banner333

banner309

Yunus Mallı: Tekliften gurur duydum

Almanya'da son dönemde Mainz formasıyla yıldızı parlayan hemşerimiz Yunus Mallı, 'ülke tercihi' noktasında. A Milli Takım'ın patronu Fatih Terim'in görüştüğü genç futbolcu, “İlk kez yüzyüze temas oldu. Hocaya çok teşekkür ederim. Ailemle görüşüp karar vereceğim” dedi.

Spor 27.09.2015, 23:27 27.09.2015, 23:29
Yunus Mallı: Tekliften gurur duydum
banner400
Milli Takım, Federasyon ve milli takım kurmayları, yıldızı parlayan gurbetçi gençleri başka ülkelere kaptırmamak için yaptığı hamleleri sürdürüyor.

Bunun son örneği ise Yunus Mallı. Almanya’da Bundesliga’da mücadele eden Mainz’ın formasını altyapıdan bu yana giyen 23 yaşındaki oyuncu için bizzat milli takımın patronu Fatih Terim devreye girdi. Almanya’ya giden Terim’in Yunus Mallı ile yüzyüze görüştüğü öğrenildi.

‘Önemli bir karar’

Orta sahada 10 numara pozisyonunda forma giyiyor olmasına rağmen attığı gollerle de dikkatleri üzerine çeken Yunus Mallı, görüşme hakkında FANATİK’e konuştu. Henüz net bir karar vermediğini belirten genç yıldız, o önemli buluşmanın detaylarını özetle şöyle aktardı:

“Öncelikle Fatih Terim hocamıza gerçekten de çok teşekkür ediyorum. İlk kez böyle bir yüz yüze görüşme gerçekleşti. Tekliften ötürü büyük gurur duydum. Önemli bir karar vereceğim. Bunun öncesinde ailem ile oturup etraflıca bu konuyu konuşmak ve öyle bu kararı vermek istiyorum.”

Almanlar da devrede

Yunus Mallı’nın kafasını karıştıran noktanın ise Almanya federasyonunun da kendisini Alman Milli Takımı’nda oynatmak için devreye girmiş olması. Bu gelişmeleri alt alta koyup kendi kariyeri için en doğru kararı vermeye çalışacak olan 23 yaşındaki futbolcu, sezon başındaki Türk takımlarının ilgisine rağmen ise Mainz’ın sözleşme uzatma teklifine ‘evet’ demiş ve Bundesliga kariyerini seçmiş.

Türk takımları elden kaçırdı

Geçen sezon Mainz’de yalnızca 250 bin Euro gibi bir bedelle oynayan Yunus Mallı için Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Trabzon devreye girmişti. Ancak Yunus’un ücretinde çok iyi bir iyileştirmeyle 2018’e kadar sözleşmesini uzatan Alman ekibi, transfer tekliflerinin de önünü tıkamıştı. Bundesliga vitrinini iyi kullanmaya çalışan oyuncu da Türkiye’den gelen teklifleri bu nedenle ikinci plana bırakmıştı.

Klopp da hayran!

Sıkı bir Mainz taraftarı olan Borussia Dortmund'un eski teknik direktörü Klopp da Yunus Mallı hayranlarından. Genç oyuncunun son haftalardaki performansını yakından takip eden Klopp’un, 23 yaşındaki oyuncuyu çok beğendiği ifade ediliyor.

FANATİK ÖZEL
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48