banner333

banner309

Vali Taşbilek’ten Çöken Okulda İnceleme

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek geçen hafta sonu çatısı çöken ve istinat duvarında göçük meydana gelen yapım halindeki Şiran Fen Lisesi’nde incelemede bulundu.

Şiran 07.02.2019, 12:53
Vali Taşbilek’ten Çöken Okulda İnceleme
banner400

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek geçen hafta sonu çatısı çöken ve istinat duvarında göçük meydana gelen yapım halindeki Şiran Fen Lisesi’nde incelemede bulundu.

Taşbilek, beraberinde Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, AFAD Müdürü Mesut Bayrak, Gümüşhane Üniversitesi İnşaat ve Jeoloji Bölümü öğretim görevlileri ve ilgili kurum müdürleri incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Taşbilek, inceleme sonrası yaptığı kısa değerlendirmede, “Meydana gelen bu olayda hiç bir can kaybı yaşanmaması sevindiricidir. Bu aşamada artık neler yapabiliriz, bir daha böyle olaylar yaşamamak için ne gibi önlem ve tedbirler alırız ona bakacağız” dedi.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde 13 milyon 280 bin lira bedelli Şiran Fen Lisesi İnşaatı 2015 yılı yatırım programına alınarak; 16 derslikli okul binası, 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu ve spor salonu ile birlikte 15.01.2015 tarihinde ihale edilmişti. İhale Etken Gayrimenkul İnş. San. Ltd. Şti. üzerinde kalmıştı. Okulda yüzde 95 fiziki gerçekleştirme sağlandı.

03.02.2019 tarihinde çevre istinat duvarlarının bazı bölümlerinde çökme, devrilme ve kapalı spor salonu çatısında çökme meydana gelmiştir. Olay günü ilk aşamada can ve mal güvenliğine yönelik olarak olay yerinde Vali Kamuran Taşbilek talimatları çerçevesinde gerekli olan bütün önlemler alınmıştı.

Olayın oluş şekliyle ve sebebiyle ilgili olarak; Valilik Makamının talimatlarıyla Gümüşhane Üniversitesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanlarından müteşekkil teknik inceleme ve araştırma komisyonu kurulmuş, Vali Yardımcısı başkanlığında da idari araştırma başlatıldı. Düzenlenen raporlar doğrultusunda gerekli işlemler yapılacak.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49