bayburttan sonra en çok oy alan Gümüşhane’de,  2 dönemdir vekillik yapan Ak Parti Milletvekili Doç.Dr.Kemalettin Aydın, partisi adına çok işler yaptı.Partisinde de Koordinatör Milletvekilliği, Kadın ve Aile Sağlığı konusundaki sorumlulukları ile TBMM nin en aktif parlementerlerinden biri olarak  seçimlerde ve refarandumdaki yoğun çalışmaları ile  Ak Parti'nin Gümüşhane'de açık ara 1.olmasında pay sahibi oldu.Döneminde  ilçe ve belde belediye başkanlarından Ak Parti'ye transferler sağlandı. Yani işin özeti Ak Parti adına Gümüşhane'nin başarılı siyasetcisi olarak adını yazdırdı.  

Eğer yeni bir Sağlık Bakanı atanacaksa bu partisi adına gayretleri ile ve akademik pozisyonu ile Doç.Dr.Kemalettin Aydın mı olmalıydı, yoksa ikamet ettiği ilçesinde partisine kazandıramayan hastane sahibi Doktor Mehmet Müezzinoğlu mu olmalı idi? Gümüşhane 3 dönemdir Türkiye’de en çok oy verdiği partiden haklı beklentisi olan ayrıca başarılı akademik çalışmaları, meclisteki yoğun gayretleri ile  verdiği yönergeleri ile kendisini partisine adayan vekili ile  neyin cezasını çekti, merak ediyoruz. Bir bakanlığı Gümüşhane’ye 3 dönemdir çok görenler sanırız; “nasılsa Gümüşhane çantada keklik, devam edelim” diyorlar sorusunu da bundan sonra daha gür sesle soracaktır. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (21)
hamit 11 yıl önce
Evet Gümüşhane çantada kekliktir. Çiçek yağı ,kömür ,makarna meselesi ... bu kadar basit.
kani 11 yıl önce
Sayın Serkan KAYA sizler Gümüşhane de yaşamadığınız için ilimizin siyası yapısından bihabersiniz .Verilen oylar bilakis Sayın Başbakanımıza dır. Sayın Vekil Kemalettin AYDIN beye değildir.Sayın Vekil İlmize ne kazandırmıştır. İlimizde tutulmamaktadır.Saygılarımla.
burhan 11 yıl önce
evet malesef Gümüşhane ve Gümüşhaneliler çantada keklik.suçu Gümüşhanelileri keklik sananlarda değil, keklik olmayı kabul eden Gümüşhanelilerde aramak gerekir...
ABDULLAH ŞAHİN 11 yıl önce
Sayın Serkan kardeş,
Çok güzel bir konuya temas ettin. Yıllardır söylüyoruz.
Başbakan seçimlerde gelir. Cumurbaşkanı bayburta gelir bize uğramaz
Gümüşhane'nin şansızlığı Güneydoğuda deyil(PKK yok) Karadeniz sahilindede deyil (Rize gibi ) İki dağın arasında kaldığı için her halde iktidarda unuttu
BU GÜNLERDE GEÇER SAĞLIK OLSUB
AHMET KAYA 11 yıl önce
GÜMÜŞHANE KİMLİĞİ TAŞIYORSAN BU YAZDIKLARINIZIN HEPSİ DOGRU BİZ İÇİMİZDE BİRBİRİMİZE SAYGI DUYMUYORUZKİ BAŞKALARINDANDA SAYGI BEKLİYELİM
Akif 11 yıl önce
keklik olsak iyi. Gümüşhaneliler olarak biz deve kuşuyuz. kafamızı kuma gömmüşüz ama peşimiz açıkta.
ama olsun Gümüşhane'miz ülkenin en gelişmiş ili değil mi?
her şey var. yok yok... makarna geliyo, kömür dağıtılıyo. bazen yanında yağ da veriliyor ki...
Adem BİLİCİ 11 yıl önce
Gümüşhane ve Gümüşhaneliler çantada keklik.suçu Gümüşhanelileri keklik sananlarda değil, keklik olmayı kabul eden Gümüşhanelilerde aramak gerekir...Bir bakan bizim hakkımız değilmiydi
NECATİ YILMAZ 11 yıl önce
Gümüşhane verir.. Susar.. Hakkına rıza gösterir.. Suskun sessiz, başı öne eğik toplumun uysal insanlarıyız biz.. Bu yazıdan sonra bir kısmı da siyaset yapar der ki, efendim üsttekiler öyle reva görmüştür, biz Allah rızası için çalışıyoruz, vermeseler de onların takdiri.. öyle mi? Olanlar kimin rızası için çalışıyorlar? Liyakat bu işin neresinde?
Kemalettin Hoca elbette isteyen taraf olmayacak, birileri adına talip olacak. O da İl Başkanlığına düşer. Kemalettin hoca Prof. da olsa sessiz ve sakin duruş Gümüşhaneyi her zaman çantada keklik yapacaktır. Siyasetin ne kadar argümanıdır bilmem ama il başkanlığının yerinde olsam Gümüşhaneden 29 otubüs parti genel merkezinin önüne akıtırdım..Ya da imzalı kampanya, GÜMÜŞHANE BAKANINI İSTİYOR.. Neticede bir sonraki revizyonda sırada olmak için bu yapılabilir.Ama bunun için de biraz rozetsiz siyaset yapmak gerekiyor..M.Oltan Sungurlu gibi.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27